Πρόβλημα με αεροθερμο τζακι Edilkamin tekno3

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156857 από ΑΝΕΣΤΗΣ98

deleon έγραψε: Καλήμερα. Φίλε ανέστη σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Έχω όμως κάποιες απορίες. Αν βάλω σιλικόνη μήπως θα έχω πρόβλημα με συστολες διαστολες;; Δεύτερον μου λες να γυρίσω τον εξωτερικό αγωγό στο χώρο του σαλονιού, δηλαδή να μην τραβάει καθόλου αέρα από εξω; Αν θέλω να ανανεωθεί ο εσωτερικός αέρας θα πρέπει να ανοίγω παράθυρο ή πόρτα στο σπίτι;επίσης να καταργησω τον εξωτερικό αεραγωγο που πάει στην εστία καύσης; Αλλά αέρα για την καύση των ξύλων από που θα έχει;το auto σε μενα έχει την ένταση του αέρα που το ρυθμίσω εγώ. Σε ποια ένταση να το ρυθμίσω;

Με τις συστολές δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί η κόκκινη σιλικόνη είναι ελαστική. Θα τραβάς αέρα μόνο από μέσα. Έχοντας ένα σπίτι που δεν μπάζουν τα κουφώματα βάζεις αέρα που δεν μπορεί να διαφύγει. Επί της ουσίας πιέζεις το σπίτι να πάρει αέρα και ζορίζεις το μότερ. Βάζεις ότι τέλος πάντων από ζεστό, ο κρύος που θα πάει ; Θα μείνει μέσα και θα ζεσταθεί ας πούμε επαγωγικά από τον ζεστό μετά από πολλές ώρες. Χάνεις χρόνο και ενέργεια Κάνοντας ανακύκλωση αυξάνεις κατά πολύ και την ταχύτητα του αέρα στο χώρο με πολύ γρηγορότερα αποτελέσματα. Το κλιματιστικό δεν τραβάει αέρα από έξω ανακυκλώνει. Αν θες να ανανεώσεις αέρα σπάσε ένα παράθυρο για 2 λεπτά και είναι αρκετό. Τον εξωτερικό αέρα καύσης τον αφήνεις ως έχει και αν μπορείς τον φέρνεις πιο κοντά στην εισαγωγή του τζακιού. Η ένταση του μοτέρ είναι υποκειμενική ως προς την άνεση λόγο θορύβου, αλλά με την παραδοχή ότι όσο περισσότερο αέρα εναλλάσσεις τόσο πιο γρήγορα ζεσταίνεται ο χώρος διαλέγεις. Καλό είναι να μην είσαι τέρμα με κάτω από 60 βαθμούς (προσωπική παρατήρηση που στο σπίτι σου μπορεί να αποδίδει αλλιώς)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156858 από ΑΝΕΣΤΗΣ98
Εμένα μου είχαν βάλει το μοτέρ και τράβαγε από έξω και ήθελα μια μέρα για να ζεστάνω τον χώρο. 130 τμ ψηλοτάβανο μονοκατοικία ανοιχτή από παντού. Με την ανακύκλωση σε 1,5 ώρα πιάνω από 17 βαθμούς 21 στο κέντρο στο σαλόνι και 20 στα τρία δωμάτια με λειτουργία 90-100 βαθμούς . Μετά το τζάκι χαζοκαιει με 65-75 βαθμούς ανάλογα το κάρβουνο που έχει και συντηρεί με χαμηλή ταχύτητα στον αέρα. Εγώ πάνω από 21 δεν αντέχω ούτε η γυναίκα μου ούτε και ο μπέμπης (κατακοκκινίζει). Βέβαια μπροστά στο τζάκι έχει 23.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156864 από geodag
Καλησπερα κ παλι καπως ετσι ειναι το σπιτι μου... θα μπορεσω να το ζεστανω με τζακι αεροθερμο με βεντιλατερ χωρις να τραβηξω αγωγους?? η πρπει αναγκαστηκα να παω σε υδραυλικο?? καλοριφερ υπαρχουν ηδη συνδεμενα με πετρελειολεβητα.....ευχαριστω!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156867 από geodag
πως μπορω καπου να το σχεδιασω?? απο την ζωγραφικη δεν μου το ανεβαζει...
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by geodag.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156869 από ΑΝΕΣΤΗΣ98
Για να δουλέψει σωστά ένα αερόθερμο τζάκι σε ένα σπίτι , πρέπει όπως είναι λογικό να μεταφέρει την ζέστη παντού. Αυτό επιτυγχάνεται βάζοντας αγωγούς. Δεν μπορεί όμως ένας αγωγός να είναι πολύ μακρύς καθώς η ποσότητα του αέρα που θα φτάσει στο τέλος θα είναι πολύ μικρή. Πάς μετά σε έξτρα μοτέρ κλπ που αυξάνουν το κόστος. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρέπει το τζάκι να είναι σε τέτοια θέση μέσα στο χώρο που να μην έχει μεγάλες διαδρομές στους αγωγούς. Από την άλλη ένα υδραυλικό τζάκι δεν επηρεάζεται από τις αποστάσεις αγωγών κλπ οπότε κατανέμει τη ζέστη στο σπίτι σωστά , καθώς έχεις σε κάθε δωμάτιο και ένα θερμαντικό σώμα. Είναι λοιπόν προτιμότερο αν το σπίτι είναι μεγάλο και μακρύ. Άλλωστε και ο κύριος φιλιππακόπουλος που είναι ο πλέων γνώστης , το έχει τονίσει ότι είναι προτιμότερο στα πολλά τετραγωνικά να πάς σε υδραυλικό. Τώρα αν από θέμα κόστους σε βολεύει το αερόθερμο και το σπίτι πληροί τις προϋποθέσεις για σωστή κατανομή αέρα θα ζεσταθείς μια χαρά, αν και νομίζω ότι σήμερα υπάρχουν αξιόλογα υδραυλικά τζάκια στις ίδιες τιμές με τα αερόθερμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156873 από geodag

ΑΝΕΣΤΗΣ98 έγραψε: Για να δουλέψει σωστά ένα αερόθερμο τζάκι σε ένα σπίτι , πρέπει όπως είναι λογικό να μεταφέρει την ζέστη παντού. Αυτό επιτυγχάνεται βάζοντας αγωγούς. Δεν μπορεί όμως ένας αγωγός να είναι πολύ μακρύς καθώς η ποσότητα του αέρα που θα φτάσει στο τέλος θα είναι πολύ μικρή. Πάς μετά σε έξτρα μοτέρ κλπ που αυξάνουν το κόστος. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρέπει το τζάκι να είναι σε τέτοια θέση μέσα στο χώρο που να μην έχει μεγάλες διαδρομές στους αγωγούς. Από την άλλη ένα υδραυλικό τζάκι δεν επηρεάζεται από τις αποστάσεις αγωγών κλπ οπότε κατανέμει τη ζέστη στο σπίτι σωστά , καθώς έχεις σε κάθε δωμάτιο και ένα θερμαντικό σώμα. Είναι λοιπόν προτιμότερο αν το σπίτι είναι μεγάλο και μακρύ. Άλλωστε και ο κύριος φιλιππακόπουλος που είναι ο πλέων γνώστης , το έχει τονίσει ότι είναι προτιμότερο στα πολλά τετραγωνικά να πάς σε υδραυλικό. Τώρα αν από θέμα κόστους σε βολεύει το αερόθερμο και το σπίτι πληροί τις προϋποθέσεις για σωστή κατανομή αέρα θα ζεσταθείς μια χαρά, αν και νομίζω ότι σήμερα υπάρχουν αξιόλογα υδραυλικά τζάκια στις ίδιες τιμές με τα αερόθερμα.

φιλε μου ησουν πολυ κατατοπιστικος.... σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ