Προβλημα με τζακι/μοτερ / καπελο

Περισσότερα
4 Χρόνια 4 Μήνες πριν #168734 από Μοσχοβακης
Καλησπέρα παιδια
Εχω το εξης πρόβλημα.:
Μετακομισα προσφατα σε οροφοδιαμερισμα στην Νικαια. Το σπιτι εχει τζακι. Παλιοτερα ο ιδιοκτητησ του σπιτιου εμενε μεσα και μου ειπε ότι το τζακι λειτουργουσε αψογα. Μετα όταν κτιστικε μια πολυκατοικια ακριβως διπλα από την καμιναδα σταματησε να δουλευει και τοσο ( καπνιζε το τζακι) και αποφασισαν να βαλουν μοτερ στην καμιναδα. Λοιπον σημερα ηρθε ο τεχνικος και αφου καθαρισε την καμιναδα , μου ειπε ότι το μοτερ είναι παρα πολύ δυνατο και όταν θα βαζω ξυλα λογο της ροης θα καίγονται αμεσως , και θερμανση εστω και λιγη δεν θα εχω, οποτε θα το εχω σαν διακοσμιτικο. Μου προτεινε η να ανεβασω την καμιναδα 9 μετρα και να την στιριξω με αντιριδες στην διπλανη πολυκατοικια (απεχειαπό την καμιναδα 40 cm) ή να το κανω ενεργειακο. Το θεμα είναι ότι ο ιδιοκτητης αποκλείεται να δεχτει να το κανει ενεργειακο , όπως και να σηκωσω την καμιναδα δεν δεχονται από διπλα. Αν εβαζα ένα dimmer για να μειωσω την δυναμη του moter θα οφελουσε? Αν αναβω το τζακι με το moter αναμενο και μετα από λιγο το κλεινω θα κανει φυσιολογικη ροη (θα εχω ανοιξει το τζαμι υπερβολικα λιγο ,χιλιοστο). Τι μου προτείνετε , εκτος από το να μην το αναβω ;) ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 4 Μήνες πριν #168736 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Προβλημα με τζακι/μοτερ / καπελο
τι σοι τεχνικος ηταν αυτος ?,,,,με 9 μετρα καμιναδα μπορει να τραβαει περισσοτερο απ οτι με τον ανεμιστηρα ,,,
και 2ο ,,, το ενεργειακο τι σοι προβλημα θα ελυνε αφου ο ελκυσμος ειναι ο ιδιος...κατ αρχην δοκιμασε να αναψεις το τζακι να εχεις ο ιδιος αποψη και μετα βλεπεις αν θα ψαξεις για καποια λυση σαν κι αυτη που ειπες η κατι αλλο ...παντως μια και μιλας για ανοιχτο τζακι που σημαινει αποδοση 20% και αναλογα την συμπεριφορα του σπιτιου ισως πρεπει να βαζεις κατα νου και αλλες λυσεις θερμανσης


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Μοσχοβακης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 4 Μήνες πριν #168810 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δημήτρη το ανοικτό έχει ανάγκη 300+ κυβικά αέρα αντίθετα το ενεργειακό θέλει 30-60 . άρα και με μια καμινάδα 6 μέτρα δεν θα είχε θέμα να δουλέψει .
Προσωπικά θα πέρναγα μια φ150 μέσα απο το υπάρχον τζάκι και θα κούμπωνα μια ενεργειακή τζακόσομπα και θα σφράγιζα για τις απώλειες .όταν θα έφευγα θα την έπαιρνα μαζί μου .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ