Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128235 από panosv
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Υποτίθεται οτι πρέπει να μπει ένα τάμπερ αλλά επειδή πρέπει να ανοίξει η γυψοσανίδα και επειδή προς το παρόν την έχουμε γλυτώσει με το κρύο ήθελα να το ψάξω λίγο ακόμα.
Gdevil, είχα μιλήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Φιλιπακκόπουλο και μου είχε πει για βαρομετρικό τάμπερ. Απλά όπως είπα το σκέφτομαι γιατί είμαι σίγουρος οτι κάτι περίεργο συμβαίνει με τις εισόδους αέρα. Όσο για το σωλήνα δευτερογενούς, εγώ σίγουρα δεν έχω και η τρύπα για το δευτερογενή ρουφάει προφανώς από όπου βρει. Δεν βλέπω όμως και στο μάνουαλ κάτι σχετικό και ρώτησα και κάποιον που ασχολείται με Nordica και δε μου είπε κάτι τέτοιο. Πως βρέθηκε αυτός ο σωλήνας τώρα δε καταλαβαίνω :-)

soulo, έχω βγάλει τον πάτο και έχω δει το μοχλό και τι κάνει εκεί και μάλιστα είχα βάλει και μια ροδέλα να σφίξει ακόμα παραπάνω. Η μόνη διαφορά που βλέπω με τη χρήση του μοχλού είναι όταν το έχω μέσα για δευτερογενή αέρα να έχει έντονη αεροκουρτίνα και να φυσάει προς τα πίσω τη φωτιά. Κατα τα άλλα κακός χαμός μέσα σαν υψικάμινος. Κανένας έλεγχος ροής. Όσο για το σωλήνα του δευτερογενούς, το έχει δει και κάπου αλλού αυτό ή σε μάνουαλ? Και δηλαδή από έξω έχει ένα σωλήνα φ50 που πάει και κουμπώνει σε είσοδο για δευτερογενή?

Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά περιμένω να βρω τον σοβαρό επιστήμονα που θα έρθει, θα δει και θα κάνει αυτό που πρέπει και θα έχει το αποτέλεσμα που πρέπει χωρίς πατέντες. :cheer:
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by panosv.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128284 από soulo
panosv ναι ο φ50 πρέπει να κουμπώνει σε μια από τις δύο τρύπες που φαίνονται στη φοτο του μάνουαλ.Μη σκας όμως φίλε,θα βρεθεί λύση.Έτσι έκανα και εγώ και πολύ χειρότερα. οκ?
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128291 από panosv
Κάτσε γιατί τώρα έχω μπερδευτεί εντελώς.
Στο ποστ μου #116376 που είναι στη πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου θέματος έχω φωτογραφία με την είσοδο αέρα που έχω από έξω. Στην ουσία είναι μια είσοδος που ένα σπιράλ πάει και κουμπώνει στη κάτω μεριά της εστίας για το πρωτογενή και το υπόλοιπο άνοιγμα υποτίθεται παίρνει όσο αέρα θέλεί από έξω στο χώρο που βρίσκεται η εστία δηλαδή στην ουσία και στο θερμοθάλαμο που σχηματίζει η γυψοσανίδα.
Δηλαδή από εκεί πρέπει να φύγει και ένα δεύτερο σπιράλ το οποίο θα κουμπώσει στο πλάι ή στο πίσω μέρος του τζακιού σε αντίστοιχη είσοδο που έχει?
Στο μάνουαλ γιατί δεν αναφέρεται καθόλου αυτό? Είχα την εντύπωση οτι ο δευτερογενής αέρας βρίσκεται τραβόντας αέρα από το πίσω μέρος του τζακιού αλλά όχι απαραίτητα εξωτερικό που είναι και πολύ κρύος και επομένως ρίχνει απότομα τη θερμοκρασία για να γίνει η δευτερογενής καύση.
Επειδή έχουμε το ίδιο ακριβώς τζάκι, μπορείς να μου περιγράψεις που ακριβώς βρίσκεται αυτή η είσοδος για το δευτερογενή πάνω στη συσκευή μας? Στο πλάι ή΄πίσω και που ακριβώς? Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά επειδη το έχω κλείσει με γυψοσανίδα που έχει στοκαριστεί και βαφτεί μήπως καταφέρω και κάνω καμια επέμβαση μόνο στο σημείο που χρειάζεται και δε τη ξηλώσω όλη.
Επίσης εσύ έχεις βάλει τάμπερ στην είσοδο ή στην έξοδο στη καμινάδα ή το έχεις όπως είανι από τη μάνα του κανονικά? Εγώ δεν έχω βάλει μοτέρ και το έχω με φυσική ροή αλλά φαντάζομαι αυτό δεν αλλάζει κάτι στην εκατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα.
Σε ευχαριστώ και πάλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128294 από soulo
Δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς που είναι.Το θυμάται ο πατέρας μου όμως όταν το βάζανε.Μέσα στην εστία στο σημείο που είναι οι τρυπούλες, πάνω και κάτω είναι δύο παξιμάδια 10ράκια. Αν τα ξεβιδώσεις θα δεις από που μπαίνει ο 2γενης. Στο μανουλ το Ελληνικό δεν αναφέρει που κουμπώνει αυτό το σπιραλ φ50,Κοίτα λίγο το Αγγλικό ή το Ιταλικό με κάποιον που ξέρει τις γλώσσες αυτές.Δεν θυμάσαι εσύ όταν το είχες έξω καμιά τρύπα στην πλάτη.Σε ποιά περιοχή είσαι?Να πήγαινες να δεις κάποιο ίδιο σε κάποια έκθεση .Αν δεις που ακριβώς είναι κάνεις μια τρύπα στον τοίχο υπολογίζοντας που είναι και βάζεις εκεί ένα σπιραλ. Εγώ πάντως λέω ότι είναι εκεί που έχω το βέλος στην 15 εικόνα.Για την 2γενη νομίζω ότι θέλει κρύο αέρα για να γίνει σωστά.Και τέλος,δεν έχω κάνει άλλη μετατροπή εκτός από αυτές που αναφέρω στο θέμα απίστευτη δουλειά σε monoblocco ironker 750 που βασικά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.Δεν αλλάζει τίποτα χωρίς το μοτέρ.Απλά μπορεί να θες λίγο μικρότερες περσίδες για εισαγωγή αέρα.
Και μη λες συγνώμη για τις ερωτήσεις. Αλίμονο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128296 από panosv
Φίλε μου ευχαριστώ και πάλι.
Διάβασα και το θέμα που είχες ανοίξει για το δικό σου τζάκι και σε κάποιο σημείο αναφέρεις οτι ο Φ50 που πάει στο δευτερογενή δεν είναι κουμπωμένος πάνω στην είσοδο του δευτερογενή. Δηλαδή εννοείς οτι απλά ενα σπιράλ πάει μέχρι εκει χωρίς να έχει κουμπώσει επάνω? Αν έχω καταλάβει σωστά τότε ποια η διαφορά με το να παίρνει από μόνο του όσο αέρα θέλει από τον αέρα που μπαίνει στη πλάτη του τζακιού από το άνοιγμα που υπάρχει εξωτερικά? Όχι αυτό που πάει με σπιρλα στην πρωτογενή αλλά το άλλο που έχω και εγώ χύμα να παίρνει αέρα.
Το πρόβλημα που έχω εντοπίσει εγώ βασικά είναι οτι καίει ανεξέλεγκτα χωρις να έχει καμία σημασία αν που έχω τον μοχλό ρύθμισης του αέρα. Δηλαδή είτε τραβηγμένο είτε μέσα το τζάκι μέσα έχει φουλ αέρα και γίνεται χαμός και από τις τρύπες του δευτερογενή με μεγάλη φωτιά έχω μόνιμα τρελό αέρα που κάνει φλόγα αρκετά εκατοστά σαν φλογοβόλο. Προφανώς αυτα τραβάνε φουλ από όπου βρούνε. Και η απορία μου είναι οτι και να μπει σπιραλ στη δευτερογενη από έξω, πάλι όσο θέλει δε θα τραβάει? Τι θα το εμποδίσει να ρουφάει πάλι έτσι σα τρελό αέρα?
Επίσης να πω οτι η περσίδα που έχω εξωτερικά και παίρνει αέρα και ο θερμοθάλαμος και το σπιράλ για τη πρωτογενή είναι με ρύθμιση και την έχω τέρμα κλειστή, δηλαδή στην ουσία εξωτερικό αέρα πάιρνω μόνο από τις χαραμάδες της σχεδόν κλειστής περσίδας που δεν κλείνει αεροστεγώς και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή τρελός αέρας και καύση μέσα στο τζάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128302 από soulo
Έτσι νόμιζα αλλά σου είπα ότι ο πατέρας μου θυμάται ότι κάπου κουμπώνει.Μάλιστα μου έλεγε όταν δεν έκαιγε καλά ότι πρέπει να γκρεμίσουμε τον εξωτερικό τοίχο για να δούμε αν είναι αυτή η φ50 (φ60 σε μένα) στη θέση της.Δεν ήμουν εκεί όταν έγινε η τοποθέτηση.Σε μένα από όταν έκανα την τελευταία αλλαγή η φωτιά κάνει σαν να πλέει πάνω στο ξύλο σε μπλε χρώμα και κάποιες πιο μεγάλες στο χρώμα τις φωτιάς παίζουν ήρεμα κάνοντας τις τρυπούλες από τον αέρα της 2γενούς. Με κλειστό τον 1γενή. Πρέπει να είχε έλλειψη αέρα για τον κορμό. Τι να σου πω?Το καλύτερο είναι να πας να το δεις κάπου.Στην Ελευσίνα ο ξανθάκος έχει έκθεση και πρέπει να το έχει τοποθετημένο,λογικά χωρίς την επένδυση.Είναι συζητήσιμος και αν θες του λες το πρόβλημά σου ή κάνεις πως ενδιαφέρεσαι που δεν το βλέπω σωστό,για να καταλάβεις πως πρέπει να είναι το τζάκι.Τι άλλο να σου πω.Ήρεμα όμως φίλε μου.Εγώ πήγα να τρελαθώ και με μια περσίδα παραπάνω αξίας 25Ε λύθηκαν όλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ