Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150590 από panosv
Φουσκιτακη ακριβώς. Απλά αν δε δοκίμαζα και τάμπερ στην είσοδο όπως βάζουν πολλοί δε θα το μαθαίναμε ποτέ. Αρά άσχετααπό το τάμπερ στη καμινάδα αυτο της εισόδου μάλλον άχρηστο είναι γιατι θα κόβω αέρα και από αεροκουρτίνα. θα κάνω μερικά πειράματα ακόμα αλλά μάλλον έτσι έχει η κατάσταση.
Όσο για το βαρυτικό. τώρα δε δίνω άλλα λεφτα για άλλο τάμπερ αφου μόλις προχθες έγινε η μετατροπή και στο τέλος θα δουλεύουμε για το τζάκι :lol:
Με το τάμπερ που μπήκε στον εναλλάκτη επάνω έγινε καλή δουλειά και το πιο απίστευτο είναι πόσο γρήγορααρχίζει να ζεσταίνει ο θάλαμος και να αποδίδει σε σχέσημε πριν. Πιστέυω οτι αν φύγει και αυτό το καπέλο από πάνω θα βελτιωθούν τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Ελπίζω.
Kalyvia80 η φλόγα σου είναι τέλεια. Αυτό μπορούσα να το πετύχω μόνο με το τάμπερ κακής ποιότητας που είχα πριν και έκλεινε εντελώς. Το έφτανα σε σημείο να βάζει καπνό από ένα σημείο στη πόρτα που προφανώς από κάπου έπρεπε να εκτονωθεί. Φυσικά δεν ήταν καθόλου ασφαλές.
Ερώτηση: Τον έλεγχο αυτό στη φλόγα τον έχεις μόνο με το μοχλουδάκι που έχει από τη μάνα του το τζάκι?
Ρωτάω γιατί και με τέρμα κλειστό τάμπερ εμένα αυτό το μοχλουδάκι άχρηστο παραμένει αλλά προφανώς φταίει ο ελκυσμός που επιμένει να είναι τρελός.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150592 από kalyvia80
Ναι, μόνο με το μοχλό του πρωτογενούς αέρα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει άλλο μοχλό, ο δευτερογενής αέρας κι η αεροκουρτίνα είναι προκαθορισμένη και το βαρυτικό τάμπερ είναι αυτόματο (μηχανικό όχι με ρεύμα)

Να φθηνύνει το πετρέλαιο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150597 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι ο κόσμος ΔΕ βάζει βαρυτικό τάμπερ. Το οποίο, εδώ που τα λέμε, είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σύστημα για τη ρύθμιση του ελκυσμού.

Επίσης, είναι νομίζω κοινή τακτική αυτών που εγκαθιστούν τζάκια, να βάζουν μεγαλύτερης διαμέτρου καμινάδα από ότι χρειάζεται. Γιατί? Για να έχουν το γάϊδαρό τους δεμένο. Άσε που κονομάνε και παραπάνω από τα ποσοστά που βγάζουν από το εμπόριο των υλικών (ανοξοίδωτες σωλήνες, κλπ).

Οπότε σου λένε, 180 λέει το manual? Ε.... ας του βάλω 200, να είμαι σίγουρος, ε... όλο και κάποιο νοτιά θα κάνει, θα την αφήσει και ακαθάριστη, βάλε κάτι παραπάνω να μην του καπνίζει και με βρίζει .... (λέει και καλά ο μάστορας).

Το ερώτημα είναι τώρα: Μα καλά, τόσο ισχυρός είναι αυτός ο ρημάδης ο ελκυσμός? Βάζουμε υαλοκόρδονα, σφραγίζουμε τα .... πάντα, κλείνουμε μοχλούς, βουλώνουμε κάθε λογής τρύπα.... και πάλι τραβάει σα λυσσασμένο? Τελικά πόσο ΛΙΓΟΣ αέρας του φτάνει για να σιγοκαίει?

Και πως στο καλό τα καταφέρνουνε τζάκια ή/και σόμπες πολύ μικρότερης τιμής πώλησης και ρυθμίζουνε τη φλόγα? Είναι τέλος πάντων κανένα επτασφράγιστο μυστικό? Εντάξει, το ξέρουμε, οι ανοιγόμενες πόρτες σφραγίζουνε καλύτερα, αλλά έχω δει πολλές εστίες με συρόμενη πόρτα, και μόλις κόψεις αέρα, ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Ακόμα και το δικό μου, όταν πρωτοανάβει, αν του κόψω εντελώς τον αέρα, γονατίζει σημαντικά, αλλά άν καίςι καμμιά ώρα, ε.... τότε έχει πυρώσει...... και δεν μανταλώνεται...
Last edit: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150601 από panosv
kalyvia80 Μάλλον έχεις κάνει τη καλύτερη δουλειά και θα έπρεπε να το είχα κάνει και εγώ από την αρχή γιατί με το χειροκίνητο τάμπερ κάνεις δουλειά αλλά η αλήθεια είναι οτι το φιμώνεις κάπως και μαυρίζει πιο εύκολα και το τζάμι.
Μερικές σελίδες πιο πίσω θα δεις Φουσκιτάκη και μια συζήτηση περι βαρυτικού τάμπερ που εγώ προσωπικά δεν γνώριζα καν αλλά κάποιοι ήταν αρκετά κάθετοι λόγω επικινδυνότητας. Προφανώς ήταν λάθος αντίληψη και τελικά είναι μια καλή λύση. Ίσως να έπρεπε και εγώ να έχω βάλει ένα από την αρχή και να εχω ησυχάσει που το ανοίγω για δεύτερη φορά και ακόμα έχω πολύ ελκυσμό.
Σχετικά με τις καμινάδες αυτό που λες δε το γνωρίζω. Εμένα Φ200 λέει ο κατασκευαστής και ξεκινάει το τζάκι τόσο έβαλα αλλά μόνο μέχρι να συνδεθεί στην παλιά. Δεν έχω μέχρι επάνω.
Γενικά δεν έχω παράπονο από το πόσο σφραγίζει η πόρτα. Ακόμα και με τρελό αέρα και ελκυσμό να γίνεται πανικός μέσα από φλόγες γύρω γύρω στη πόρτα αν το τσεκάρω με αναπτήρα επικρατεί ηρεμία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150607 από panosv
kalyvia80 μπορείς να πεις περίπου πόσο πήγε το τάμπερ που έβαλες? Αν δε θες να πεις λεπτομερειες ποσο και απο που στείλε μου πμ.
Ευχαριστώ :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150611 από kalyvia80
Ένα ΤΑΦ Φ200 20,3 Ε, μια συστολή 9,80 Ε, ένας σωλήνας INOX 1m 17,20 Ε (για να βγάλω το τάμπερ σε εξωτερικό χώρο κι όχι μέσα στη φούσκα για παν ενδεχόμενο μην έχουμε καμία διαρροή) κι ένα βαρυτικό τάμπερ της DARCO (KRATKI) 78,70 E

Να φθηνύνει το πετρέλαιο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ