Μαύρισμα τζαμιού & μυρωδιά τζακιού

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111565 από chrisbat
Χαίρετε !!!!
το συγκεκριμένο τζάκι uniflam 700 (2χειμώνων πάει για 3ο) μυρίζει πάρα πολύ όταν έχει πάνω απο 3-4 ξύλα και μαυρίζει το τζάμι του πάντα!!!!

για το θέμα της μυρωδιάς......έχω αφαιρέσει μέρη μόνωσης μήπως καίγονταν επειδή σε αρκετά σημεία είναι κοντά αλλά πάλι μυρίζει!!!
μήπως μυρίζει το μαντέμι όταν φτάνει σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες;

για το θέμα του τζαμιού......έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα ξύλα μήπως είναι θέμα καπνού-υγρασίας αλλά δεν αλλάζει κάτι.
αν έβαζα ''καλύτερης'' ποιότητας τζάμι θα άλλαζε κάτι;

έχετε κάποια λύση-συμβουλή για τα 2 προβλήματά μου;

το τζάκι μου...

Συνημμένο αρχείο:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111580 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Μαύρισμα τζαμιού & μυρωδιά τζακιού
Μυρίζουν όλα τα υλικά που έχουν φυλακίσει το τζάκι. Με τον τρόπο που έχει γίνει η εγκατάσταση δεν υπάρχει ροή αέρα από πουθενά, εκμεταλλεύεσαι μόνο την θερμότητα της ακτινοβολίας και όλη η υπόλοιπη ενέργεια που μπορεί να σου δώσει η εστία υπερθερμαίνει την κατασκευή. Μια τυπική εγκατάσταση foyer φαίνεται στο σχήμα.
Για το μαύρισμα χρησιμοποιείται αεροκουρτίνα. Γίνεται εύκολα βάζοντας αυτοκόλητο υαλοκόρδονο 2 χιλ, σαν ανάποδο π, ανάμεσα στο τζάμι και την κάσα της πόρτας, αφήνοντας ένα κενό από την πάνω μεριά για να περνάει λίγος αέρας δημιουργώντας την αεροκουρτίνα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jole

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111586 από Jole
Απαντήθηκε από Jole στο θέμα Μαύρισμα τζαμιού & μυρωδιά τζακιού

Stavrax έγραψε: Για το μαύρισμα χρησιμοποιείται αεροκουρτίνα. Γίνεται εύκολα βάζοντας αυτοκόλητο υαλοκόρδονο 2 χιλ, σαν ανάποδο π, ανάμεσα στο τζάμι και την κάσα της πόρτας, αφήνοντας ένα κενό από την πάνω μεριά για να περνάει λίγος αέρας δημιουργώντας την αεροκουρτίνα.


Δηλαδη αν καταλαβα καλα, στην συγκεκριμενη πορτα (φωτο παρακατω) που φαινεται απο την εσωτερικη μερια, πρεπει να κοψω το υαλοκορδονο (το οποιο ειναι εργοστασιακο/ ετσι παρεληφθει η εστια) στο πανω οριζοντιο μερος;;;
Δεν υπαρχει περιπτωση να βγαινει καπνος απο το κενο ή δυσαρεστη οσμη οταν δεν καει το τζακι;;



Υγ: το μαυρισμα του τζακιου ειναι μετα απο 8 ωρες ηπιας καυσης(ενα μεγαλο κουτσουρο καθε μιαμιση ωρα)
Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Jole.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111591 από pontios74

Jole έγραψε:

Stavrax έγραψε: Για το μαύρισμα χρησιμοποιείται αεροκουρτίνα. Γίνεται εύκολα βάζοντας αυτοκόλητο υαλοκόρδονο 2 χιλ, σαν ανάποδο π, ανάμεσα στο τζάμι και την κάσα της πόρτας, αφήνοντας ένα κενό από την πάνω μεριά για να περνάει λίγος αέρας δημιουργώντας την αεροκουρτίνα.


Δηλαδη αν καταλαβα καλα, στην συγκεκριμενη πορτα (φωτο παρακατω) που φαινεται απο την εσωτερικη μερια, πρεπει να κοψω το υαλοκορδονο (το οποιο ειναι εργοστασιακο/ ετσι παρεληφθει η εστια) στο πανω οριζοντιο μερος;;;
Δεν υπαρχει περιπτωση να βγαινει καπνος απο το κενο ή δυσαρεστη οσμη οταν δεν καει το τζακι;;




Υγ: το μαυρισμα του τζακιου ειναι μετα απο 8 ωρες ηπιας καυσης(ενα μεγαλο κουτσουρο καθε μιαμιση ωρα)


Όχι δεν το κόβεις αγοράζεις ένα λεπτό υαλοκόρδονο όπως είπε ο Σταύρος λύνεις τα στηρίγματα που έχει για να κρατάει το τζάμι και περνάς με προσοχή το υαλοκόρδονο απο τα πλαινά και απο κάτω σαν ανάποδο "Π"
και μετά βιδώνεις τα στηρίγματα που είχες λύσει.Δέν παιρνάς το υαλοκόρδονο απο επάνω γύρω γύρω εκτός απο επάνω.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jole

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111592 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Μαύρισμα τζαμιού & μυρωδιά τζακιού
Όπως το βλέπω στην φωτογραφία αρχικά χρειάζεται αντικατάσταση το υαλοκόρδονο που σφραγίζει την πόρτα στην εστία γιατί έχει ανοίξει από επάνω (γι'αυτό και η καθαρή γραμμή στο τζάμι). Μεταξύ τζαμιού και κάσας αφαιρείς το επάνω τμήμα για να περνάει αέρας από την χαραμάδα 2-3 χιλιοστών που αφήνεις. Ο αέρας που μπαίνει είναι βαρύτερος και πέφτοντας προς τα κάτω εμποδίζει το λέρωμα του τζαμιού από τα καπναέρια.
Καπνός δεν βγαίνει, ούτε έχεις μυρωδιές γιατί και με σβηστό τζάκι ο ελκυσμός της καμινάδας τραβάει αέρα από το σπίτι.

ΥΓ επειδή δεν φαίνεται καλά από την φωτογραφία. μεταξύ κάσας και τζαμιού έχει κορδόνι και στην επάνω μεριά?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Stavrax.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jole

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111593 από pontios74
Πιστεύω φίλε πως τα ξύλα σου δέν είναι αρκετα στεγνά καθάρισε το τζάμι με ένα σφουγγαράκι λίγο βρεγμένο το βουτάς στη στάχτη και καθαρίζεις και μετά δοκίμασε να κάψεις 3-4μπρικέτες αν δεν μαυρίσει τότε φταίνε τα ξύλα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jole

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ