Ενεργειακή κασέτα τζακιού μυρίζει

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115464 από pert12
Καλημέρα σε όλους,

βάλαμε ενεργειακή κασέτα τζακιού σε παλιό τζάκι. Εχει βεντιλατερ και ο ζεστος αερας βγαινει απο το πανω μερος της ιδιας της κασετας (εχει εναν λεπτο "θερμοθαλαμο"), καθως και απο μια περσιδα (προαιρετικη αλλα την βαλαμε).

Το ανάψαμε αρκετές φορες και ακομα μυρίζει. Φοβομαστε οτι δεν ειναι απλα το ατσαλι και οι κολλες του (αυτα πρεπει ηδη να εχουν φυγει).

Το θέμα που μας απασχολει ειναι μηπως μυριζει ο κεραμοβάμβακας που περιτυλιχτηκε ακριβως πανω στην κασετα (για καλυτερη αποδοση της λενε) επειδη εχει η ιδια εσωτερικο θερμοθάλαμο. Σε αντιθεση με οτι κανουν οι περισσοτεροι τζακαδες, δεν δημιουργησαν θερμοθαλαμο με περσιδα εκτονωσης μεσα στην παλια φουσκα, απλα εκλεισαν την παλια φουσκα με πυραντοχη γυψοσανιδα (χωρις καποια εκτονωση). Ο λογος λενε ειναι οτι δεν χρειαζεται γιατι ο κεραμοβαμβακας τυλιγεται γυρω απο ολη την κασετα κι ετσι ειναι μικρη η θερμοτητα που φευγει μεσα στην παλια (κλειστη πλεον εντλως) φουσκα. Εμεις παντως οταν πιανουμε την γυψοσανιδα απο εξω την νιωθουμε ζεστη. Επισης γυψοσανιδα εχει και δεξια-πανω-αριστερα γυρω απο την κασετα, στην προσοψη της για να κλεισει το κενο σε σχεση με το παλιο ανοιγμα του τζακιου.

Να σημειωσω οτι ειναι αδυνατον να ειναι ερμητικα κλειστη η κασετα, καποια χιλιοστα κενων υπαρχουν γυρω απο αυτη, επισης υπαρχουν και καποια ελαχιστα κενα στην περσιδα.

Μηπως αυτη η τακτικη ειναι ζημιογονα για την υγεια μας? Μηπως αναπνεουμε τον θερμαινομενο κερμοβαμβακα (που εχει και αλουμινιο απο την πλευρα που δεν ακουμπα στην κασετα) ή την πυραντοχη γυψοσανιδα? Και τα δυο ειναι ΜΕΣΑ απο την επενδυση, αλλα οπως ειπα παραπανω αυτη η επενδυση δεν ειναι 100% τελεια. Μαλιστα νομιζουμε οτι η μυρωδια ειναι πιο εντονη στην περσιδα οταν το τζακι εχει πλεον καιομενα καρβουνα/σταχτες και οταν εχει σταματησει και το βεντιλατερ (βγαινει λιγος ζεστος αερας, αλλα αυτος μυριζει αρκετα).

Εχετε καποια αποψη? Ειμαστε λιγο απογοητευμενοι. Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.046 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ