επενδυση υδραυλικου-ενεργειακου τζακιου με γυψ/ιδα

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163283 από geodag
Αδερφέ dryianni με βοήθησες παρά και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο πολύ με το θέμα μου.... Πιο αναλυτικα δεν μπορούσα να τα έχω.... Κ πάλι σε ευχαριστώ... Σκέφτομαι πολύ να καλύψω όλο τζακι το από την πίσω πλευρά με κεραμοβαμβακα, να βάλω πυραντοχη γυψοσανίδα και να βάλω και σε όλες τις πλευρές πίσω από την γύψοσανιδα πετροβαμβακα με φύλλο αλουμινίου γιατί δεν με ενδιαφέρει ο αέρας που θα βγάζουν οι περσίδες θα τις βάλω καθαρά για ομορφιά... Και για να αερίζεται ο θερμοθαλαμος..!! να σε ρωτήσω κάτι άλλο?? Πιστεύεις αν κάνω αυτά θα έχω θέμα αν κολλήσω πάνω στην γύψοσανιδα πέτρα πλακάκι?? Και πρέπει να την βάλω με αρμούς η όχι??
Last edit: 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν by geodag.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163284 από dryianni

geodag έγραψε: Αδερφέ dryianni με βοήθησες παρά και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο πολύ με το θέμα μου.... Πιο αναλυτικα δεν μπορούσα να τα έχω.... Κ πάλι σε ευχαριστώ... Σκέφτομαι πολύ να καλύψω όλο τζακι το από την πίσω πλευρά με κεραμοβαμβακα, να βάλω πυραντοχη γυψοσανίδα και να βάλω και σε όλες τις πλευρές πίσω από την γύψοσανιδα πετροβαμβακα με φύλλο αλουμινίου γιατί δεν με ενδιαφέρει ο αέρας που θα βγάζουν οι περσίδες θα τις βάλω καθαρά για ομορφιά... Και για να αερίζεται ο θερμοθαλαμος..!! να σε ρωτήσω κάτι άλλο?? Πιστεύεις αν κάνω αυτά θα έχω θέμα αν κολλήσω πάνω στην γύψοσανιδα πέτρα πλακάκι?? Και πρέπει να την βάλω με αρμούς η όχι??

Όπως έγραψα και πριν -παρακαλώ για διορθώσεις από @dimlyk και @savvas- αν δε γνωρίζουμε τη θερμοκρασία επιφανείας του τζακιού είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση κατά προσέγγιση.
Χονδρικά, θα μπορούσα να σου πω να ψάξεις τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για θερμοκρασία καπναερίων και θαλάμου καύσης.
Από αυτά μπορούμε να προσεγγισουμε πάχος "βιομηχανικής μόνωσης" για να μπορείς να κάνεις τη δουλειά που θέλεις.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fokion

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163286 από dryianni
Ξέχασα να σημειώσω ότι δε γνωρίζω από συμπεριφορά πλακιδίων (κεραμικών ή πέτρας) πάνω σε γυψοσανίδα.
Εδώ χρειάζεσαι συμβουλή πολιτικού μηχανικού.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fokion

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163288 από geodag
Θάλαμο καύσης δεν το γράφει αλλά καπναεριων είναι 300°C και με επαφή με το χέρι μου πιστευω ότι η εστία στα φούλ της είναι όπως είναι ένα θερμαντικό σώμα στα φούλ του....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163291 από dryianni

geodag έγραψε: Θάλαμο καύσης δεν το γράφει αλλά καπναεριων είναι 300°C και με επαφή με το χέρι μου πιστευω ότι η εστία στα φούλ της είναι όπως είναι ένα θερμαντικό σώμα στα φούλ του....

Η θερμοκρασία καυσαερίων που γράφουν στο manual όλοι οι κατασκευαστές είναι αυτή της μέσης λειτουργίας (normal) και όχι της μέγιστης (nominal).
Η μέγιστη ισχύς ενός λέβητα είναι αυτη που απαιτείται για να θερμαίνει το χώρο στους 20 βαθμούς κατά μέσο όρο, όταν στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου επικρατεί η χαμηλότερη παραδεκτή θερμοκρασία ανά κλιματική ζώνη (π.χ. στην Αθήνα ως ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία θεωρείται αυτή των 0 βαθμών).
Επειδή συνήθως οι λέβητες δεν καλούνται να καλύψουν τη μέγιστη διαφορά θερμοκρασίας, υπολογίζεται μια μέση ισχύς λειτουργίας, σύμφωνα με το μέσο όρο ελάχιστων θερμοκρασιών της περιόδου θέρμανσης ανά κλιματική ζώνη (υπάρχουν στους κανονισμούς της Ε.Ε. και στο δικό μας Κ.Ε.Ν.Α.Κ.).
Το πρότυπο όμως που πιστοποιεί αυτές τις εστίες (ΕΝ 13229) ζητά -κατά τον ελεγχο- τιμές θερμοκρασίας καπναερίων και στη λειτουργία με μέγιστη, αλλά και με ελάχιστη ισχύ.
Συνεπώς, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα τολμούσα να πω ότι στη μέγιστη ισχύ θα έχεις θερμοκρασία καπναερίων γύρω στους 450 βαθμούς.
Αυτή είναι η μέγιστη τιμή που θα πάρεις και βρίσκεται στο σημείο σύνδεσης της εστίας με τον καπναγωγό (o μονός inox έχει πάχος αμελητέο ως προς το λ και την τελική θερμοπερατοτητα). Στο 1,5 μέτρο ύψος, φυσικά και θα έχει μειωθεί η θερμοκρασία.
Κοντολογίς, υπολογίζοντας τις αποστάσεις που έδωσες πριν, θα πρέπει, μετά τη μόνωση, ο αέρας να μην ξεπερνά τους 50 βαθμούς, ειδικά αν εκεί μέσα έχεις τοποθετήσει κυκλοφορητες, ασφαλιστικά, κ.λ.π.
Για το υλικό, την πυκνότητα και το πάχος του, πας -ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΕΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ- σε κεραμοβάμβακα ή πετροβαμβακα συνδεδεμένο με κοτετσόσυρμα (όχι ρητινουχο, θα καεί η ρητίνη και θα έχεις οσμές), πυκνοτητας 80-100 kgr/m3, πάχους 80-100 mm. Το φύλλο αλουμινίου (Ο,4 - 0,6 mm), που θα αγοράσεις ξεχωριστά, γιατί σε αυτό το πάχος δεν υπάρχει κεραμοβαμβακας ή πετροβαμβακας με επένδυση αλουμινίου, θα το περάσεις πάνω από το μονωτικο υλικό και θα εφαρμόσεις με σύρματα (τσέρκια) και αλουμινοταινια αντοχής στους 100 βαθμούς.
Εκτός εάν βάλεις 2 στρώσεις κεραμοβάμβακα των 30 mm χωρίς αλουμινόχαρτο και την τελευταία των 30 mm με αλουμινόχαρτο.
Σε αυτήν την περίπτωση όχι πετροβαμβακα με αλουμινόχαρτο γιατί σε αυτο το μοντέλο η πυκνότητα του τελευταίου μανδύα θα είναι 50 kgr/m3, άρα μικρότερη θερμική αντίσταση, άρα λιγότερη μόνωση.
Last edit: 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν by dryianni.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163292 από dimlyk
πολυ αναλυση και μ αρεσει :)
κολλα θα βαλεις αναλογα με το υλικο της καλυψης ...παρε ενα τηλ μια δυο εταιριες και θα σου προτεινουν την καταλληλη ...υπαρχουν ειδικες κολλες θερμοκρασιων (προσοχη δεν θα πρεπει να αναψει το τζακι μερικες μερες ) σε καμμια περιπτωση δεν θα βαλεις απλη κολλα πλακιδιων και φυσικα θα αφησεις αρμους και η αρμολογηση θα γινει με την ιδια κολλα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ