Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127051 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα
Καταρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Στην φώτο έχω εστία, 1 μέτρο ινοχ, γωνία 45 που πάει το ύψος στο 1,33, εύκαμπτη 0,5 μέτρο και την ινοχ μέσα στην αμιαντοσωλήνα.Ο λόγος που μπήκε η εύκαμπτη είναι ότι η γωνία 45 δεν είναι σε ευθεία με την ινοχ μέσα στην αμιαντοσωλήνα ούτε καθ ύψος άλλα ούτε κατά πλάτος (δεξιά-αριστερά).Ισως δεν φαίνεται στην φώτο αλλά η εστία είναι πιο δεξιά από το χείλος της ινοχ μέσα στην αμιαντοσωλήνα, οι νοητές επεκτάσεις των αξόνων τους είναι σχεδόν παράλληλες.
Ακόμα και αν έβαζα κάποια από τις γωνίες που προτείνετε θα μπορούσα να καλύψω πιθανά την διαφορά σε ύψος αλλά την διαφορά στο δεξιά-αριστερά μάλλον δύσκολα με ένα άκαμπτο τμήμα αφού το θηλυκό χείλος της γωνίας δεν θα εφάρμοζε ακριβώς με το αρσενικό χείλος του άκαμπτου που θα αντικαθιστούσε την εύκαμπτη, από μια πλευρά θα ήταν μέσα και από την άλλη στο όριο / και έξω.
Εκτός αν σε αυτές τις γωνίες που προτείνετε μπορεί να ρυθμιστεί το χείλος στο δεξιά- αριστερά, δηλαδή μια πλευρά του μέσα και η άλλη πιο έξω.Θα μιλήσω όμως και με τον κύριο Δημήτρη και θα προσπαθήσω να εξηγήσω το θέμα αλλά είμαι Χανιά και είναι δύσκολο να δώσει οριστική απάντηση αν δεν δοκιμαστεί σαν λύση πάνω στο τζάκι νομίζω.

Για τον εναλλάκτη το είχα υπ"οψήν αλλά η μόνωση πετροβάμβακα αλουμινίου έχει στο ύψος του χείλους της εστίας απόσταση από το μπουρί 6 εκ. και στο ύψος του οριζόντιου μαρμάρου 7 εκ.Το οριζόντιο μάρμαρο όπως το βλέπετε έχει τσιμεντένιο δοκό που το συγκρατεί από πίσω του και μετά την μόνωση, συνολικό πάχος 28 εκ. Οπότε μάλλον εναλλάκτης δεν χωράει να μπει από την εστία μέχρι εκεί.Από εκεί και πάνω λόγω του ότι θα χρησιμοποιηθεί το παλιό κάλυμμα( με μόνωση φυσικά πετροβάμβακα- αλουμινίου) το οποίο είναι όντως κωνικό σε σχήμα με κλίση προς το μπουρί (δηλαδή όσο ανεβαίνουμε σε ύψος πλησιάζει προς τα μπουριά) πάλι μάλλον δεν χωράει εναλλάκτης.
Εσείς πόσο περίπου υπολογίζετε την διαφορά απόδοσης με εναλλάκτη και κλαπέτο σε τζάκια που έχετε δουλέψει? Η ινβίκτα συνιστά κλαπέτο?

Όσο για το άνοιγμα των περσίδων πολύ σωστά παρατηρείτε ότι αν ανεβάσω ψηλότερα το άνοιγμα θα θέλω 3 ανοίγματα (πρόσωπο και από 2 στις πλευρές). Αν γίνει ένα άνοιγμα (στο πρόσωπο) μπορεί να γίνει ένα 50εκ μήκος με 30 εκ. ύψος( 1500τετρ.εκ.) αλλά στο 1 μέτρο ψηλότερα από το πάνω οριζόντιο μάρμαρο.Θα προλαβαίνει να ζεσταθεί ο αέρας με ύψος από το σημείο που πατά η εστία μέχρι το οριζόντιο μάρμαρο 1,50 μέτρο + 1μέτρο. του καλύμματος μέχρι το κάτω χείλος του ανοίγματος της περσίδας?

Επειδή έχω κάνει τα πρώτα ανάμματα με πολύ προσοχή έχω τις εξής ερωτήσεις:1) Όταν το μαντέμι είναι ακόμα κρύο (70 βαθμοί στην έξω πλευρά του στην επαφή του με τον αέρα) αν κλείσω τον αέρα καύσης στο συρταράκι στάχτης , η φλόγα πέφτει μετά από 2 -3 λεπτά τόσο ώστε να είναι έτοιμο να σβήσει.Αν όμως το μαντέμι είναι σχετικά πιο ζεστό ( 170 βαθμοί πάλι στο ίδιο σημείο αφού έχω θερμόμετρο μαγειρικής) αυτό δεν συμβαίνει σε σημείο να σβήσει.Χαμηλώνει πολύ η φλόγα αλλά όχι σε σημείο να σβήσει εντελώς.Είναι φυσιολογικό? Επίσης μέχρι πόσους βαθμούς μπορεί να φτάσει χωρίς κίνδυνο το μαντέμι της εστίας?
Όταν το πρωτοανάβω το ξεκινώ με λεπτά κλαδάκια και λίγη φλόγα, μετά το μισάωρο βάζω κάνα κούτσουρο με αποτέλεσμα η φλόγα να φτάνει μέχρι την κόφτρα του στην 1.5 ώρες έχω 1-3 κούτσουρα με αποτέλεσμα να έχει φλόγα σε όλο το πλάτος σχεδόν της εστίας με αέρα στο ένα τρίτο ανοιχτό. Το θεωρείτε υπερβολικά προσεκτικό / όχι?
Γερό άναμμα για να ξεμυρίσει εντελώς μετά από πόσα ανάμματα μπορώ να κάνω?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127056 από Στελιος1
Τωρα ειδα το θεμα.. Η απολυτα σωστη καπνοδοχος ειναι η Γερμανικου τυπου, η οποια ειναι ΠΙΣΩ η ΔΙΠΛΑ απο το τζακι και ''παταει'' στο ιδιο υψος με το πατωμα του τζακιου, η συνδεση γινεται με κουρμπα μισο με ενα μετρο πανω απο το τζακι. Πλεονεκτηματα.. Δεν επηρεαζεται τοσο ευκολα απο ανεμους, δεν φτανουν νερα της βροχης στην εστια, δεν βρωμιζει το σπιτι σε περιπτωση καθαρισμου διοτι εχει θυριδα καθαρισμου κατω στην βαση της εκτος τ σπιτιου κα πολλα.
Μειονεκτηματα.. πολλα εξοδα κατασκευης, αν προκειται για ισογειο θελει δικο της πελμα με φοβο παντα λογω κακης κατασκευης να υποχωρησει αυτο και να ρηγματωσει η ενωση της με το σπιτι, βαρια κατασκευη, φαινεται η καπνοδοχος ολακαιρη εξω απο το σπιτι σαν.. τσουτσουνι κτλ.
Οι Γερμανοι κατα κανονα (γαμω τους κανονες τους) αυτην την καπνοδοχο επιμενουν να θεωρουν σωστη ((το ειδα στην πραξη αυτο σε σπιτι στο Ωραικαστρο) και για λεβητες σομπες κτλ.
Αν σε παιρνει φτιαχτην ετσι (εκτος σπιτιου ειναι οι αλαγες αυτες) και θα ησυχασεις απο πολλα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sdf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127058 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα
Καταρχάς ο Δημήτρης είπε τώρα τελευταία ότι η kratki συνεργάζεται με ένα κατάστημα στα Χανιά , οπότε από εκεί είσαι οκ.

Επίσης οι γωνιές λόγω της περιστροφής τους, μπορούν να καλύψουν και αυτές τις διαφορες , τα δεξιά /αριστερά.

Συνήθως θέλουμε 3εκ απόσταση από τον πετροβάμβκα. Ο Δημήτρης θα σου πεί. Μπορείς για ασφάλεια να βάλεις στα σημεία που είναι πιο κοντά , φύλλα izol οπότε και εκεί υπάρχει λύση.

Όπως λες τις αποστάσεις , λογικά θα είσαι οκ με αυτά που σου είπα. Υπάρχει κ η δυνατότητα το τελευταί κομμάτι που είπα να είναι του μέτρου και να κοπεί εκεί που πρέπει.
ή εναλλάκτης+0.5μ σωλήνα μαύρου χάλυβα + γωνιά + σωλήνα 0,5
ή αν δεν χωραει ο εναλλάκτης βάζεις απλή σωλήνα 1μ.

Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από την απόδοση του μάυρου χάλυβα.

Περσίδες/παταράκι.
Καλό είναι να έχεις μέσα στον θερμοθάλαμο όσο πιο σωλήνα γίνεται.
Άρα προτείνω τις 3 περσίδες και ψηλά αλλά μέχρι 30εκ από ταβάνι.

Πάμε στην εστία.
Από την φωτογραφία που είδα φαίνεται ότι έχεις την minos???

Αν δεις εδώ www.invicta-sa.com/portail/images/storie...echniques/677244.pdf
λέει (μέσω translate ) :
 A MODERATOR OF DRAW is necessary in almost all cases. It improves performance and regulates the draw.
Δλδ προτείνει έλεγχο του ελκυσμού, άρα το κλαπέ είναι must.

Τέλος για την καύση , σωστά τα λες.
Όσο πιο ζεστή η εστία τόσο πιο καλά τα καίει.
3-4 σιγανά ανάμματα και μετά πιο δυνατά να σου ξεμυρίσει.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by liakjim.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sdf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127062 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα
Ευχαριστώ πολύ και τους δυό σας Η γερμανικού τύπου μου ήταν άγνωστες, επίσης ενώ είχα μιλήσει προ 1,5 μήνα με κράτκι μου είχαν πει ότι δεν συνεργαζόταν με κάποιο κατάστημα στα Χανιά, άρα ξανά τηλέφωνο αύριο.
Από την περιγραφή σας για τον γερμανικό τύπο καμινάδας υποθέτω ότι και η δικιά μου θα μπορούσε να μετατραπεί σε τέτοιο τύπο αν γινόταν μιά θυρίδα επίσκεψης στο πλατύσκαλο όπως φαίνεται στην φώτο. Θα πρέπει να ανοιχτεί τρύπα στο σοβά, τα χτιστά τούβλα και στην αμιαντοσωλήνα και μετά να μπεί πόρτα ( από τι υλικό?) στην αμιαντοσωλήνα και στο άνοιγμα του σοβά.Όσο για το αισθητικό μέρος όντως φαίνεται έτσι αλλά είναι νομίζω ασφαλέστερη.
Το σκεφτόμουν από την αρχή για τάμπερ αλλά από την άλλη το τζάκι το χρησιμοποιεί κυρίως η μητέρα μου που είναι ηλικιωμένη και αμφέβαλα αν θα μπορεί να βρει και να κατανοήσει τη σωστή λειτουργία του.
Όσο για το άνοιγμα της περσίδας το σκέφτηκα να το κάνω πιο ψηλά από την ένωση και το πατάρι πιο ψηλά ούτως ώστε να έχω παραπάνω χώρο για το θερμοθάλαμο και να αποφύγω σφράγιση με σιλικόνη ( και άρα πιθανές οσμές) μεταξύ μπουριού και παταριού, αλλά αμφέβαλα λόγω των προηγούμενων συμβουλών των μελών (δείτε τα πόστ από την αρχή της πρώτης σελίδας).
Όντως η εστία είναι η μίνος, με μετρήσεις που έκανα πάντα με το θερμόμετρο μαγειρικής έχω δεί μέχρι 200 βαθμούς πάνω στην εστία στην πλευρά σε επαφή με τον αέρα, ενώ ελεύθερη η ακίδα του θερμόμετρου στον αέρα στους 2 πόντους από την εστία στο 2 ωρο λειτουργίας έλεγε θερμοκρασία αέρα 52 βαθμούς ,χωρίς κάλυμα φούσκα.
Γενικά ξέρει κανείς το μαντέμι μέχρι πόση θερμοκρασία μπορεί να ανεβάσει και για πόση ώρα?
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by sdf.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127066 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
O επίσημος συνεργάτης της kratki στα Χανιά, είναι ο Ντεγιαννάκης Αντώνης. Έχει κατάστημα στην Αναγνώστου Γογονή.

Και σχετικά με το σπιράλ στην καμινάδα σου: Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα, λέγονται "σπαστές καμπύλες ή σπαστές γωνίες". Δεν είναι τα τηλεσκοπικά, είναι άλλα αυτά που σου λέω. Είναι 2 κομμάτια, και βασικά είναι σα "σφαιρική άρθρωση". Με αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ πας σε όποιο σημείο θες και μετά ευθύγραμμα κομμάτια ή ανοιχτές καμπύλες.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sdf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127069 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα
Οκ ,ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ