Λαθος Καμιναδα με 2 γωνιες

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133485 από Κυδων Ιαρδανος
Καλημερα σε όλα τα μέλη,

ειμαι ο Παντελής νέο μέλος στο φορουμ μπηκα σημερα διαβαζω ενδιαφεροντα πραγματα και βλέπω οτι εχετε εμπειρια στα τζακια. Εχω ενα παλιο διαμερισμα του 80 το οποιο εχει ενα ανοιχτου τυπου τζακι χωρις παροχη αέρα απο εξω(καταναλώνει του χωρου) και με λαθος καμιναδα σε απόσταση 1.80- 2 μετρων πίσω απτην εστια η οποια κάνει μια γωνία 90 μοιρων σε Γ τρεχει παραληλα με το εδαφος και αλλη μία γωνία περιπου 90 και συνδέεται με την κατακορυφη. Το υψος της καμινάδας ευτυχώς ειναι καλούτσικο γυρω στα 8 μετρα περίπου. Το τζακι ειναι λάθος και καπνίζει. Εφερα διαφορους τζακαδες και μου προτειναν λυσεις. Απο αυτα που μου ειπανε και διαβασα κατέληξα στα εξής και θα ηθελα την γνωμη σας.

Σκεφτηκα να φερω καταρχήν 2 σωλήνες Φ75 με φρεσκο αερα απεξω ( Φ100 δεν χωραει). Βεβαια η απόσταση που θα τρεχουν απο το μπαλκονι βορινο μεχρι το τζακι ειναι περιπου 5 μετρα - θα κανει δουλεια η είναι μακρυά? Επισης θα εχει μια γωνία, δεν μπορεί να βγει σε ευθεία την επειρεαζει αυτό?? Θα δινει αέρα?

Μετα μου πρότειναν να βάλω κασετα η οποια κανει καλη καυση ελαχιστοποιει τα καυσαέρια και με την βοήθεια του φρεσκου αέρα που θα ερθει απεξω θα μπορει να δουλεψει σωστά και με αυτην τη λαθος καμινάδα χωρις να καπνιζει -διότι η καμίναδα δεν διορθώνετε.

Θεωρείται ότι ισχυει αυτό δηλαδη αν φερω αέρα και βαλω κασετουλα σωστή θα είμαι κομπλέ, λειτουργούν υπο τετοιες γωνίες τα συστηματα αυτά??

Τελος το κομματι του Ελλλενιτ-Καμιναδας που περναει μεσα απτο σπιτι θα το αλλαξω με ανοξειδοτο αλλα την καθετη που ανεβαινει επανω δεν αλλαζει βεβαια αυτή είναι εξω το σπιτι με χωρισμα ένα ντουβαρι, υπαρχει πρόβλημα μολυνσης από αμιαντο εφόσον είναι εξω, υπαρχει καποιο μονοτικο υλικο να μπει ώστε να απομονωση τυχον ρυπανση από Ελλενιτ αμιαντο

Ευχαριστώ
Παντελης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133487 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Λαθος Καμιναδα με 2 γωνιες
Παντελη δεν τραβαει η καπνοδοχος καθολου? Η τραβαει αλλα και καπνιζει το τζακι?
Το οριζοντιο τμημα της θα βουλωσει πολυ συντομα οτι τζακι και να εχει απο κατω, πρεπει να εχεις προσβαση να το καθαριζεις αλλιως μην κανεις τιποτα.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133850 από Κυδων Ιαρδανος
Καλημερα Στελιο κ ευχαριστώ για την απάντηση,

Τραβάει η καμινάδα απλα καποιες φορες καπνιζει και λιγο, βεβαια εχει να αναφτει το τζακι καμια πενταετία οποτε φανταζομαι θα θέλει και καθάρισμα. Η καμιναδα δεν ειναι ακριβώς αριζόντια εχει μία μικρή κλίση κάποιες μοίρες 5-10 γωνία μέχρι να βρεί την κάθετη. Του εβαλα και δυο σωληνες 75Φ αναμονες για να του δίνω αέρα φρεσκο απεξω. Εφερα 2-3 εταιρείες με τζάκια το μελετησαν μου είπαν ότι με κασσέτα δεν θα εχουμε πρόβλημα και μου πρότειναν τα εξής:

1) Εταιρεία Eco-Fire: Εστία Skia Design Krystal Plus 78 Made iN Belgium,
Καταναλωση 3,5 kg/hr
Θερμικη Ισχυ 14,8 KW
Αποδοση 77%
Διατομη καμιναδας 180mm
Διατομη Αεραγωγων 100mm
Συνολικο Βαρος 127 KG
Βεντιλατερ 450 m3/hr
με καμιναδα Ινοχ, Μονωση Κεραμοβαμβακας, 3 Περσιδες αεραγωγόι, καπέλο,
Τιμή σύνολο 2800 συν ΦΠΑ

2) Εταιρεία ΔΗΜΑΡ Α.Ε πρότειναν κάτι κασσέτες RAIS 500 RAIS 700 γυρω στα 2.000 - 2500 η κασσέτα μόνο
και μία Γερμανικη κασσέτα SAEY FENIX VINTRO

Τις ξέρεις αυτές τις μάρκες είναι αξιόπιστες?

Στέλιο το τηλέφωνο μου είναι 6944720941 στείλε μου αν θές ενα μυνημα με το κινητο σου να σε καλέσω να σε ρωτησω κάποια πραγματάκια για ποιο άμεσα επείδή πρέπει να δώ τι θα κάνω και να αποφασίσω άμεσα

Σ'ευχαριστώ
Παντελής
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ