- Ενέργεια
- Βιομάζα & Ξύλο
- Ενεργειακά τζάκια αερόθερμα ή νερού
- Τζάκια Προβλήματα
- Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα
Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα
- sdf
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 83
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Από την περιγραφή σας για τον γερμανικό τύπο καμινάδας υποθέτω ότι και η δικιά μου θα μπορούσε να μετατραπεί σε τέτοιο τύπο αν γινόταν μιά θυρίδα επίσκεψης στο πλατύσκαλο όπως φαίνεται στην φώτο. Θα πρέπει να ανοιχτεί τρύπα στο σοβά, τα χτιστά τούβλα και στην αμιαντοσωλήνα και μετά να μπεί πόρτα ( από τι υλικό?) στην αμιαντοσωλήνα και στο άνοιγμα του σοβά.Όσο για το αισθητικό μέρος όντως φαίνεται έτσι αλλά είναι νομίζω ασφαλέστερη.
Το σκεφτόμουν από την αρχή για τάμπερ αλλά από την άλλη το τζάκι το χρησιμοποιεί κυρίως η μητέρα μου που είναι ηλικιωμένη και αμφέβαλα αν θα μπορεί να βρει και να κατανοήσει τη σωστή λειτουργία του.
Όσο για το άνοιγμα της περσίδας το σκέφτηκα να το κάνω πιο ψηλά από την ένωση και το πατάρι πιο ψηλά ούτως ώστε να έχω παραπάνω χώρο για το θερμοθάλαμο και να αποφύγω σφράγιση με σιλικόνη ( και άρα πιθανές οσμές) μεταξύ μπουριού και παταριού, αλλά αμφέβαλα λόγω των προηγούμενων συμβουλών των μελών (δείτε τα πόστ από την αρχή της πρώτης σελίδας).
Όντως η εστία είναι η μίνος, με μετρήσεις που έκανα πάντα με το θερμόμετρο μαγειρικής έχω δεί μέχρι 200 βαθμούς πάνω στην εστία στην πλευρά σε επαφή με τον αέρα, ενώ ελεύθερη η ακίδα του θερμόμετρου στον αέρα στους 2 πόντους από την εστία στο 2 ωρο λειτουργίας έλεγε θερμοκρασία αέρα 52 βαθμούς ,χωρίς κάλυμα φούσκα.
Γενικά ξέρει κανείς το μαντέμι μέχρι πόση θερμοκρασία μπορεί να ανεβάσει και για πόση ώρα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
Και σχετικά με το σπιράλ στην καμινάδα σου: Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα, λέγονται "σπαστές καμπύλες ή σπαστές γωνίες". Δεν είναι τα τηλεσκοπικά, είναι άλλα αυτά που σου λέω. Είναι 2 κομμάτια, και βασικά είναι σα "σφαιρική άρθρωση". Με αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ πας σε όποιο σημείο θες και μετά ευθύγραμμα κομμάτια ή ανοιχτές καμπύλες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sdf
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 83
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- liakjim
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Invicta Selenic 700 + passive heat exchanger
- Δημοσιεύσεις: 822
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 91
sdf έγραψε: ...
Το σκεφτόμουν από την αρχή για τάμπερ αλλά από την άλλη το τζάκι το χρησιμοποιεί κυρίως η μητέρα μου που είναι ηλικιωμένη και αμφέβαλα αν θα μπορεί να βρει και να κατανοήσει τη σωστή λειτουργία του.
Όσο για το άνοιγμα της περσίδας το σκέφτηκα να το κάνω πιο ψηλά από την ένωση και το πατάρι πιο ψηλά ούτως ώστε να έχω παραπάνω χώρο για το θερμοθάλαμο και να αποφύγω σφράγιση με σιλικόνη ( και άρα πιθανές οσμές) μεταξύ μπουριού και παταριού, αλλά αμφέβαλα λόγω των προηγούμενων συμβουλών των μελών (δείτε τα πόστ από την αρχή της πρώτης σελίδας).
Όντως η εστία είναι η μίνος, με μετρήσεις που έκανα πάντα με το θερμόμετρο μαγειρικής έχω δεί μέχρι 200 βαθμούς πάνω στην εστία στην πλευρά σε επαφή με τον αέρα, ενώ ελεύθερη η ακίδα του θερμόμετρου στον αέρα στους 2 πόντους από την εστία στο 2 ωρο λειτουργίας έλεγε θερμοκρασία αέρα 52 βαθμούς ,χωρίς κάλυμα φούσκα.
Γενικά ξέρει κανείς το μαντέμι μέχρι πόση θερμοκρασία μπορεί να ανεβάσει και για πόση ώρα?
Με τέτοιο κλέισιμο που έχεις κάνει , αποκλέιεται να έχεις μυρωδιές.
Την δικιά μου την εστία (selenic) την έχω δει μέγιστο σε μπουμπούνισμα 380C.
Αυτή δεν ξέρω.
Βγάζει καυσαέρια 243C .
Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα ποτέ.
Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384
Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- fantom007gr
- Αποσυνδεμένος
- New Member
- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- pontios74
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 411
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 41
όσο για τα ανάμματα όταν κλείνεις τον αέρα απο το συρταράκι,είναι φυσιολογικό να μειώνεται η φλόγα γιατί λιγοστεύεις το οξυγόνο που χρειάζονται τα ξύλα για να καούν επίσης ούτε τερμα να τον έχεις ανοιχτό,μην κανει φλόγα σαν "καμινέτο",με τον καιρο θα δεις πόσο θα ανοιγεις ή θα κλεινεις τον αερα,σημαντικο ρόλο παιζουν και τα ξυλα σου,θα πρεπει να ειναι πολυ στεγνα.Αν δεν ειναι στεγνα μην τα καις καθολου ειδικα αν δεν βγαλεις την σπιραλ....
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ενέργεια
- Βιομάζα & Ξύλο
- Ενεργειακά τζάκια αερόθερμα ή νερού
- Τζάκια Προβλήματα
- Συνδεση μπουριών inox με καμινάδα