Τζάκι, που ουσιαστικά βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152581 από SHERIF
@ petros 70
Το 1 δεν κατάλαβα τι ακριβώς ενοείς
Για το 2 κανένα πρόβλημα
Για το 3 θα βγάλεις την 250 και θα βάλεις φι 200 στο τμημα που θα είναι εξωτερικό ή μονωσέτη όπως εγώ ή διπλού τοιχώματος
Για το 4 ο θερμοθάλαμος να σταματάει στο σημείο που δείχνεις και βάλε μια περσίδα μεγάλη, παταράκι δεν είναι απαραίτητο επειδή είναι εξωτερικό και δεν υπάρχει περίπτωση να θερμάνει την πλάκα όπως λές θα μεσολαβούν 60cm από την πλάκα, τώρα με διπλό τούβλο και μόνωση η εστία θα πρέπει να πάει τουλάχιστον 20cm προς τα μέσα οπότε καθίσταται μη λειτουργική στο φόρτωμα ξύλων και καθάρισμα, με χτισμένους τοίχους πως θα βάλεις σωστά την μόνωση?

αυτό το κομάτι πρέπει να φύγει να μπούν οι μονώσεις εσωτερικά και μπροστά να βάλεις το μονωτικό που θα επιλέξεις και πυράντοχη γυψοσανίδα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152588 από Petros70
Το τζακι ειναι σε αυτη την κατασταση:



Οποτε περα απο τα ανοιγματα για τις περσιδες πανω κατω, δεν θελω να χαλασω την διακοσμηση,πετρα κτλ.

Κοβω-αφαιρω τα κομματια της φ250, κατω απο την πλακα (μεσα στον θερμοθαλαμο) και πανω απο τους τσιμεντολιθους και περνω την φ200. Η θεση της καμιναδας ειναι συγκεκριμενη και δεν μπορει να παει πολυ μεσα η εστια, οσο παει τελος παντων.

Για το 1 που εγραψα πριν, αν παρατηρησεις στην εικονα



η inox σχεδον εφαπτεται στον τοιχο. Αν θα εχω μια περσιδα ψηλα, στο μεσο του ανοιγματος που θα κανω για να τοποθετησω την περσιδα θα εναι η inox, για αυτο ειπα, αν μπορω να βαλω δυο,
αντι για μια μεγαλη και να μπουν δεξια και αριστερα απο την inox.

Ο θερμοθαλαμος ηδη υπαρχει, ειναι χτιστος και εχει συγκεκριμενες διαστασεις, περιπου 2,73 υψος.





Για αυτο θελω το παταρακι,για να μειωσω το υψος του θερμοθαλαμου, ωστε να κανω ανοιγμα για την-τις περσιδα-δες εξοδου, κατω απο το δοκαρι και κατω απο το καλωδιο.

Οσο για το πως θα μπω, για να αφαιρεσω την υπαρχουσα εστια, και να μονωσω τον θερμοθαλαμο, θα κανω θυριδα επισκεψης εξωτερικα στο πλαι της κατασκευης.

Επισης σκεφτομαι, εσωτερικα, στον διπλο τοιχο επανω απο τη εστια, να "φαω" με το κρουστικο τον σοβα και την μια σειρα τουβλων, να αφαιρεσω και το dow και μετα να βαλω το izol. Να μειωσω δηλαδη στο μισο το παχος του.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152591 από SHERIF
Καλή επιτυχία στο εγχείρημά σου και ανέβασε φωτό από τα στάδια της κατασκευής,
Εχε υπ΄ όψιν ότι ο τοίχος δεν είναι όπως το χαρτί να τραβάς γραμμές ή να το κόβεις με το ξυράφι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152593 από Petros70
Εννοείται ότι θα ρωτήσω τον μηχανικό, πριν ξεκινήσω να χαλάσω κάτι. Απλές σκέψεις είναι, και αν κάποιος έχει να προτείνει και κάτι άλλο, είναι καλοδεχουμενος. Για αυτό άλλωστε είναι και το φόρουμ. Αν μου λυθούν οι απορειες σχετικά με το στήσιμο του τζακιού, μπορώ να υπολογίσω και το κόστος και να δω αν αξίζει τον κόπο. Το πιο βασικό από όλα, είναι να ξέρω ότι τηρώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή και με τις γνώσεις των μελών του φορουμ, να είναι το τζάκι λειτουργικό παρά την ασυνήθιστη θέση του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ