Τζακι καλοριφερ προβλημα-αερας στο υδραυλ. κυκλωμα

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139655 από panosf01
Καταλαβα τι ειπες,εσυ μαλον δεν διαβασες τι εγραψα..Ο σκοπος δεν ειναι να κανουμε αντιπαραθεση ουτε επιδειξη γνωσεων,αλλα να μιλαμε με επιχειρηματα.Οσα και να ξερουμε κατι εχουμε να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο.Γνωριζω την λειτουργια ενος λεβητα πετρελαιου και ενος τζακιου καλοριφερ και θεωρητικα και πρακτικα..Τις μεγαλυτερες διατομες στις οποιες αναφερεσαι που τις ειδες ακριβως?Και τα τζακια και οι ξυλολεβητες και οι λεβητες πετρελαιου μικρης σχετικα ισχυος εισοδο εξοδο 1και1/4 εχουν περιπου..Το εδιλκαμιν τοσο δεν εχει?Η σερπαντινα ψυξης συμφωνω οτι ειναι μια εξτρα δυκλειδα ασφαλειας,οπως και η βαλβιδα πιεσης στον λεβητα πετρελαιου.
Μιλώντας για τα ιταλικα πχ τζακια δεν ειχα σκοπο ουτε αυτα να κατηγορησω ουτε αυτους που τα επιλεξανε.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by panosf01.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139657 από puntomad

Stavrax έγραψε: Απορία
Μέσα από την καμινάδα δεν μπορείς να ανεβάσεις παράλληλα με την μεταλλική σου καμινάδα και δυο σωλήνες στην ταράτσα, μονωμένους με πετροβάμβακα και να βάλεις το δοχείο διαστολής εκεί (εννοείται μονωμένο και με αντιπαγωτικό υγρό)?


To ειχα δει αυτο σε μια παρουσιαση κατασκευης σε καποιο φορουμ και το ειχα συζητησει με τον υδραυλικο πριν αρχισουμε.
Επειδη ειμαι στον 1ο οροφο, πρεπει να περασουμε αλλους 2 οροφους για να βγουμε ταρατσα, επισης εμενα η καμιναδα ειναι κτιστη μεχρι πανω με τα ετοιμα τετραγωνα.
μου ειπε οτι για να βαλουμε σωληνες θα πρεπει να βαλουμε φ150 καμιναδα μεσα στην κτιστη καμιναδα και να περασουμε και τις σωληνες.
Μου ειπε οτι καταρχην ειναι πολυ ζορι να γινει ολο αυτο απο την ταρατσα και οτι οι σωληνες δεν μπορουν να μονωθουν και θα εχουν θεμα.

Εσεις τι γνωμη εχετε, ειναι εφικτο κατι τετοιο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139662 από Stavrax
Με την εγκατάσταση δεν πέρασες μεταλλική καμινάδα μέσα από την κτιστή?
Το τζάκι σου τι διατομή έχει για την καμινάδα?
Μόνωση μπορεί να γίνει με πετροβάμβακα πάπλωμα, τυλιγμένο με σύρμα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139666 από Savvas

panosf01 έγραψε: Καταλαβα τι ειπες,εσυ μαλον δεν διαβασες τι εγραψα..Ο σκοπος δεν ειναι να κανουμε αντιπαραθεση ουτε επιδειξη γνωσεων,αλλα να μιλαμε με επιχειρηματα.Οσα και να ξερουμε κατι εχουμε να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο.Γνωριζω την λειτουργια ενος λεβητα πετρελαιου και ενος τζακιου καλοριφερ και θεωρητικα και πρακτικα..Τις μεγαλυτερες διατομες στις οποιες αναφερεσαι που τις ειδες ακριβως?Και τα τζακια και οι ξυλολεβητες και οι λεβητες πετρελαιου μικρης σχετικα ισχυος εισοδο εξοδο 1και1/4 εχουν περιπου..Το εδιλκαμιν τοσο δεν εχει?Η σερπαντινα ψυξης συμφωνω οτι ειναι μια εξτρα δυκλειδα ασφαλειας,οπως και η βαλβιδα πιεσης στον λεβητα πετρελαιου.
Μιλώντας για τα ιταλικα πχ τζακια δεν ειχα σκοπο ουτε αυτα να κατηγορησω ουτε αυτους που τα επιλεξανε.


Δεν καταλαβαίνω τώρα πιο είναι το θέμα.Εγώ λέω απλώς ότι τζάκι υδραυλικό για να δουλέψει με ασφάλεια σε κλειστό κύκλωμα θέλει κάποιες προδιαγραφές. Αν δεν τις έχει απο την κατασκευή του, τότε οι "πατέντες μετατροπής" δεν είναι καλή ιδέα.
Η σερπαντίνα είναι απαραίτητη, δεν το λέω εγώ, το λένε οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν και τα πουλάνε. Άλλωστε απο χόμπι ασχολούμαι με τη θέρμανση, το επάγγελμα που εξασκώ είναι πολ.μηχανικός. Δεν έχω εξεδικευμένες γνώσεις μηχανολόγου ή θερμουδραυλικού.
Σ'ιγουρα πάντως σε ένα τζάκι κλειστού δοχείου δεν είμαστε εντάξει με μία μόνο βαλβίδα 1/2in για 50.000 kcal όπως έγραψες νωρίτερα, χρειάζεται επιπέον προστασία. Δεν υπάρχει αναλογία με τους λέβητες πετρελαίου.

Εγώ έχω ανοιχτό δοχείο στο δικό μου, οπότε δεν έχω τέτοια προβλήματα και ανησυχίες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139677 από panosf01
Δεν υπαρχει κανενα θεμα,απλα αποψεις ανταλλασουμε στο φορουμ.Ουτε εγω ειμαι θερμουδραυλικος επαγγελματιες ουτε μηχανολογος.Καθηγητης φυσικος ειμαι.Εκτος απο την βαλβιδα πιεσης υπαρχει και η βαλβιδα θερμοκρασιας.
puntomad θεωρητικα αυτο που σου λεει ο Σταυρος γινεται αν η χτιστη καμιναδα σου ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να περνει την μεταλικη μεσα ισως μενει και χωρος για να ανεβουν δυο σωληνες φ22,εκτος μεταλικης καμιναδας αναμεσα στην χτιστη και να μεταφερεις το δοχειο στην ταρατσα.Την κατασκευη σου εσυ την γνωριζεις οποτε ξερεις και αν ειναι εφικτο.
Αν θες διαβασε και αυτο το θεμα και συγκρινε τον τροπο συνδεσης του δικου σου δοχειου για να καταλαβεις τι γινεται στην περιπτωση σου.
www.monachos.gr/forum/showthread.php/219...E1%F3%F4%EF%EB%E7%F2

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139753 από puntomad
καλησπερα,
καταρχην το τζακι εχει εξοδο Φ200.
Οχι δεν περασαμε μεταλικη σωληνα μεσα στην κτιστη.
οταν γκρεμιζα το παλιο προσεξα και δεν χαλασα την φουσκα, παρα μονο μπροστα που παταγε στο τσιμεντο που κανει το πρεβαζι. Εβαλε ενα κοματι σπιραλ περιπου 50 ποντους και μετα εχτισα και αριστερα δεξια το κενο.

Για να χωρεσουν 2 σωληνες φ22 και μια φ16 (για την παροχη) πρεπει να μπει μεσα στα τετραγωνα τα κτιστα μεταλικη καμιναδα Φ150.
Αυτο μου ειπε οτι δεν ειναι πολυ καλο, θα ειναι μικρη, επισης θα ειναι πολυ ζορι να κατεβουν ολα αυτα απο την ταραστα, μου λεει καπου να μην ειναι καλοκτισμενη η καμιναδα θα φας πακετο.

Πανο, τα εχω εξαντλησει τα θεματα που αφορουν την λειτουργια του ανοικτου δοχειου διαστολη.
Στη θεωρια εχω και το καταλληλο σχεδιο, αυτο που ειδα ομως στην πραξη ειναι οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Π.Χ. διαβασα οτι αν η σωληνα απο το δοχειο που φερνει το κρυο νερο στο τζακι, ηταν εντελως κατακορυφη χωρις τις γωνιες που εχω, θα ειχα μεγαλυτερη πιεση.

Παντως υπαρχουν πολλες εγκαταστασεις με το δοχειο χαμηλα, αλλα δεν εχω πετυχει καμια με θερμοστατικη τριοδη.
Οπως επισης οι περισσοτεροι εχουν τον κυκλοφορητη να σπρωχνει ζεστα νερα στα σωματα.
Το θεμα ειναι οτι τελικα οι κανονες μαλλον ειναι για να καταπαντουνται.

Το κακο στην περιπτωση μου ειναι οτι δεν εχω περιθωριο για δοκιμες, για αυτο ψαχνω για σιγουρες λυσεις. Για να κανω το οτιδηποτε πρεπει να σπασω παλι το τζακι, μιλαμε για πολλα μπαζα και για πολλα εξοδα παλι κλεισιματος.
καποιος ας πουμε μου προτεινε να κανω σιφωνι, να κατεβασω κατω την σωληνα της μαγκουρας μεχρι το πατωμα και μετα να την ανεβασω μεχρι το ταβανι για να παει στο δοχειο, ετσι απο 1 μετρο περιπου που ειναι τωρα να γινει 4+ ( η διαδρομη της εννοω)

Και μια φωτο απο το τζακι τωρινη.

Το τιγκαρα πευκο, το αναψα και μετα απο 1 ωρα και 20 λεπτα, εχει καψει ολα τα σωματα (8 εχω :) ) και εχει ανεβασει μεσα το σπιτι στους 22 και το σαλονι στους 24. Το νερο πλεον ειναι σταθερα στους 75 περιπου και εχω προσθεσει μονο 2 κουτσουρα πευκου.

Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ