Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155085 από JIANG
Απαντήθηκε από JIANG στο θέμα Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)
Έπίτρεψέ μου να τρελαίνομαι. Στην πολυκατοικία από τα 6 διαμερίσματα τα 3 εμφάνισαν καρκίνο σε 4 άτομα. Το ένα απεβίωσε.
Γι αυτό λοιπόν απο τη στιγμή που μπήκα στον κόπο να το ξηλώσω το παλιό τζάκι, από τη στιγμή που υπάρχουν ρωγμές και άρα ο εγκιβωτισμός δεν παίζει γιατί ραγισμένες αμιαντοσωλήνες μέσα σε γυψοσανίδα δεν μου δημιουργούν κανένα αίσθημα ασφάλειας, γι' αυτό η λύση που προσανατολίζομαι είναι κόψιμο μέσω της ειδικής εταιρείας και πίεση στον ιδιοκτήτη να τα πληρώσει όλα. Αλλιώς τα πληρώνω εγώ και του ταπώνω τα δύο τζάκια.
Ερώτηση: Που φαίνεται αν αυτοί οι σωλήνες πρέπει να περνάνε μέσα απο το σπίτι μου; Στο συμβόλαιο αγοράς, στην άδεια, σε κάποια σχέδια μηχανικού; Απ' ότι θυμάμαι σχέδι μηχανικού δεν πήρα στα χέρια μου. Πρέπει να πάω πολεοδομία;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155087 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)
για παθησεις του πνευμονα μιλαμε κι οχι γενικα ...τεσπα δικαιωμα σου σαφως :)
τα τζακια αν δεν εχουν μπει λαθραια θα φαινονται στις κατοψεις των σπιτιων και οι καμιναδες στην κατοψη της ταρατσας σε καποιες οψεις και κανονικα και στα σχεδια ξυλοτυπου και πιθανοτατα στην περιγραφη που πρεπει ναχεις μαζι με το συμβολαιο αγορας


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155092 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις εγκιβωτίσεις. Κάνεις μια καλή κατασκευή με πυράντοχη γυψοσανίδα και τις ξεχνάς.
Όπως σου είπαν οι ίνες αμιάντου διασπείρονται (και τις αναπνέεις) αν διαταράξεις το υλικό μέσω εργασιών. Κόψιμο, διαχείριση, μεταφορά κτλ. Όταν είναι δεσμευμένες, δεν σε ενοχλούν και δεν τις ενοχλείς.
Πιο πολύ επιμόλυνση θα προκαλέσει η αποξήλωσή τους.
Εδώ σε σχολεία που υπάρχουν ακόμα αμιαντόφυλλα, η λύση είναι πως τα βάφουν για να μην απελευθερώνονται ίνες λόγω αποτριβής.
Η εταιρείες αποξήλωσης κατα βάση, καλούνται να λύσουν προβλήματα επιμόλυνσης που οι ίδιες προκαλούν με την αποξήλωση όταν αυτή είναι επιβεβλημένη για άλλους λόγους.
Μην ανοίγεις χωρίς λόγο πληγές, χειρότερα θα είναι για εσάς. Δεν έχεις ουσιαστικό όφελος.
Δεν παθαίνεις απο μια καμινάδα τέτοια πράγματα, αυτά είναι παθήσεις εργατών λατομείων αμιάντου με έκθεση 10+ ετών σε μεγάλες ποσότητες.
en.wikipedia.org/wiki/Pulmonary_fibrosis
en.wikipedia.org/wiki/Asbestosis
Αλλιώς αν ήταν έτσι τα πράγματα, έπρεπε όλοι να έχουμε δει τα ραδίκια ανάποδα.

Οι κανονισμοί φυσικά είναι (και πρέπει να είναι) αυστηροί, για την προστασία κυρίως των εργαζομένων στα συνεργεία αποξήλωσης (πλέον), που έχουν συνεχή έκθεση.

Υ.Γ. Στο μεταπτυχιακό μου είχα ασχοληθεί με τα θέματα αμιάντου. Επιμόλύνση και διαχείριση περιβαλλοντικού κινδύνου, γι'αυτό έχω μια αρκετά καλή γενική άποψη.
Last edit: 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Savvas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155111 από JIANG
Απαντήθηκε από JIANG στο θέμα Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)
Ευχαριστώ για την απάντηση Savvas.
Το ζήτημά μου είναι το εξής: για ποιο λόγο εγώ να θέλω κάτι διαφορετικό απ' το να τις ξεφορωθώ για πάντα;
Η λύση του εγκιβωτισμού είναι προσωρινή και απο τη στιγμή που είναι ραγισμένες ανα πάσα στιγμή μπορέι να έχουν θέματα. Και τότε θα κληθώ να ανοίξω τις γυψοσανίδες για επισκευή. ΜΕταθέτω το πρόβλημα για μετά. Γιατί να το κάνω και να μη το λύσω τώρα οριστικά;
Κάποιος θα πει το κόστος.
Θα δούμε. Θα πρέπει να τα ζυγισω ολα. Τα οικονομικά, τα τεχνικά, τα κοινωνικά, κλπ.
Θα ενημερώνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155122 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)
Απλώς αυτό που λέω, είναι πως η αποξήλωση θα πρέπει να μείνει ως τελευταία λύση αν δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Εγώ στη θέση σου, αφού έχεις φόβους περί διαρροών κτλ. δεν θα προτιμούσα να κοπεί μόνο ένα τμήμα αμιάντου και να μπει εκεί Inox. Ή όλη καμινάδα αλλάζει, ή καθόλου. Η εμπειρία έχει δείξει πως τα "αδύνατα" σημεία είναι τα μπαλώματα με διαφορετικά μεταξύ τους υλικά (στεγανότητα συνδέσεων, διαφορικές συστολοδιαστολές κτλ κτλ).
Επειδή όμως το κόστος για να αλλαχτεί όλη είναι μεγάλο (εκτός απο την αποξήλωση και διαχείριση του αμιάντου, έχεις και την αποκατάσταση του χώρου σε όλα τα διαμερίσματα που διέρχεται), θα σου πρότεινα να δείτε και τη λύση του furanflex. Εξασφαλίζετε έτσι τη στεγανότητα σε όλο το μήκος με ελάχιστη όχληση κατά την εφαρμογή. Επιπλέον το κόστος επιβαρύνει ξεκάθαρα τον ιδιοκτήτη, εφόσον αφορά τον δικό του καπναγωγό και όχι αντικατάσταση τμήματος εντός της δικής σου ιδιοκτησίας (που ενώ στην κοινή λογική είναι σαφές, μπορεί να έχεις δυσκολίες κατά τις διαπραγματεύσεις καθώς κατά κάποιους αποτελεί γκρίζα ζώνη το ζήτημα αυτό). Μπαλώματα με πυροτσιμέντα, κόλλες, σαλαμάστρες, τσιμούχες και λοιπές σαχλαμάρες φυσικά ξέρεις ότι δεν είναι καν εντός συζήτησης.
Για να αισθάνεσαι ήσυχος, κλείνεις και τον αμιαντοσωλήνα πίσω απο ένα χώρισμα που θα φτιάξεις εσύ στο διαμέρισμα σου και τέλος, δεν θα σε ξαναπασχολήσει.
furanflex.gr/el/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155201 από JIANG
Απαντήθηκε από JIANG στο θέμα Πρόβλημα καμινάδας (καμινάδων)
Προς το παρόν εγκιβώτισα τις καμινάδες σε γυψοσανίδα αναμένοντας να δώ τι θα κάνω. (Κόστος 50 ευρώ. Τα πρώτα λεφτά και ελπίζω τα μόνα.).
Ψάχνοτας στα σχέδια της άδειας, κατόψεις, τομές, δε φαίνονται πουθενά τα τζάκια και οι καμινάδες του συγκροτήματος.(!) Ψάχνοτας τον κανονισμό πολυκατοικίας που είναι αναπόσπαστο παράρτημα του συμβολαίου αγοράς(ούτε στο συμβόλαιο υπάρχει κάτι) δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι. Και λέω δε φαίνεται γιατί υπάρχει μια έκφραση που λόγω ορολογίας δεν ξέρω τι σημαίνει:
"Κοινόχρηστοι και κοινόκτητοι χώροι των οικοδομών είναι:.....β) ολόκληρος ο σκελετός εκάστης οικοδομής, οι θεμελιώσεις, οι πλάκες μεταξύ ορόφων, οι πρωτότοιχοι και μεσότοιχοι των οικοδομών, τα εξωτερικά τοιχώματα,....". Δεν καταλαβαίνω τι είναι οι πρωτότοιχοι και οι μεσότοιχοι. Πάντως ότι και ναναι οι καμινάδες δεν είναι μέσα σε καποιου είδους τοίχωμα αλλά μέσα στο σπίτι κανονικά.
Αυτά προς το παρόν. Συνεχίζεται...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ