Αντικατάσταση βεντιλατέρ με τουρμπίνα. Γϊνεται;

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159363 από makisr
Καλησπέρα,
έχω εγκατεστημένο εδώ και μια πενταετία ένα τζάκι κασέτα (kaseta80 θερμοζελ) το οποίο λειτουργείο με 2 βεντιλατέρ. Δυστυχώς όμως έχουν αρχίσει να κάνουν ενοχλητικό θόρυβο όταν λειτουργούν και εκτός αυτού επειδή είναι μικρά (αν δεν κάνω λάθος 140m3 έκαστο) θέλω να βάλω κάτι μεγαλύτερο.
Επειδή δεν βρίσκω στο εμπόριο κάτι συναφές που να ταιριάζει-χωράει στην ίδια θέση, μπορώ απλά να τα απενεργοποιήσω και να βάλω μια τουρμπίνα/μοτέρ αναρρόφησης κάπως χωρίς να χαλάσω τη σωστή λειτουργία της κασέτας;
Έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159369 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
οχι δεν έχεις πρόβλημα να το κάνεις και θα σου δουλέψει μια χαρά !μπορείς όμως να ζητήσεις μοτέρ και απο την εταιρία

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159371 από makisr

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: οχι δεν έχεις πρόβλημα να το κάνεις και θα σου δουλέψει μια χαρά !μπορείς όμως να ζητήσεις μοτέρ και απο την εταιρία


με την εταιρία επικοινώνησα, και δυστυχώς σε αυτή τη διάσταση βγαίνει μόνο το αντιστοιχο καινούριο μοντέλο με τις ίδιες φυσικά διαστάσεις αλλά στα ίδια κυβικά (140μ3/h). Επίσης μου απέκλεισαν πλήρως το ενδεχόμενο να δουλέψει σωστά με τουρμπίνα/μοτέρ απορρόφησης και η μόνο λύση που μου πρότειναν είναι η εγκατάσταση 'ροοστάτη' για τη μείωση μόνο του θορύβου.
Από απορία και μόνο ξήλωσα το βεντιλατέρ για να δω που στέλνει τον αέρα.
Εάν ακολουθήσω τη δική σου συμβουλή ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, και εγκαταστήσω μια τουρμπίνα κάπου (μόνο ψηλά μπορώ στο παταράκι ή και κάτω χαμηλά πίσω από το τζάκι όπου έχω αρκετό χώρο??) το μόνο που χρειάζομαι είναι να πάρω κρύο αέρα εξωτερικό (όπου έχω ηδη δυο τρύπεσ εισόδου)και να τον στείλω μέσα εκεί όπου έστελνε το βεντιλατέρ το παλιό? (επισυνάπτω φωτό). Κατανοώ φυσικά ότι το τζάκι μου είναι κατασκευασμένο να παίρνει αέρα μόνο από μπροστά και να τον στέλνει με τα βεντιλατέρ χαμηλά από κάτω (παρά το γεγονός ότι έχω ανοίξει και τρύπα για εξωτερικό αέρα πέραν των προδιαγραφών του τζακιού), απλά ρωτάω αν με τη τουρμπίνα θα πρέπει να αλλάξω κάτι, αφού θα ξηλώσω τελειώς τα βεντιλατέρ. Αν το λέω λάθος παρακαλώ πες μου που θα το τοποθετήσω, από που θα παίρνω τον κρύο αέρα και που θα τον στέλνω.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Last edit: 6 Χρόνια 7 Μήνες πριν by makisr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159373 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μάλλον δεν κατάλαβες καλά και δεν το εξήγησες και σωστά στην εταιρία .το μοτέρ αναρρόφησης θα έμπαινε στις σωλήνες που βγάζουν το ζεστό αέρα με αποτέλεσμα το τζάκι να συνεχίζει να τραβάει αέρα απο μπροστά .βέβαια αυτό θα ήταν χρήσιμο μόνο αν ήθελες να στείλεις απομακρυσμένα την ζέστη αλλιώς τα μοτέρ της εταιρίας θα σου βγούνε ποιο φθηνά και με λιγότερα μερεμέτια
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": makisr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #159374 από makisr
ο ζεστός αέρας αυτή τη στιγμή, βγαίνει κατά 50% από την έξοδο στο πάνω-μπροστά μέρος της κασέτας και κατά 50% από το ένα εκ των δύο υπάρχοντων καναλιών (το 2ο παραμένει ταπωμένο). Το ποσοστό αυτό αλλάζει χειροκίνητα με το σχετικό μοχλό.
Επειδή ο στόχος μου είναι να στείλω στο ένα δωμάτιο παραπέρα λίγη ζέστη (καθώς στο σαλόνι έχω φουλ ζέστη έτσι κιαλλιώς) και αν κατάλαβα καλά, ξηλώνω τα 2 βεντιλατέρ τελείως, και βάζω ένα μοτέρ αναρρόφησης στο πατάρι, συνδέω την μία έξοδο-κανάλι του τζακιού στο μοτέρ και από την έξοδο του μοτέρ το πάω στο δωμάτιο.
Και το σαλόνι συνεχίζει απλά να ζεσταίνεται από την μπροστινή μόνο έξοδο του τζακιού λογικά (και τον εναλλάκτη που υπάρχει στη φούσκα). Εύλογα μου γεννιέται όμως η απορία όμως αν χωρίς βεντιλατέρ θα πέσει πολύ η απόδοση στο σαλόνι.
Μήπως θα ήταν πιο συνετό να μείνει το ένα βεντιλατερ από τα δύο (ο μισός θόρυβος είναι πιο υποφερτός..) ή θα είναι το ίδιο σε θέμα ζεστασιάς?
Ευχαριστλω και πάλι για την υπομονή σου!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ