Χάσαμε το μάστορα...

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #98441 από ippomas
Απαντήθηκε από ippomas στο θέμα Χάσαμε το μάστορα...
Αγαπητε φιλε Τιμ μου μυριζη μπερδεμενη η ιστορια σου αλλα ασχετα με αυτο θα πρεπει να πληρωνουμε αφου μας παραδωσουν κατι και το εχουν δοκιμαση φυσικα. Δεν ειμαι υδραυλικος αλλα τεχνικος πλην ομως δεν παραδιδουμε τιποτε εαν δεν δοκιμασθη, ελεγχθουν οι ενωσεις και οτι ολα λειτουργουν σωστα, εκτος και εαν εκανε 6000 και πηρε 4000 και εξαφανιστηκε. Τωρα καποιος απο εδω μεσα που ειναι πανω σε αυτα φυσικα με το αζημιωτο θα πρεπει να τα ελεγξη ολα απο την αρχη και να τα δοκιμαση να λειτουργησουν σωστα, σιγουρα ομως θα τον χρειαστης να ειναι παρων και σε μια χειμωνιατικη μερα μια και οι συνθηκες εχουν αλλαξη.

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #98445 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Χάσαμε το μάστορα...

greenpug έγραψε: Έχεις το νερό του τζακιού να φεύγει από το τζάκι όταν πιάσει 35 βαθμούς;
Το νερό στο δοχείο αδράνειας πως ζεστένεται για να φτάσει στους 45 βαθμούς και να πάει στα σώματα;
Από κατανάλωση ξύλων πως τα πας;
Ακόμη δεν εγκατέστησα το δικό μου σύστημα για να σε βοηθήσω αλλά μετά που είδα το σύστημα σε λειτουργία σε σπίτι φίλου θα σου μεταφέρω τι μου ανέφερε:
-Για να ανεβάζει γρήγορα τη θερμοκρασία του νερού στο τζάκι θέλει μπολικη φωτιά. Μου σύστησαν ξύλο από μπαλέτο το οποίο δεν διατερείται και πεύκο αντί ελιά.
-Επίσης μου είπαν να βάζω από την αρχή πολλά ξύλα να ζεσταθούν αρκετά τα μέρη του τζακιού.



45 Βαθμους αν εχεις να αρχισει να γυριζει ο κυκλοφορητης απο το τζακι στο δοχειο --> Αναπτυξη πισσας ΚΑΙ αν το τζακι δεν βγαζει την ισχυ που σου ειπαν τοτε δεν θα ανεβασει ποτε το δοχειο θερμοκρασια! Το τζακι θα πρεπει (οπως και ο ξυλολεβητας) να δουλευει πολυ ψηλα τα νερα για να πετυχαινει καλυτερη αποδοση, να μην πιανει πισσες κτλ κτλ

Μπαλετες --> εμποτισμενες με χημικα για να μην σαπιζουν. Τα χημικα φανταζομαι καταλαβαινεις που θα πηγαινουν με το καψιμο ε?

Πευκο και λοιπα ξυλα με ρετσινι --> Θα χρειαζεσαι τακτικο καθαρισμα καμιναδας, καθως αυτου του ειδους τα ξυλα αφηνουν περισσοτερες επικαθισεις στην καμιναδα και φυσικα το ρετσινι ειναι ευφλεκτο που σημαινει οτι η καμιναδα αν δεν την καθαριζεις τακτικα θα σου περνει φωτια. Αν φυσικα ειναι ενταξει η καμιναδα δεν θα εχεις θεμα, αλλα αν περναει κολλητα απο ξυλα στην σκεπη ή εχει κανα κατασκευαστικο θεμα τοτε ΘΕΛΕΙ προσοχη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν - 11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #98451 από greenpug
Απαντήθηκε από greenpug στο θέμα Χάσαμε το μάστορα...
Κοσμίδη80 ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Είχα υπόψη ότι οι θερμοκρασίες του νερού πρέπει να ψηλώσουν αρκετά πριν να σταλεί το νερό στα σώματα και για αυτό ρώτησα τον Tim για τη λειτουργία.

Ο φίλος επιμένει ότι με την ελία δύσκολα ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού στο τζάκι.
Πιθανόν να έχει πρόβλημα με την απόδοση του τζακιού του;
Επιμένει ότι χρειάζεται μπόλικη φλόγα από τα μπαλέτα.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν by greenpug.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #98460 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Χάσαμε το μάστορα...
Να σαι καλα!

Η μπαλετα καλο θα ηταν για την υγεια σας αλλα και των γυρω σας να αποφευγεται! Επίσης συντελει στο να θελει πιο γρηγορο καθαρισμα η καμιναδα.

Ναι οντως θελεις φλογα για να ανεβασεις εξ αρχης την θερμοκρασια, αλλα η ελια ειναι πολυ καλο καυσοξυλο γενικοτερα. Ξυλο που θα σου δωσει φλογα ειναι πχ η οξεια.

Οπως και να εχει να προσεξετε τα ξυλα σας να ειναι ξερα για να μπορουν να αποδωσουν οι συσκευες σας (λεβητες-τζακια κτλ) και να μην εχετε αλλα θεματα οπως πισες, ζουμια κτλ.

Τα νερα απο τον λεβητα στο δοχειο αδρανειας μπορουν να φευγουν πχ 75-80 βαθμους και ετσι δεν θα αναπτυχθουν ή θα περιοριστουν οι πισσες (οι πισσες ριχνουν την αποδοση της συσκευης). Απο το δοχειο προς τα σωματα μπορει να οριστει (εξαρταται βεβαιως απο την σχεση θερμιδες σωματων - θερμιδες που χρειαζεται ο χωρος - απωλειες) πχ απο 45 και ανεβαινει η θερμοκρασια οσο τα σωματα ειναι λιγοτερα ή μικροτερα απ οτι πρεπει, ετσι ωστε να καλυπτουν με την αποδοση τους τις απωλειες. Αν μιλαμε για διακοπτομενη θερμανση (λιγες ωρες/ημερα) τοτε το πιο πιθανο ειναι να πρεπει να γυρνανε πιο ψηλα τα νερα, ωστε να ζεσταινεται πιο αμεσα το σπιτι. Βεβαια αυτο εχει και τα αρνητικα του, καθως το δοχειο αδρανειας ουσιαστικα θα εχει πολυ μικρο χρονο καλυψης και θα απαιτουνται περισσοτερα και πιο συχνα γεμισματα.

Αυτα προς το παρον και θα επανελθω αν μου κατεβει στο μυαλο τιποτα αλλο ή αν εχετε καμια ερωτηση.

Υγ. Ειναι η τριτη χρονια που ζεσταινομαι με καυσοξυλα :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #98463 από greenpug
Απαντήθηκε από greenpug στο θέμα Χάσαμε το μάστορα...
Για τη δική μου περίπτωση που δεν θα έχω δοχείο αδράνειας τι προτείνεις;

Θα έχω λέβητα γκαζιού, τζάκι καλοριφέρ και σώματα θέρμανσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν - 11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #98467 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Χάσαμε το μάστορα...
Στο τζακι θα βαλεις θερμοστατικη τριοδη - ακριβως για να περιορισεις τις πισσες και φυσικα για την μακρυζωια του χαλυβα στο τζακι. Με την τρίοδη θα παίξεις 55 ή 60 βαθμούς ***Ουτε περισσοτερο, ουτε λιγοτερο!*** . Βαζοντας την τρίοδη λοιπόν τα νερά θα φεύγουν προς τα σωματα αντίστοιχα στους 55 ή τους 60 +.

Αυτό αν συνδιαστεί με πολύ καλο ελεγχο καύσης στο τζακι (δεν ξερω ποιο αγόρασες και αν το πετυχαινει) και αν το τζακι ειναι σωστο ως προς την ισχύ του και τις αναγκες του σπιτιου τοτε θα δουλεψει παρα πολυ καλα και χωρις να εχεις θεματα και ιδιαιτερα καθαρισματα. Ενας καλος υδραυλικος με εμπειρια μπορει να σου βαλει ολα τα απαιτουμενα ασφαλιστικά και να σε συμβουλεψει πως να δουλεψεις την εγκατασταση.

Μερικα τζακια μπορουν να δεχτουν κοντρολερς παρομοια των ξυλολεβητων ηδη απο την κατασκευαστρια εταιρια. Παρ ολα αυτα μπορεις ανετα να βαλεις ενα aftermarket controller και να δουλεψεις το τζακι οπως πχ δουλευουμε εμεις τους ξυλολεβητες. ΥΠΟΨΙΝ ομως οτι το τζακι θα πρεπει να ειναι σωστό σε ότι αφορά τον ελεγχο αερα - να μην μπαζει κοινως απο παντου - γιατι αλλιως δεν θα μπορεις να αυξομειωνεις φλογα ή ακομη και να το ψιλοσβηνει. Το κοντρολερ φυσικα θα χρειαστει να δουλεψει με βεντιλατερ τροφοδοσιας αερα ή κλαπε ηλεκτρικο (ετσι ωστε να αυξανει τον αερα ή να τον μειωνει αντιστοιχα βασει αλγοριθμου)


Υγ. ΠΡΟΣΟΧΗ. Ολα οσα σου γραφω ειναι ενδεικτικα! Οι αναγκες σου, τα οικονομικα αλλα και οι συνθηκες μπορει να αλλαζουν.


Υγ2. Στο ξαναγραφω! ΒΑΛΕ ΔΟΧΕΙΟ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ!!!! ;)
Last edit: 11 Χρόνια 2 Ημέρες πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ