Μαυρίλα από τζάκι;

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #123193 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Μαυρίλα από τζάκι;
Παντως για να συμετεχω και γω στην κουβεντα,
Το δικο μου εχει κλωβο για την πορτα,και ρεγουλαρισμα της,
Παντως εχου αφησει απο μπροστα 2 παραλληλογραμμα ανοιγματα των 5x2 το καθενα πανω απο το σημειο
Που ανοιγει η πορτα.
Τι φοβουνται την υπερθερμανση οι δικοι μας..;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #123194 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Μαυρίλα από τζάκι;
Αμα δοθει αερας για την αεροκουρτινα στην πισω πλευρα της θηκης της πορτας (καπου εδω μεσα εδειξα τετοια εικονα) δεν θα υπαρχερι καμια υπερθερμανση, αλλα και στου Γκουσαν το βολκανο που δεν εγινε ετσι (πιεση χρονου, δεν βολευε κτλ) δεν εχει προβλημα. Γενικα αν η αεροκουρτινα δουλευει σωστα δροσιζει τ τζαμι, μεσα η θηκη του στο επανω γιατι να υπερθερμαινεται? κ Δημητρη σε τοσα τζακια αφου σε παιδεψε μονο το ενα ο κανονας ειναι τα πολλα τα οποια δουλεψαν σωστα, δεν λεει τιποτα τ μηκος τ καπνοδοχου που ειχε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #123250 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Μαυρίλα από τζάκι;
εγω παρατηρησα κατι αλλο χθες που το αναψα..ενω τραβαει σουπερ οταν εχει φλογα και κλεινω το κλαπετο και την πορτα του τζακιου μεσα απο της περσιδες και απο μια περσιδα που υπαρχει στο κεντρο μου βγαζει καπνο....χθες το παρατηρησα και μου εκανε εντυπωση..ενω με ανοιχτο κλαπε δε βγαζει τιποτα.. τι εχει γινει λαθος;; να βγαζει καπνο μεσα στο σπιτι;;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #123331 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
κύριε Φουσκιτάκη τι να πω .........τα είπατε όλα μόνος σας και με καλύψατε καλύτερα και απο το να προσπαθούσα να απαντήσω εγώ .μόνο να σας πω οτι στα συρόμενα της kratkι η πόρτα είναι απο χάλυβα για αυτό σφραγίζει καλύτερα απο τα ανοιγόμενα μαντεμένια !!!
Γιώργο να είσαι καλά χαίρομαι που βοήθησα και για τα καλά σου λόγια !!!
όχι δε γύρισα είμαι Πολωνία (για αυτό βρίσκω και λίγο περισσότερο χρόνο για την παρέα σας) και αυτό που θα σας φέρω πίσω θα είναι η τεχνολογία που αναφέρει σε άλλο ποστ ο Δημήτρης σαν Ρώσικο τζάκι!!!για άλλο λόγο πήγα να ενημερωθώ και τελικά ερωτεύτηκα αυτή την κατασκευή ......!!!!!
Μιχάλη δεν ξέρω τι τζάκι έχεις τι κλαπέτο έχεις αλλά μάλλον συμβαίνει το φαινόμενο που αναφέρει ο φουσκιοτάκης !!!δηλαδή η πόρτα σου δε σφραγίζει καλά και έχεις διαρροή !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #123337 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Μαυρίλα από τζάκι;
Υποθέτοντας ότι το τζάκι του Μιχάλη έχει καλό ελκυσμό, ακόμα και με κλειστή την πόρτα, ο καπνός δεν έχει λόγο να διαλέξει τη δύσκολη διαδρομή, να ψάχνει δηλαδή χαραμάδες από την πόρτα για να διαφύγει στη φούσκα-εκτόνωση.

Μιχάλη, λογικά όταν κλείνεις το κλαπέτο, μειώνεις τον ελκυσμό. Αν η καμινάδα σου εξακολουθεί να τραβάει, αν δεν της φτάνει ο πρωτογενής αέρας που της δίνεις, τότε θα τραβήξει αέρα από τις χαραμάδες της πόρτας. Άρα, δεν μπορεί να βγει ο καπνός έξω από την πόρτα, ααφού (λόγω του όποιου ελκυσμού), λυσομανάει να τραβήξει αέρα από όπου μπορεί, άρα από τις χαραμάδες της πόρτας. Άρα η πορεία είναι από έξω προς τα μέσα.

3 τινά συμβαίνουν κατά τη γνώμη μου:

α) Είναι μπουκωμένη η καμινάδα σου οπότε όταν κλείνεις πόρτα και κλαπέτο δεν υπάρχει αρκετός ελκυσμός, στοβιλίζεται ο καπνός και βγαίνει από την πόρτα-εκτόνωση.

β) Όταν κλείνεις πόρτα/κλαπέ και μειώνεις τον ελκυσμό, στο θάλαμο εισέρχεται πολύς πρωτογενής αέρας ή από κάποιο μοτέρ, η καμινάδα δεν προλαβαίνει να τραβήξει και έχεις διαρροή από την πόρτα.

γ) Όταν κλείνεις πόρτα/κλαπέ και μειώνεις τον ελκυσμό, αν η εστία σου έχει ραγήσει κάπου, επειδή τα καπναέρια δεν "τρέχουν" προς τα πάνω (λόγω μειωμένου ελκυσμού), αυτά "χαζολογάνε" και κάποια από αυτά την κοπανάνε από την πόρτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #123339 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Μαυρίλα από τζάκι;

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: και αυτό που θα σας φέρω πίσω θα είναι η τεχνολογία που αναφέρει σε άλλο ποστ ο Δημήτρης σαν Ρώσικο τζάκι!!!για άλλο λόγο πήγα να ενημερωθώ και τελικά ερωτεύτηκα αυτή την κατασκευή ......!!!!!
!!


μολις επιστρεψεις κι εχεις στοιχεια ενημερωσε ,,,,εχω αποριες :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ