Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89755 από kostkarv
Απαντήθηκε από kostkarv στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
οντως δουλευει με λιγοτερα ξυλα αφου πιανει τους90 βαθμους ευκολα και σκαμε,εχει 2 ανεξαρτητες παροχες αερα μια για την εστια και μια για τον αεροθαλαμο ,ο ελκυσμος πως θα αυξηθει αναλογα με διαμετρο?δεν μπορει να ειναι ανεξαρτητα αυτα τα δυο και οι 2-3 στροβιλισμοι αερα στη βαση του τζακιου προς τα πλαινα τοιχωματα οταν ανοιχτο κλαπε τι σημαινουν?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90014 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
Αρα αδικα πηγες το αλλο τζακι πισω και πηρες τα λεφτα σου ε? Στον Σακουματζιδη γιατι δεν το ξαναπας πισω αφου συνεχιζεις να εχεις το προβλημα? Ανεβασε την καπνοδοχο σου μεχρι να τραβηξει (θα τραβηξει) και μετα ισως χρειαστει να κανεις και αλλα, οπως η μειωση της διατομης που λες αλλα δεν ειναι συτο, το κυριο προβλημα ειναι οτι εχεις.. κοντη καπνοδοχο. Ανεβασε την.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90021 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
Στέλιο, τι κοντή καπνοδόχο γραφεις?
Δυο ορόφους με φ280 έχει ο άνθρωπος!
ποσό να την ανεβάσει παραπάνω?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90031 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
Ταβανι για το τζακι του δεν ειναι το ταβανι του οροφου που φιλοξενει το τζακι αλλα το τερμα ταβανι της οικοδομης. Η καπνοδοχος του και 1 χιλιομετρο να ειναι αμα το σπιτι εχει 1 χιλιομετρο υψος η καπνοδοχος εξουδετερωνεται. φανταστειτε το κλασικο αλφαδολαστιχο με το βαρος του νερου μεσα τις πιεσεις του κτλ. Νομιζω οτι αυτο φταιει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90048 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
@kostas, λες ότι έχεις 2 ανεξαρτητες παροχες αερα μια για την εστια και μια για τον αεροθαλαμο, δώσε και κάποιες διευκρινήσεις ακόμη όπως αυτές : είναι οι παροχές αυτές με σωλήνες με εξωτερικό αέρα; , έχεις μοτέρ για την κυκλοφορία του αέρα; , έχεις φυσική ροή με εσωτερική παροχή αέρα, έχεις γενικά κάποια παροχή εσωτερικού αέρα ; προσπάθησε να δώσεις και εσύ κάποια στοιχεία ακόμη. Το ότι έκλεισες τη σκάλα με πόρτα και καπνίζει 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν υποπίεση ή υπερπίεση στο χώρο σου, γι΄αυτό σκέψου και εσύ και γράψε μας για το πως γενικά δουλεύει το τζάκι σου

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostkarv

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90189 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;

Στελιος1 έγραψε: Ταβανι για το τζακι του δεν ειναι το ταβανι του οροφου που φιλοξενει το τζακι αλλα το τερμα ταβανι της οικοδομης. Η καπνοδοχος του και 1 χιλιομετρο να ειναι αμα το σπιτι εχει 1 χιλιομετρο υψος η καπνοδοχος εξουδετερωνεται. φανταστειτε το κλασικο αλφαδολαστιχο με το βαρος του νερου μεσα τις πιεσεις του κτλ. Νομιζω οτι αυτο φταιει.

1) Ελάχιστο μήκος καμινάδας είναι τα 4 - 5 μέτρα πάνω από την εστία.
2) Όσον αφορά τον ελκυσμό της καμινάδας η έξοδος της καμινάδας πρέπει να βρίσκεται κάποια μέτρα (νομίζω 2 αρκούν) πάνω από την οροφή του σπιτιού (όχι της οικοδομής) που βρίσκεται το σπίτι
3) Εάν υπάρχουν γύρω από την έξοδο της εστίας εμπόδια σε κοντινή απόσταση (έως 6-7 μέτρα) που ενοχλούν την ελεύθερη ροή του αέρα (δλδ αν η έξοδος της καμινάδας είναι σε ύψος χαμηλότερο από διπλανές κολλητές οικοδομές) τότε η έξοδος της καμινάδας πρέπει να σηκωθεί 2 μέτρα πάνω από την ψηλότερη κολλητή οικοδομή.
4) Οσο μεγαλώνει το μήκος της διαδρομής τόσο πρέπει να μικρύνει η διάμετρος της καμινάδας.

Νομίζω, και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι τα ανωτέρω ισχύουν περί καμινάδων.
(όπως και συμπληρώστε άλλα αν νομίζετε)
Επομένως πάλι προσωπικά και χωρίς ειδικές γνώσεις καταλήγω ότι ο Στέλιος έχει άδικο λέγοντας ότι η καμινάδα είναι κοντή.
13 μέτρα καμινάδα έχει ο θεματοθέτης.
Και έχει διόροφο σπίτι σε οικοδομή από ότι κατάλαβα.
Αρα η καμινάδα του είναι 8 μέτρα έξω από το σπίτι του μιας και η εστία είναι τοποθετημένη στον κάτω όροφο.

Οσον αφορά την διατομή.
Φ250 έχουν πολλές ανοιχτές εστίες και δεν καπνίζουν σε μεζονέτες με μήκος καμινάδας 5 μέτρα.
στα 13 μέτρα θα έλεγα (πάλι επαναλαμβάνω χωρίς ειδικές γνώσεις) ότι και φ200 και φ180 θα ήταν η σωστή διατομή.


Και μερικές σκέψεις όσον αφορά αυτά που έγραψες.

kostkarv έγραψε: ...
Με τα πολλα πηρα απο σαμουκατσιδη ενεργειακο με ενσωματωμενο αεροθαλαμο βιντιλατερ για να το βαλω μονος.Το τζακι μαμαει σε ολα αλλα ελλειψη χρηματων η καμιναδα ιδια.η σκαλα κατεβαινει δεξια του τζακιου σε αποσταση 1 μετρο οταν ανοιχτο το τζαμι οπως και τα 2 προηγουμενα εβγαζε καπνο,και μικροι στροβιλισμοι αερα χαμηλα στην εστια.Εκλεισα με γυψοσανιδα την μια πλευρα της σκαλας προς το τζακι και καλυτερα,τυχαια μετα ανοιξα τζαμι χωρις να ανοιξω το κλαπε καιΘΑΥΜΑ.Περσαν 3 χρονια ηρθαν τα διδυμα το τζακι σκυλι μαυρο να ζεστενει μεζονετε 120 τμ αμονωτη με αλουμινια που μπαζουν.Φετος εκλεισα τελειως τη σκαλα με πορτα φυσαρμονικα αφου μενουμε κατω και το τζακι πλεον δεν και τιποτα για να ζεστανει 70τμ αλλα με ανοιχτο τζαμι μυριζει καπνος και στροβιλισμοι ξανα ακομα και με παραθυρο ανοιχτο.Πρεπει να φταιει η καμιναδα που ξεκιναει με φ250 για 1 μετρο και μετα φ280 την οποια δεν λες αμονωτη αφου περναει 2 οροφους μεσα στο σπιτι κλεισμενη με γυψοσανιδα και μετα μεσα σε κοκκινο τσιμεντολιθο και καπελο που γυριζει.Εγω πιστευω πως λογω μεγαλου υψους θα πρεπει να μικρυνω τη διατομη,το ποσο δεν ξερω.Οποιος ειχε την υπομονη να διαβασει και εχει καμια ιδεα δεκτος

Ερωτήσεις.
α) Γιατί το δουλεύεις το τζάκι με ανοιχτή πόρτα? Με κλειστή πόρτα τι συμβαίνει όσον αφορά τον καπνισμό του τζακιού σου? Αλλά πέρα από το θέμα καπνού γιατί προτιμάς ένα ενεργειακό τζάκι να το δουλεύεις με ανοιχτή πόρτα?
β) Γράφεις "Περσαν 3 χρονια ηρθαν τα διδυμα το τζακι σκυλι μαυρο να ζεστενει μεζονετε 120 τμ"
δλδ το τζάκι το ζεσταίνει όλο το σπίτι και τα 120 τμ αλλά μετά γράφεις
"Φετος εκλεισα τελειως τη σκαλα με πορτα φυσαρμονικα αφου μενουμε κατω και το τζακι πλεον δεν και τιποτα για να ζεστανει 70τμ "
δλδ φέτος που είχαμε ζεστό χειμώνα το τζάκι δε μπορούσε ούτε τα 70 τμ να ζεστάνει.
Τελικά το τζάκι φέτος σε ζεσταίνει ή όχι και πόσα τετραγωνικά και με τι ξύλα (εννοώ τι υγρασία) και με τι κατανάλωση?
Ή μήπως χωρίς την φυσαρμόνικα δεν καπνίζει το τζάκι ενώ τώρα που το έκλεισες καπνίζει?
γ) Σε ποιό σημείο μπαίνει ο εξωτερικός αέρας μέσα στην εστία? Κάτω από την σχάρα? Κάπου στα πλάγια ή μπροστά στην εστία? Δλδ που είναι η είσοδος του πρωτογενούς αέρα της εστίας?
δ) Αεροκουρτίνα υπάρχει? Δλδ το τζάκι έχει και άλλη είσοδο αέρα καύσης που είναι από μέσα από τον χώρο του σπιτιού?
ε) και ο πρωτογενής και ο δευτερογενής αέρα ρυθμίζονται καλά? Δλδ το τζάκι σφραγίζει? Μπορείς να το δουλέψεις με κατανάλωση 2-3 κιλά την ώρα? ή θέλει πολύ περισσότερα?
στ) Οταν δουλεύεις το τζάκι με ανοιχτό κλαπέ σου τρώει πολύ περισσότερα ξύλα από ότι όταν το δουλεύεις με κλειστό κλαπέ?
στ) Οι γρίλιες του βεντιλατέρ που βρίσκονται? πόσο κοντά στην πόρτα της εστίας είναι?
ζ) Κόφτρα - ανακλαστήρα έχει η εστία?
η) Η καμινάδα πάει ίσια επάνω και στα 13 μέτρα? Χωρίς γωνίες και σπασίματα? Και κάτι άλλο. Οσο είναι μεσα στο σπίτι σου (δλδ για τα πρώτα 5 μέτρα ναι μεν δεν κρυώνει αλλά τα υπόλοιπα 13 είναι εκτεθιμένη έξω. Ο τσιμεντόλιθος που την περιβάλλει δεν είναι μονωμένος? Σωστά?
Ολα αυτά στα ρωτάω γιατί στο δικό μου μυαλό πέρα της καμινάδας είναι θέμα λειτουργίας της εστίας.
Ενα τζάκι καπνίζει προς το σπίτι όταν ο καπνός βρίσκει πιο εύκολο δρόμο να φύγει από την πόρτα παρά από την καμινάδα. Είτε γιατί δεν είναι πολύ ζεστά ώστε να κινηθούν ανοδικά (πχ ειναι λάθος τα σημεία εισόδου του αέρα καύσης και δεν δημιουργούν έντονη φλόγα), είτε γιατι είναι μεν ζεστά αλλά έχουν μεγάλη διαδρομή να ανεβούν με πολύ όγκο καυσαερίων (άρα και βάρος) να τα πιέζει (γιαυτό η διατομή της καμινάδας θέλει προσοχή), είτε γιατί μέσα στο σπίτι υπάρχει έστω και μικρή υποπίεση (πχ ζεστός αέρας ανεβαίνει στον πάνω όροφο αλλά κρύος αέρας δεν κατεβαίνει σε ίσες ποσότητες).

Οσον αφορά αυτό

kostkarv έγραψε: την καμιναδα την καθαριζω καθε 2μηνο γιατι το τζακι δουλευει με κλειστο κλαπε και μαζευει,εχω βαλει και κοκκορα αντι για καπελο αλλα τα ιδια.Μπορει να εξηγησει καποιος τι συμβαινει και ενα τζακι με ανοιχτο κλαπε μοιριζει και με κλειστο ολα μια χαρα?ενω το φυσιολογικο ειναι το αντιθετο.αυτο πιστευω θα με οδηγησει στη λυση

Αν έχεις υγρά ξύλα και εάν οι είσοδοι του αέρα καύσης δεν λειτουργούν καλά και εάν η εστία δεν έχει κόφτρα τότε το κλαπέ αναλαμβάνει την ρύθμιση της έντασης της φωτιάς. Με κλειστό κλαπέ έχεις πιο ελεγχόμενη φωτιά. Εγκλωβίζεις την θερμότητα μέσα στον χώρο καύσης και δημιουργείς συνθήκες για καλύτερη καύση.
Με ανοιχτό κλαπέ η εστία σου κρυώνει καθώς ναι μεν έχεις περισσότερο αέρα καύσης και θεωρητικά θα είχες μεγαλύτερη ένταση φωτιάς αλλά ο αέρας μπαίνει σε λάθος σημεία εισόδου. Οπότε ουσιαστικά καταφέρνει ο παραπανίσιος αέρας να κρυώσει την εστία αντί να την ζεστάνει. δλδ δημιουργείς συνθήκες για πιο ατελή καύση των ξύλων. Οπότε με ανοιχτό το κλαπέ έχεις παραπάνω καυσαέρια από ότι έχεις με κλειστό κλαπέ. Και πιο κρύα.
Ολα αυτά θεωρητικά μέχρι να μας περιγράψεις πιο λεπτομερώς την εστία σου και το πως λειτουργεί


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostkarv

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ