Τζακι καλοριφερ προβλημα-αερας στο υδραυλ. κυκλωμα

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139787 από Stavrax

Savvas έγραψε:

puntomad έγραψε: Π.Χ. διαβασα οτι αν η σωληνα απο το δοχειο που φερνει το κρυο νερο στο τζακι, ηταν εντελως κατακορυφη χωρις τις γωνιες που εχω, θα ειχα μεγαλυτερη πιεση.

Λάθος. Η πίεση που επιβάλει στο σύστημα είναι συνάρτηση μόνο του ύψους

Παντως υπαρχουν πολλες εγκαταστασεις με το δοχειο χαμηλα, αλλα δεν εχω πετυχει καμια με θερμοστατικη τριοδη.
Οπως επισης οι περισσοτεροι εχουν τον κυκλοφορητη να σπρωχνει ζεστα νερα στα σωματα.
Το θεμα ειναι οτι τελικα οι κανονες μαλλον ειναι για να καταπαντουνται.

καποιος ας πουμε μου προτεινε να κανω σιφωνι, να κατεβασω κατω την σωληνα της μαγκουρας μεχρι το πατωμα και μετα να την ανεβασω μεχρι το ταβανι για να παει στο δοχειο, ετσι απο 1 μετρο περιπου που ειναι τωρα να γινει 4+ ( η διαδρομη της εννοω)
Μπούρδα μεγάλου επιπέδου ήταν αυτό. Η πίεση καθορίζεται απο το κατακόρυφο ύψος. Το μόνο που μπορείς να επιβάλεις έτσι είναι αντιστάσεις ροής. Μόνο που αφενώς μεν είναι τελείως ανεπιθύμητες στη σωλήνωση της εκτόνωσης, αφετέρου δε για να έχεις αντιστάσεις, πρέπει να έχεις ροη. Μα το τμήμα αυτό είναι κανονικά σχεδιασμένο να βρίσκεται σε ισορροπία χωρίς ροή. Ενεργοποιείται μόνο στην έκτακτη κατάσταση που έχεις εκτόνωση.
Επιπλέον ο σιφωνισμός είναι τελείως λάθος σε αυτό το σημείο, μπορεί να προκαλείσει ανεπιθύμητη ροή.

Συν τοις άλλοις, στο σιφόνι θα μαζευτεί ίζημα δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την εκτόνωση.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139794 από puntomad
Καλημερα,
ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Οταν τους το ειχα αναφερει αυτο, οτι δηλαδη στα σχεδια που ειχαμε δει με τον υδραυλικο μου καθως και στο σχεδιο που ειχε μεσα το τζακι, δεν εδειχνε πουθενα τριοδη, μου ανεφεραν οτι ολοι οι θερμουδραυλικοι το γνωριζουν αυτο και οτι ειναι ακρως απαραιτητη η τριοδη.

Κατι αλλο που θυμηθηκα τωρα που ειδα τα σχεδια.

Εσεις εχετε φιλτρο πριν το τζακι για να κραταει το νερο καθαρο?
Οντως το νερο μου απο τα σωματα ειναι πολυ χαλια, 16 χρονια εγκατασταση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139795 από panosf01
Το φιλτρο μην φανταζεσαι οτι ειναι τιποτα το ιδιαιτερο μια σιτα μεσα σε ενα συνδεσμο,παρολα αυτα ειναι καλο να μπαινει.Εγω το εχω βαλει πριν τον κυκλοφορητη,οπου μπορει να δημιουργηθει προβλημα απο σκουπιδια ρινισματα κτλ,διοτι το κυκλωμα των σωματων ειναι 25 χρονων.
Οσο για την τριοδη στο τζακι οσο το ειχα ψαξει,οι κατασκευαστες επι το πλειστον την προτειναν για συνδεση λεβητα με δοχειο αδρανειας,αν δεν κανω λαθος μονο σε μια περιπτωση ειχα δει σχημα με συνδεσμολογια απευθειας σε σωματα.Τελικα αποφασησα να μην την βαλω και να το ρισκαρω,καθως πιστευα οτι απλα θα εκανα το συστημα ακομα πιο συνθετο,και οσο πιο πολυπλοκο ειναι ενα συστημα αυξανονται και οι πιθανοτητες αστοχιων..Επισης ειχα διαβασει και για διαφορα προβληματα που ειχαν χρηστες οποτε το ρισκαρα.
Ως τωρα,περιπου 15 μερες,που δουλευω το τζακι με τον τροπο που αναφεραμε,δεν εχω δει πουθενα πισσα.Στο σβησιμο μπορει σε μερικες μεριες να υπαρχουν μερικα ιχνη αλλα στο επομενο αναμα οι επιφανειες γιαλιζουν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #146722 από stregas
Επειδή έχω τζάκι της ίδιας εταιρίας (πολύ ευχαριστημένος), την πρώτη χρονιά που δεν είχα βάλει τρίοδη είχα πολλά προβλήματα, με κυριότερη την τεράστια κατανάλωση ξύλου εξαιτίας της λανθασμένης ροής νερού στα σώματα.
Έφευγε απότομα όλο το ζεστό νερό προς τα σώματα, και μετά έπρεπε να ξαναζεστάνει το σύνολο του νερού μέσα στο καζάνι για να το ξαναδώσει με αποτέλεσμα, και τα σώματα να μη ζεσταίνονται και τα ξύλα να τα καίω τσάμπα.
Καλύτερα προσπάθησε να βάλεις ψηλότερα το ανοιχτό δοχείο. Οτιδήποτε άλλο, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ημίμετρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ