Πρόβλημα με αεροθερμο τζακι Edilkamin tekno3

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162642 από deleon
Προς ΑΝΕΣΤΗΣ98
Αν εξαγω την κοφτρα δηλαδη αν την τραβηξω ολη εξω (το τζακι ειναι edilkamin tekno3) θα τραβαει κανονικα τον καπνο? θα εχω μεγαλυτερη και καλυτερη αποδοση του τζακιου? εχει περασει χρονος αλλα αν εχεις δοκιμασει θα μπορουσες να μου απαντησεις? Απευθυνομαι σε σενα επειδη εχεις πει οτι εχεις σχεδον το ιδιο τζακι με μενα. Η κοφτρα ειναι ακριβος πανω απο την εστια και στο κεντρο πριν την καμιναδα. Σε ευχαρσιτω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162660 από surfer
deleon δεν είμαι ο Ανέστης αλλά η κόφτρα βοηθά στην επίτευξη της ψηλής ενεργειακής απόδοσης του τζακιού.
Συνήθως η κόφτρα είναι συνδεδεμένη με το κλαπέτο της καμινάδας έτσι ώστε να ανοίγοθν και να κλείνουν ταυτόχρονα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162697 από deleon
Το δικο μου τζακι δεν εχει κλαπετο. Χθες τραβηξα την κοφτρα ως την μεση και στο αναμα του το τζακι αρχισε να μπαζει καπνο στο σπιτι με το παραθυρο κατεβασμενο. Φυσαγε και πολυ χθες οποτε ισως να εφταιγε και ο αερας λιγο; Αλλα μολις αφησα την κοφτρα ανοιχτη δεν μου καπνισε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165695 από tvkal
Καλησπέρα σε όλους
Συνεχίζω το ίδιο θέμα καθώς και η δικές μου απορίες αφορούν το tekno της edilkamin
Συγκεκριμένα έχω το Αερόθερμο tekno2 που είναι πρισματικό απο τη μια πλευρά αλλά νομίζω οτι κατα τ΄άλλα είναι ίδιο με τα άλλα. Η εγκατάσταση έγινε όπως δείχνει το σχήμα παρακάτω σε ισόγειο κτίσμα 80τμ με κεραμειδοσκεπή. Η εγκατάσταση έγινε σε εσωτερικό τοίχο, που πάει να πει δεν υπήρχε δυνατότητα να τοποθετηθεί σωλήνα ψυχρου αέρα κατευθείαν απ έξω και γι αυτό τον "ψυχρό" τον πέρνουμε απο την οροφή δηλαδή μέσα από το κενό που σχηματίζει η σκεπή με το ταβάνι (ψευδοροφή-σοφίτα με ύψος περίπου 120cm) και τον κατεβάζουμε στο κάτω μέρος του τζακιού εκεί που είναι το βεντιλατέρ. Σημειώνω οτι όταν λειτουργεί το τζάκι ο χώρος της ψευδοροφή είναι πολύ ζεστός καθώς απο εκεί περνούν η καμινάδα και οι αεραγωγοί. Στο σχήμα το αεραγωγό ψυχρού τον απεικονίζω με μπλέ χρώμα. Απο το τζάκι φεύγουν δυο αεραγωγοί θερμού αέρα Ι(στο σχήμα με κόκκινο χρώμα). Ενας που διαιρείται (με διακλαδωτήρα τύπου ημιταφ ή παντελόνι) προς καθιστικό-τραπεζαρία 30τμ και προς ένα δωμάτιο και ένας που διαιρείται προς δύο δωμάτια. Ετσι μπορώ να κατευθύνω τον αέρα σε οποιον χώρο θέλω, κλείνοντας τα κλαπέτα στις περσίδες που δεν θέλω να χησιμοποιησω. Επίσης πάνω απο το τζάκι δημιουργήθηκε ένα κουτί μονωμένο με πετροβάμβακα που έχει μια περσίδα αλλά απ όσο γνωρίζω δεν είναι συνδεδεμένη με το βεντιλατέρ και νομίζω πως υποτίθεται οτι θα έβγαζε κάποια ποσότητα αέρα αλλά ποτέ δεν έχει βγάλει !
Δεν μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος στον βαθμό που μου έλεγαν οτι θα θερμάνω το σπίτι ολόκληρο αλλά ΟΚ τουλάχιστον ζεσταίνω το καθιστικό και ένα δωμάτιο και με την "εκ περιτροπής" θέρμανση και τα άλλα δωμάτια σιγα-σιγά. Οι απορίες μου αφορούν :
1. Την εγκατάσταση εάν σας φαίνεται σωστή κυρίως όσον αφορά την περσίδα πάνω απο το τζάκι που δεν λειτουργεί και τι μπορεί να γίνει εάν χρειάζεται και εαν η παροχή κρύου απο την ψευοδοροφή και όχι απ έξω επηρρεάζει αρνητικά το σύστημα
2. Επίσης δεν ξέρω πως χρησιμοποιούνται οι διακόπτες που δείχνω στις φώτο Αριστερά-Δεξιά (Τζάμι πόρτας) και Μέσα-Εξω (κλαπέτο βεντιλατέρ).
Συγχωρέστε τις απορίες μου αλλά ο εγκαταστάτης που θα μπορούσε να με βοηθήσει χρεοκόπησε και αγνοείται ! Ευχαριστώ
Συνημμένα:
Last edit: 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν by tvkal.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165699 από dimlyk
καλως ηρθες ...
το πρωτο λαθος το ειπες μονος σου ...αρα ψυχρο αερα μεσα απ το σπιτι
το συνολικο υψος της καμινανδας πρεπει ειναι περιπου 4 μετρα και μισο μετρο πανω απ τον κορφια ...μ αυτο τον τροπο το ελατωσατε ... βεβαια καπως θα πρεπει να μπαινει αερας στο σπιτι
οσο αφορα την περσιδα για να υπαρχει κυκλοφορια αερα θα πρεπει να υπαρχει και μια περσιδα χαμηλα για εισοδο αερα ...δεν αναφερεις κατι τετοιο
αυτο που φοβαμαι ομως ειναι μηπως εχει κανει κι αλλα χειροτερα ...αερα για τους αεραγωγους απο που παιρνει...παλι απ την ψευδοροφη με τον ιδιο σωληνα?
θα σου προτεινα κι αν πιανουν λιγο τα χερια σου ειναι πανευκολο να μονωσεις τους αεραγωγους στην ψευδοροφη ωστα να μην υπαρχουν απωλειες εκει


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tvkal

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165703 από tvkal
Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντησή σου αλλά ομολογώ δεν κατάλαβα και πολλά - δεν είμαι και πολύ σχετικός !
Τι εννοείς με τον "...ψυχρο αερα μεσα απ το σπιτι...". Ο αέρας που εισάγεται είναι αυτός από την οροφή. Δεν καταλαβαίνω.
Η καμινάδα που εμπλέκεται? Δεν είπα κάτι για το ύψος της ή οτι την περιορίσαμε. Η καμινάδα βγήκε πάνω απο τα κεραμίδια ενώ ο σωλήνας του ψυχρού φτάνει μέχρι μέσα στη σοφίτα και δεν βγαίνει στα κεραμίδια. Οπως είπα πάνω απο το ταβάνι και την ψευδοροφή είναι ένα τεράστιο κενό, σχεδόν ολόκληρο δωμάτιο με 1,20 ύψος.
Οσον αφορά την περσίδα ψηλα, όντως ΔΕΝ υπάρχει εισαγωγή αέρα απο χαμηλά. Διορθώνεται αυτό ?
Αερα για τους αεραγωγους παιρνει απ την ψευδοροφη με μεγάλο εύκαμπτο σωλήνα, τον κατεβάζει κάτω και τον στέλνει στο βεντιλατέρ. Ο σωληνας αυτός -απ ότι γνωρίζω- δεν χρησιμοποιείται σε κάτι άλλο.
Μονωση στους εύκαμπτους αεραγωγούς του ζεστού, υπάρχει. Αυτό ΟΚ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ