Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116939 από Gdevil
Στέλιος1,
Μου έδωσες μία ιδέα για να έχω να παιδεύομαι γιατί άντε να βρώ μάστορα να κάνει αυτό που με έβαλες σε σκέψη...
Πάντως οι πλάκες βερμικουλίτη είναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΕΣ και το μόνο τους θέμα είναι ότι δεν αντέχουν σε μηχανική καταπόνηση. Ενα ντύσιμό τους με λεπτή λαμαρίνα (εννοείται όχι γαλβανιζέ) και γίνονται ένα υλικό πολύ χρήσιμο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116943 από panosv

Gdevil έγραψε:

panosv έγραψε: .....
Σχετικά με τις περσίδες τώρα. Σκέφτομαι να αφήσω την έξω ως έχει δηλαδή να πηγαίνει με σπιραλ στη μία εισαγωγή και να έχει ακόμα μισή περσίδα δηλαδή περίπου 200 τετραγωνικά εκατοστά αν θυμάμαι καλά να παίρνει ελεύθερα από έξω.

Αν παραμείνεις τελικά με φυσική ροή τότε ναι. Εγώ προσωπικά πάντως αυτό το εξωτερικό άνοιγμα που δεν πάει για αέρα καύσης θα του έβαζα περσίδα που να μπορεί να κλείνει. Και δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται να είναι ανοιχτό στο τέλος θα κατέληγα να το κλείσω εντελώς.

panosv έγραψε: .....
Την εσωτερική ως έχει που είναι 10χ30. Να ανοίξω και άλλη μια εσωτερική από την άλλη μεριά κάτω δεξιά (να είναι και συμμετρικά) για περισσότερη εισαγωγή από μέσα ή δε χρειάζεται? Και επίσης να ανοίξω παραπάνω τις επάνω περσίδες? Εννοώ τις μπροστινές γιατι η μια τέρμα επάνω που έψω για εκτόνωση στο παταράκι μου φαίνεται αρκετή (10χ30) αφού εκεί δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ροή.
...

Για να μη σε μπερδεύουν οι αγωγοί ξέχνα τους.
Πές πως δεν υπάρχουν ή πως δεν βγαίνουν εκεί που τους έβγαλε ο μάστοράς σου.
Τώρα λοιπόν έχεις μία φούσκα που χρειάζεται
600 cm2 κάτω και 800 cm2 επάνω.
καθαρά.
και λέω καθαρά γιατί οι περσίδες κόβουν αυτό το άνοιγμα. Τα λαμάκια που έχουν κόβουν. Επίσης το γύρω γύρω της περσίδα πάλι κόβει άνοιγμα.
ΑΡΑ χρειάζεσαι άνοιγμα στην φούσκα κάτω (σύμφωνα με τις περσίδες που έχω εγώ σου γράφω) 750 και πάνω 1000 cm2. Για να είσαι σίγουρος αν βάλεις περσίδες που ρυθμίζονται βάλε άλλο ένα 10% και αν χρειαστεί κλείνεις λίγο την περσίδα. Το πολύ γίνεται λίγο. Το λίγο για να γίνει πολύ θέλει νέα ανοίγματα.....
.
.
Πάμε τώρα στους αγωγούς.
Στο ερώτημά σου αν είναι καλύτερα να είναι φυσική ή βεβιασμένης ροής προσωπικά θα απαντούσα βεβιασμένης.
Και αυτό γιατί τον ρυθμίζεις όσο θές.
Και επίσης πάς τους αεραγωγούς όπου θές. (με την φυσική μπορείς μέχρι 2 μέτρα χωρίς γωνίες)
Το θέμα με τους αγωγούς όμως είναι ότι βγάζουν θόρυβο. Θόρυβο εσωτερικά από την σωλήνα που τον ακούς στο στόμιο απορρόφησης ή στο στόμιο εξόδου. Οχι θόρυβο στην διαδρομή της σωλήνας. Θόρυβο στην διαδρομή ίσως ακούσεις στις γωνίες αλλά και πάλι θα είναι πολύ λίγος σχετικά με τον θόρυβο που βγαίνει στα στόμια.
Το μοτέρ μπορεί να μη σου βγάλει θόρυβο αλλά θόρυβος βγαίνει λόγω της κίνησης πολλών κυβικών σε μικρό αγωγό.
ααααααν λοιπόν βάλεις τελικά μοτέρ τότε έχεις να σκεφτείς πολλά.
πχ βάζεις και το μοτέρ έξω. (και τραβάς αέρα με αγωγό στην είσοδο του μοτερ από μέσα. όπως επίσης και αγωγό από την έξοδο του μοτέρ πάνω στην εστία. απλά το μοτέρ το έχεις έξω. (πάει λοιπόν ο θόρυβος του μοτέρ και είναι και επισκέψιμο και επιδιορθώσιμο το μοτέρ.)
Για τους αγωγούς ανεβαίνεις 2 μεγέθοι από ότι σου βγάζει το μοτέρ αν βάλεις εύκαμπτο ή 1 μέγεθος αν βάλεις λείο
δλδ Αν σου βγάζει φ100 βάζεις φ150 εύκαμπτους ή φ120 λείους.

panosv έγραψε: Φίλε Gdevil ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αν και με στεναχώρησες λιγάκι εκεί που είπες οτι μάλλον δε θα γλιτώσω το άνοιγμα της γυψοσανίδας :)
Σχετικά με τα ανοίγματα, το Β1 για κάποιο λόγο έλειπε και δεν έχω ιδέα γιατί. Πάντως το τζάκι όπως ήρθε δε το είχε από την αρχή.
Το θέμα είναι οτι ιδανικά θα προτιμούσα φυσική ροή οπότε σκέφτομαι να ανοίξα τα άλλα δύο ανοίγματα. Αν υπάρχει κάποιος λόγος να αλλάξω γνώμη και να βάλω μοτέρ και μετά προφανώς να κλείσω τα ανοίγματα στο μέλλον παρακαλώ να μου πείτε γιατί είμαι έτοιμος να τα ξηλώσω.
....

Αν καταφέρεις να πείσεις τον μάστορα ή τον πωλητή σου ότι σου έκαναν παπαριά και δεν τους πληρώσεις για το ράβε ξήλωνε τότε είσαι καλά.
Σχετικά με το Β1 που έλλειπε στο έγραψα πριν ότι δε μου αρέσει. Να σου πώ ακριβώς τι δε μου αρέσει. Μήπως η εστία σου ήταν χρησιμοποιημένη. Αν δε σου έβγαλε μυρωδιές στα πρώτα ανάμματα τότε είναι και δεύτερη ένδειξη ότι μάλλον έχει ξαναανάψει. Σε καμμιά έκθεση πχ? Αυτό πάντως είναι κάτι που μπορεί να το χρησιμοποιήσεις πάντως ώστε να πετύχεις να μη πληρώσεις το ράβε ξήλωνε.
Όσο το γιατί θα προτιμούσες φυσική ροή δε το καταλαβαίνω.
Εχεις μία εστία που μπορεί να σου βγάλει ζέστη από δύο αγωγούς και να τους πάς όπου θες μέσα στο σπίτι σου και επίσης να σου ζεστάνει μέσω της φούσκας τον χώρο που βρίσκεται.
Εσύ όπως το έχεις τώρα τοποθετημένο σου βγάζει όλη τη ζέστη στο σαλόνι σου.
Ε, προσωπικά το βρίσκω λάθος.


αυτάαααααααααααα
:)
Ελπίζω να μη σε ζαλίζω αλλά να σε βοηθάω...


Καταρχήν τι να με ζαλίζεις? Με βοηθάς αφάνταστα και προς το παρόν εγώ σας ζαλίζω :)
Τώρα σχετικά με όσα μου έγραψες και επειδή δε βρίσκς πως να κάνω multiquote.
Το εξωτερικό άνοιγμα έχει ήδη περσίδα που κλείνει αλλά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που είχα ανεβάσει είναι κοινό με το σπιράλ. Επομένως όταν κλείνω κλείνει όλη τη περσίδα και τον άερα που πάει στο σπιράλ.
Σχετικά με το μέγεθος των περσίδων οκ το κατάλαβα απλά μου φάινονται λίγο τεράστια τα μεγέθη και αναρωτιέμαι πως θα φαίνεται οπτικά αλλά φυσικά προέχει η πρακτικότητα και ο λόγος που μπήκε το τζάκι.
Όσο για τη φυσική ροή και το μοτέρ, ο εννιαίος χώρος μου δεν είναι μεγάλος και σχεδόν απέντανι από το τζάκι και εκεί που ΘΑ φυσάνε οι έξοδοι βρίσκεται εσωτερική πόρτα που πάει σε διάδρομο με φάτσα πόρτες απέναντι από μπάνιο και δωμάτια. Επειδή η απόσταση δεν είναι μεγάλη πιστεύω οτι η φυσική ροή αρκεί για να κάνει δουλειά. Ο λόγος που αρχικά δεν πήγα για μοτέρ είναι ο θόρυβος και το κόστος γιατί ήδη είχα ξεφύγει πάρα πολύ σε budget. Επίσης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει μετά μοτερ και να τραβήξω αγωγό προς άλλα δωμάτια βρίκαμε με το μάστορα οτι υπάρχει θέμα γιατι συναντάμε συρόμενη πόρτα που μπαίνει στο τοίχο και απο πάνω δοκάρι και επομένως έχουμε ούτως ή άλλως θέμα να περάσει αγωγός μέσα.
Πιστεύω οτι αυτό θα φανεί στη πράξη, δηλαδή αν δουλέψει σωστά το τζάκι με φυσική ροή θα δω μέσα στο χειμώνα τι δουλειά κάνει. Έχω διαβάσει αρκετούς αν θυμάμαι καλά εδώ μέσα που με φυσική ροή ζεσταίνουν μεγάλους χώρους. Άλλη μια απορία τώρα είναι η εξής. Αν με φυσική ροή δεν μείνω ευχαριστημένος και βάλω αργότερα μοτερ, με τις λαμαρίνες που θα έχω αφαιρέσει και που δεν πρέπει να αφαιρεθούν αν μπει μοτέρ τι γίνειται? Να ξανακουμπώνουν οι ίδιες δε νομίζω. Κλείνει κάπως αλλιώς?
Τώρα για το αν έχει ξαναδουλέψει το τζάκι. Ειλικρινά δε το ξέρω και δε νομίζω να υπάρχει τρόπος και να το μάθω. Το τζάκι σε όλα τα σημεία μου φάνηκε υπερβολικά καθαρό. Εννοώ και όταν ήταν χωρίς σχάρες και τα σχετικά ότι έβλεπα μέσα φαινόταν ολοκαίνουριο. Επίσης από μυρωδιές που είπες είναι κάτι που με ανησύχησε και εμένα γιατι ξέρω οτι μυρίζει ενώ σε εμένα δε μύρισε σχεδόν καθόλου. Λέω σχεδόν γιατι πρώτη φορά μύρισε λιγάκι αλλά δε μπορώ να καταλάβω από που ήταν η μυρωδιά δηλαδή αν ήταν κάποια μόνωση ή το ίδιο το τζάκι. Το θέμα είναι οτι αυτό είναι κάτι που δε νομίζω οτι μπορεί κάποιος να αποδείξει. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε απλά ελπίζω να έχει δουλέψει λίγο κάτω από νορμαλ συνθήκες και να μην έχει καμία επίπτωση στην "υγεία" του.
Βέβαια αν είχε δουλέψει φαντάζομαι θα φαινόταν κάτι. Σε κάποιο κρυφό σημείο, σε σημεία που μου μαυρίζει και δεν έχεις καν πρόσβαση να το καθαρίσεις. Δε ξέρω απλά υποθέσεις κάνω.
Θα κάνω απόπειρα να έρθει να δούμε τι έχει κάνει λάθος και ο θεός βοηθός.
Αν φίλε μου βλέπεις κάτι στραβό σε αυτά που λέω ή κάτι άλλο που δεν σκέφτομαι μου το λές, εσύ ή όποιος άλλος.
Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για τη βοήθεια.
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by panosv.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116949 από Gdevil
Αν ήμουν εγώ καταστηματάρχης και ήθελα να πουλήσω εστία που την είχα ανάψει τότε όχι απλώς θα την καθάριζα, θα την έγλυφα...
Αλλά ας μην είμαι τόσο πονηρός...
Το θέμα είναι ότι έχεις ένα ατούς στα χέρια σου.
"παίδες, η εστία αυτή δεν ήρθε από τον κατασκευαστή.
Κάποιος την έβαλε χέρι. Αυτό το κομμάτι κάποιος το έβγαλε για να βάλει βεντιλατέρ.
Και ίσως και να την άναψε.
Και δεν είπε τίποτα.
Και την αγόρασα για φυσική ροή και δεν είπε τπτα πριν να την βάλω στο σπίτι μου.
Και τώρα αυτός ο κάποιος καλά θα κάνει να μην συνεχίσει να κάνει την παλαβή γιατί...."
τι θέλω να πώ...
Ζόρισέ τους λίγο..
Ως προς αυτά που λές περί φυσικής και βεβιασμένης.
Προφανώς ξέρεις καλύτερα μιας και δεν έχω δεί κάποια κάτοψη του σπιτού.
Οπότε....
Απαραίτητα πρέπει να βγούν τα κομμάτια τα Β. Είτε με γενικό είτε με τοπικό ράβε ξήλωνε. Πάντως πρέπει να βγούνε και μάλιστα σωστά. Ώστε να μη τα πετάξεις. Κράτα τα ώστε αν θελήσεις να μπορείς να τα ξαναβάλεις με ένα κόλλημά τους πχ με σιλικόνη

Πάμε για τα ανοίγματα.
Δες παρουσιάσεις εστιών εδώ στο φόρουμ και θα δείς τι ανοίγματα έχουν στην φυσική ροή.
Δεν είναι άσχημα.
Είναι μεγάλα μεν αλλά άσχημα δεν είναι.

Για την έξω περσίδα.
Αν δεν θέλεις να την πετάξεις και να βάλεις 2 τότε θα σου πρότεινα όταν θα λειτουργήσει σωστά η εστία σου να δοκιμάζεις με βάλε βγάλε να κλείσεις το άνοιγμα που δεν πάει για αέρα καύσης.
Δεν βλέπω προσωπικά ΚΑΝΕΝΑ λόγω για αυτό το άνοιγμα και ας λένε ότι θέλουν τα μάνουαλ.
Αλλά θα το δείς στην πορεία αυτό. Απλά κράτα το στο μυαλό σου.

Τέλος για το γιατί δε σου έχει μυρίσει η εστία σου. (αν δεν είναι μεταχειρισμένη)
Πιθανώς γιατί δεν την μπουμπουνισες. Και αυτό σου βγήκε και σε καλό μιας και έχεις κλειστά τα Β.

Τέλος ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ που δε στο εύχομαι αλλά λέω ΑΑΑΑααααααν φτάσεις στο σημείο να βγάλεις έξω την εστία σου τότε να μη βιαστείς να την ξαναβάλεις.
Βάλε φώτο από μέσα να σου πόυνε τα μέλη απόψεις για την μόνωσή σου. Σκέψου πως θα γίνει να βάλεις κλαπέ καυσαερίων. Οτιδήποτέ άλλο σου πεί κάποιο άλλο μέλος.
Μη βιααστείς τεσπα...


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116951 από panosv
Σε ευχαριστώ ξανά και ξανά για τις συμβουλές.
Ξεκινάω λοιπόν με επικοινωνία και βλέπουμε. Ελπίζω πραγματικά να μην χρειαστεί άνοιγμα αλλά αν χρειαστεί σίγουρα δε θα βιαστώ να το κλείσω. Την πρώτη φορά βιάστικα και το ήξερα για να προλάβω βαψίματα που έπρεπε να γίνουν.
Αν επίσης ο άλλος φίλος ξέρει πως βγαίνούν αυτές οι τάπες απο λαμαρίνα ας μου πει.
Παιδιά και πάλι ευχαριστώ και θα ενημερώσω για κάθε εξέλιξη.
Α επίσης αν ανοίξει θα κάνω μάλλον δουλειά κσι στη καμινάδα γιατι όπως είχα πει στο πρώτο ποστ είναι απλά μεσα στην παλιά χτιστή και μεταξύ τους έχουν σφραγιστεί μόνο με πετροβαμβακα. Λογικά μια καλή κατασκευή θέλει μέχρι επάνω πέρασμα και τα σχετικά. Αυτό το κόστος πάντα απέχει πολύ τελικά από τα αρχικά σχέδια :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116991 από jimopoulos
το κομματι β1 λειπει απο κατασκευης διοτι βαλεις δεν βαλεις μοτερ αυτο δεν χρειαζεται.
να εισαι σιγουρος οπως λεει και ο gdevil αν το μπουμπουνιξεις θα ανοιξεις ολα τα παραθυρα απο την βρωμα τουλαχιστον για 3 δυνατα αναμματα..
με λαμαρινοψαλιδο και 1 πενσα ή καλυτερα με τροχο για να μην το χαλασεις κιολας.
κανε 1 τρυπα εμπρος χαμηλα στην γυψοσανιδα για να σου δωσει χερι να δουλεψεις και μετα βαφτισε την περσιδα εισαγωγης αερα.Κανε και 1 ψηλα(,τα ανοιγματα να ξεπερνανε τα 1000cm2)και μην πειραζεις τιποτα αλλο,τουλαχιστον για φετος
εκτος αν πληρωνει αλλος.!

la nordica 600 tondo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117003 από panosv
Σε ευχαριστώ πολύ jimopoulos.
Με ανησυχεί λίγο αυτό με τη μυρωδιά. Να φταίει οτι δεν παίρνει κανονικά αέρα και για αυτό δεν έχει μυρίσει ή κάτι πιο ύποπτο από τις ιδέες που μου έβαλε ο Gdevil.
Προς το παρόν περσίδα κάτω, περσίδα πάνω και βγάζω λαμαρίνες. Α και αυτό που είπες για σφίξιμο πίσο στο σχαράκι που ρυθμίζεις με το μοχλό.
Ελπίζω με αυτά να βγάλω καλά το χειμώνα και του χρόνου καλά να είμαστε βλέπουμε τι άλλο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ