Μυρωδια σε τζακι ΛΑΖΑΡΟΥ

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137655 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Μυρωδια σε τζακι ΛΑΖΑΡΟΥ

arxon_john έγραψε:

Stavrax έγραψε: Αν το τζάκι είναι πλάτη σε μπαλκόνι, θα μπορούσες να φτιάξεις αγωγό με γυψοσανίδα και να οδηγείς τον εσωτερικό αέρα από εκεί.


δυστυχώς το τζάκι είναι σε τοίχο εξωτερικό δευτερου ορόφου.
σε κουβέντα που είχα με τζάκα μου έριξε την ιδέα μήπως η μυρωδιά προέρχεται από το πάνω μέρος τις επένδυσης το τζακιού που είναι με γρανίτη λόγο τις υψηλής θερμοκρασίας.


Εγώ αυτό που βλέπω, είναι ένας χώρος θερμοθαλάμου με πολύ μικρά ανοίγματα για κυκλοφορία αέρα και την καμινάδα έντονα αποχρωματισμένη, πράγμα που συμβαίνει απο τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται.
Εφόσον το τζάκι μπήκε το 2005, κατα 99% ο πετροβάμβακας που έχει τοποθετηθεί, δεν είναι ειδικού τύπου για τζάκια (τότε κανείς δεν τα ήξερε στην Ελλάδα αυτά τα υλικά) και στις πολύ ψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο θερμοθάλαμο, βγάζει μυρωδιές.
Όπως και να έχει δεν είναι λογικό (και ούτε σωστό) να έχεις τόσο μεγάλες θερμοκρασίες εκεί μέσα και πρέπει να φροντίσεις ώστε να ψύχεται πιο σωστά.

Η άποψή μου, είναι ξεκίνα και κάνε τα σωστά ανοίγματα για τη ροή του αέρα (κάτω για εισαγωγή, και μετωπικά για εξαγωγή -αν δε σου αρέσει η περσίδα αισθητικά, βάλε τούνελ μικρής διατομής-), όπως σωστά ξεκίνησες τη συζήτηση, για να ψύχεται σωστά το τζάκι σου και να ζεσταίνεις και πιο αποτελεσματικά το χώρο του σπιτιού και δες το αποτέλεσμα. Νομίζω, ότι θα λυθεί το πρόβλημα σου. Ανάλογο πρόβλημα (είχε τα ίδια ανοίγματα με το δικό σου) είχα δει σε μια φίλη τον περασμένο χειμώνα. Όταν έφτιαξε τα ανοίγματα, τελείωσαν τα προβλήματα.
Αν δε δεις το αποτέλεσμα που θες, τότε προχωράς σε περισσότερες επεμβάσεις και έξοδα.
Όσο για τον γρανίτη, μια χαρά μπορείς να τον κόψεις. Θα φέρεις ένα μάστορα με γωνιακό τροχό και θα τον κόψει σα βούτυρο.

Υ.Γ. Ο γρανίτης δεν έχει κανένα πρόβλημα απο τις ψηλές θερμοκρασίες και δε δίνει μυρωδιές, εκτός και αν έχει περαστεί με βερνίκι.
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ