Πρόβλημα σε καμινάδα τζακιού

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #97561 από george alimos
εβαλα σιλικονη 1500 c και με το πρωτο αναμα εφυγε στι ενωση τζακιου με καμιναδας ινοξ τι πρεπη να βαλω που να εχει λιγο ελαστικοτητα και να μι εχω απολεια καμνου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #97567 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Πρόβλημα σε καμινάδα τζακιού
υπαρχει μια παστα γι αυτη την δουλεια (αυτη την στιγμη μου διαφευγει τ ονομα )
εναλλακτικα καλης ποιοτητας αλουμινοταινια

κι οτι αλλη ιδεα πει καποιος πιο σχετικος :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #97571 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Πρόβλημα σε καμινάδα τζακιού
Μπορείς να τυλίξεις την ένωση με ένα κομμάτι κοτετσόσυρμα και την σιλικόνη να την βάλεις μπόλικη, μπόλικη και να την αφήσεις να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε να σφίξει καλά για να μην σπάσει.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #97597 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
οταν διαστέλλονται ή συστέλλονται το μαντέμι και ο χάλυβας το ίνοξ δεν τα ακολουθεί .για αυτό είναι καλό να βάζετε μαύρο χάλυβα στα πρώτα μέτρα της καμινάδας πέρα απο την απαγωγή θερμοκρασίας που μας προσφέρει.
υπάρχει στο εμπόριο μια σιλικόνη πορτοκαλί σε χρώμα η οποία λέει οτι είναι για 350 βαθμούς αλλά σε συνεχή καύση κάτω απο 300 .τώρα αν η καμινάδα σου είναι σωστή και δεν έχεις στη φούσκα σου μοτέρ αναρρόφησης κουμπωμένο μη το φοβάσαι δεν θα σου επιστρέψουν καπναέρια !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #97600 από thanasis65
Απαντήθηκε από thanasis65 στο θέμα Πρόβλημα σε καμινάδα τζακιού
Είχα τον ίδιο προβληματισμό οταν διάβασα στο site του κατασκευαστή των καπναγωγών που αγόρασα οτι οι δακτύλιοι στεγανοποιήσης απο σιλικόνη θα πρέπει να αφαιρούνται σε εφαρμογές για τζάκια επειδη δεν αντέχουν σε τοσο μεγάλες θρμοκρασίες, και ενώ είχα διαβάσει ήδη για το πρόβλημα με την σιλικόνη που ξεραίνεται κάτω απο αντοίστιχες θερμοκρασίες.
Αυτο που έχω σκεφτεί να κάνω αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να κολήσω με την πυράντοχη σιλικόνη περιμετρικα στο λούκι που ήταν ο δακτυλιος σιλικόνης στο εσωτερικό του καπναγωγού, ενα υαλοκόρδονο πάχους 6mm ωστε κοιτώντας το απο επάνω να εξέχει περίπου το μισό κατα πάχος απο το λούκι, να του βάλω και μια μικρή ποσότητα σιλικόνης γύρω - γύρω, και μετά να τοποθετήσω προσεκτικά τον αγωγό είτε πάνω στο τζάκι είτε τον ένα μέσα στον άλλο ώστε να μην φύγει το υαλοκόρδονο απο την θέση του ή ακόμα χειρότερα να μην κοπεί, η σιλικόνη βασικά θα χρησιμέυσει για να στεκεται στην θέση του το υαλοκόρδονο κατά την διαδικασία συναρμολόγησης και η καλή συναρμογή και στεγανότητα θα επιτυγχάνεται απο το συμπιεσμένο ανάμεσα στα δυο μεταλικά τοιχώματα υαλοκόρδονο.
@Stavrax φιλε Σταύρο νομίζω πως το μπόλικο μπόλικο ειναι λάθος, γενικά σε όλες τις κολήσεις η ποσότητα της κόλας πρέπει να ειναι η απολύτως απαραίτητη για την επαφή μεταξυ των δυο υλικων που συγκολούνται, στην περιπτωσή μας το παχυ στρώμα σιλικόνης λογω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας του εσωτερικού μέρους που έρχεται σε επαφή με το θερμό μέταλο με το εξωτερικό μέρος που είναι κατα πολύ ψυχρότερο θα έχει σαν αποτελεσμα να ρηγματωνει την επιφάνειά της ευκολότερα πράγμα το οποίο θα είναι περισσότερο εμφανές οταν όλη η κατασκευή είναι κρύα. Επίσης το κοτετσόσυρμα λόγω διαφορετικού βαθμού διαστολής απο την σιλικόνη πιστέυω πως επιτείνει το πρόβλημα της ρηγμάτωσης και αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι απλα να κρατά τα ρηγματωμένα κομάτια στην θέση τους και οχι να βοηθά την στεγανότητα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #97609 από trelos_panos
Απαντήθηκε από trelos_panos στο θέμα Πρόβλημα σε καμινάδα τζακιού
σιλικόνη 1500 βαθμών δεν είναι ακριβώς σιλικόνη αλλά στόκος και πετρώνει (μαύρου χρώματος),χρειάζεσαι σιλικόνη θερμοκρασίας-κόκκινη....και ναι κάνει τη καλύτερη δουλειά κι ας είναι για 300 βαθμούς.Είναι και η πιο ελαστική.Μπορείς να βρεις κόκκινη και με 800 βαθμούς,αλουμινοταινίες κλπ είναι για μπακάλικο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ