Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90364 από kostkarv
Απαντήθηκε από kostkarv στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και συγνωμη που δεν ειμαι παρων συνεχεια αλλα διδυμα 1 ετους και να δουλευουμε και οι δυο ειναι δυσκολα.Ενημερωτικα προς Στελιο το γυρισα πισω γιατι ο μαστορας ανελαβε κατι και δεν το καταφερε και στον σαμουκατσιδη δεν το γυρισα γιατι ειχα παρει αποφαση πως δεν θα εβγαζα ακρη με ανοιχτο τζακι και ηθελα ενα ενεργειακο και μαλιστα χωρις να χρειαζεται ειδικη τοποθετηση γιατι απο τους τζακαδες περιοχης ειχα απογοητευτει.Το τζακι τα εχει ολα ενσωματωμενα και απλα ενωνεις με καμιναδα,δινεις παροχη εξωτερικου αερα με φ100 απευθειας στο βιντιλατερ για να βγαζει ζεστο αερα και με φ180 δινεις αερα κατω απο εστια για να χρησιμοποιει στο χωρο καυσης.τοτε δεν ηξερα απο ινερνετ τωρα βρηκα αυτο το φορουμ και βλεπω οτι υπαρχουν ατομα με γνωσεις που πραγματικα βοηθουν.Gdevil χιλλια ευχαριστω για τον χρονο που διεθεσες 1.τυπογραφικο λαθοςοτι δεν ζεστενει εννοουσα πως δεν καιει τιποτα 2.Η καμιναδα ειναι ολοισια και διατρεχει 2 οροφους μεσα σε γυψοεΗσανιδα χωρις αλλη μονωση, την αχτιστη σοφιτα και πανω απο κεραμιδια μεσα σε κοκκινο τσιμεντολιθο σοβατισμενο, και ανεβαινει και1 μετρο απο καβαλαρη σκεπης ενω δεν υπαρχουν ψηλοτερα κτηρια κοντα.3.Το σπιτι ειναι μονοκατοικια με αθλια μονωση στους τοιχους και αλουμινια που σφυριζουν οταν φυσαει 4.εχω καπελο περιστρεφομενο αλλα και με κοκκορα τα ιδια 5.Η εστια ειναι πρωτογενους καυσης με μικρη κοφτρα και δεν ξερω τι ειναι η αεροκουρτνα 6.Το τζακι εχει αλλη ομορφια ανοιχτο και ειπα αφου βρηκα το φορουμ δεν χανω τιποτα να ρωτησω αλλα και λογω των σχνων διακοπων ρευματος ειναι επιβεβλημενο το ανοιχτο τζαμι εκεινη την ωρα αφου ο αερας μπαινει με βιντιλατερ με βεβιασμενη ροη και αν δεν ανοιξεις τζαμι και το εχεις και λιγο φορτωμενο δεν ξερω ποσο θα φτασει η θερμοκρασια παρολο που το εχω φθασει 180 βαθμους απο περσιδες και αντεξε τωρα με τα παιδια δεν παιζουμε 7.Θα βαλω φωτος οταν βρω ευκαιρια 8.οσον αφορα την καταναλωση η εμπειρια μου λεει πωσ ειναι καθαρα θεμα ξυλου π.χ 3 κλαδια μανταρινιας ξερης 50cm μηκος και 10cm διαμετρο φτανουν 90 βαθμους στις περσιδες για μιση ωρα και γυρω στους 60 για ακομα μιση με τα καρβουνα που αφηνουν.Γενικα το τζακι δεν καιει τιποτα με κλειστο κλαπε σε σχεση με πολλα αλλα που εχουν γνωστοι μου 9.Το πιο περιεργο ειναι οι μικροι στροβιλισμοι αερα προς τα πλαγια του εδαφους της εστιας που υπηρχαν στα 2 προηγουμενα ανοιχτα τζακια και σαυτο οταν εχει τζαμι ανοιχτο η και πολλες φορες με κλειστο το τζαμι αλλα ανοιχτο το κλαπε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90382 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
@kostkarv, δεν έχεις και εισαγωγή εωτερικού αέρα στο μοτέρ και το δουλεύεις μόνο με εισαγωγή εξωτερικού αέρα με αποτέλεσμα να δημιουργείς υπερπίεση στο χώρο σου και με ανοικτό τζάκι να σου ανακατεύει τη φωτιά. Πρώτα δούλευε γιατί είχες ανοικτή τη σκάλα και έφευγε αέρας προς τα πάνω και δεν ήταν εύκολο να γίνει υπερπίεση. Πρέπει να συνδέσεις ταφ στην είσοδο του μοτέρ με 2 εισόδους αέρα εξωτερικό και εσωτερικό και με έλεγχο του εξωτερικού στο πόσο θα συμμετέχει, όμως δεν πρέπει να έχεις μόνο αυτό το πρόβλημα νομίζω (λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που είχες και με ανοικτό τζάκι) , το τζάκι χρειάζεται και φυσική ροή για να εκτονώνονται οι θερμοκρασίες που δημιουργούνται στη φόυσκα και στην εστία και να εκμεταλευόμαστε και τη ζέστη αυτή προς ωφελός μας και κάτι τέτοιο εσύ νομίζω δεν έχεις.

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostkarv

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90443 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
Κάτι που ξέχασα να σου γράψω πριν και νομίζω πως είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις.
Καλό θα ήταν να γράψεις ένα mail στην εταιρεία που βγάζει την εστία σου και να τους έχεις ένα σκαρίφημα με διαστάσεις και κάποια περιγραφή ρωτόντας τους ποιά διάμετρος καμινάδας είναι η ενδεδειγμένη.
Δεν χρειάζεται να του γράψεις (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) τι ακριβώς θέματα έχεις αλλά ζήτα να μάθεις ποιά διάμετρος καμινάδας είναι η σωστή για την περίπτωσή σου.
Ενα γενικό "έχω διάφορα προβλήματα με τον ελκυσμό" φαντάζομαι είναι αρκετό ώστε και να μη μπεις σε λεπτομέρειες αλλά και να πάρεις την απάντηση που ζητάς.
Σε δεύτερη φάση εάν το θεωρείς καλό ρώτησέ τους πχ για κόστος και για το αν θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.
Πάντως μία επικοινωνία με την εταιρία ξεκίνα την. Χαμένος δε θα βγείς.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostkarv

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90597 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
Μερικά σχόλια

kostkarv έγραψε: ....
Το τζακι τα εχει ολα ενσωματωμενα και απλα ενωνεις με καμιναδα,δινεις παροχη εξωτερικου αερα με φ100 απευθειας στο βιντιλατερ για να βγαζει ζεστο αερα και με φ180 δινεις αερα κατω απο εστια για να χρησιμοποιει στο χωρο καυσης.
Πολύ περίεργες αυτές οι διαστάσεις. Φ100 για τον αέρα θέρμανσης και φ180 για τον αέρα καύσης.Και το ένα πολύ μικρό και το άλλο πολύ μεγάλο. Μήπως είναι ανάποδα το σωστό??

...
1.τυπογραφικο λαθοςοτι δεν ζεστενει εννοουσα πως δεν καιει τιποτα
Ωραία, άρα λειτουργεί αποδοτικά η εστία με κλειστή την πόρτα.
2.Η καμιναδα ειναι ολοισια και διατρεχει 2 οροφους μεσα σε γυψοεΗσανιδα χωρις αλλη μονωση, την αχτιστη σοφιτα και πανω απο κεραμιδια μεσα σε κοκκινο τσιμεντολιθο σοβατισμενο, και ανεβαινει και1 μετρο απο καβαλαρη σκεπης ενω δεν υπαρχουν ψηλοτερα κτηρια κοντα.
Όπου η καμινάδα είναι εκτεθιμένη σε κρύο πρέπει να την μονώσεις όποτε μπορέσεις. πχ υαλοβάμβακας και κοτετσόσυρμα και σοβάς. αυτό θα είναι καλό για την καμινάδα για να μην έχει ζουμιά από τα ζεστά καυσαέρια που κρυώνουν αλλά και για τον ελκυσμό.
3.Το σπιτι ειναι μονοκατοικια με αθλια μονωση στους τοιχους και αλουμινια που σφυριζουν οταν φυσαει
Αυτό πρέπει να το δείς πρώτα πρώτα. Τουλάχιστον στους χώρους που μένετε. Αν και φαντάζομαι δεν χρειαζεται να στο γράψω εγώ
4.εχω καπελο περιστρεφομενο αλλα και με κοκκορα τα ιδια
5.Η εστια ειναι πρωτογενους καυσης με μικρη κοφτρα και δεν ξερω τι ειναι η αεροκουρτνα
Αεροκουρτίνα είναι κάτι τρύπες μπροστά στην εστία, ψηλά, με έναν σύρτη που δίνουν αέρα από το σαλόνι μέσα στον χώρο καύσης. Ενας τρόπος ώστε να κρατιέται το τζάμι καθαρό.
6.Το τζακι εχει αλλη ομορφια ανοιχτο
Ανοιχτό τζάκι σημαίνει ΚΡΥΟ σπίτι. Ζεστός χώρος μπροστά στο τζάκι αλλά ΚΡΥΟ σπίτι. Πολύς ζεστός αέρας από το σαλόνι φεύγει από την καμινάδα και πολύς κρύος αέρας θα μπεί από τα παράθυρα.
και ειπα αφου βρηκα το φορουμ δεν χανω τιποτα να ρωτησω αλλα και λογω των σχνων διακοπων ρευματος ειναι επιβεβλημενο το ανοιχτο τζαμι εκεινη την ωρα
λύση τύπου ups είναι η απάντηση. Ψιλοακριβές όμως. ups μπορεί να σου κάνουν δουλειά σχετικά πολύ φθηνότερα (απλά εγώ προσωπικά δε τα εμπιστεύομαι) Πάντως όχι ανοιχτή πόρτα.
αφου ο αερας μπαινει με βιντιλατερ με βεβιασμενη ροη και αν δεν ανοιξεις τζαμι και το εχεις και λιγο φορτωμενο δεν ξερω ποσο θα φτασει η θερμοκρασια παρολο που το εχω φθασει 180 βαθμους απο περσιδες και αντεξε τωρα με τα παιδια δεν παιζουμε
Αλλη ενδεδειγμένη λύση για την περίπτωση έντονης φωτιάς που θέλουμε να πέσει η έντασή της είναι το να κόψουμε την εισαγωγή του αέρα καύσης όσο γίνεται. Χωρίς οξυγόνο η φωτιά και η θερμότητα θα πέσουν.
7.Θα βαλω φωτος οταν βρω ευκαιρια 8.οσον αφορα την καταναλωση η εμπειρια μου λεει πωσ ειναι καθαρα θεμα ξυλου π.χ 3 κλαδια μανταρινιας ξερης 50cm μηκος και 10cm διαμετρο φτανουν 90 βαθμους στις περσιδες για μιση ωρα και γυρω στους 60 για ακομα μιση με τα καρβουνα που αφηνουν.Γενικα το τζακι δεν καιει τιποτα με κλειστο κλαπε σε σχεση με πολλα αλλα που εχουν γνωστοι μου 9.Το πιο περιεργο ειναι οι μικροι στροβιλισμοι αερα προς τα πλαγια του εδαφους της εστιας που υπηρχαν στα 2 προηγουμενα ανοιχτα τζακια και σαυτο οταν εχει τζαμι ανοιχτο η και πολλες φορες με κλειστο το τζαμι αλλα ανοιχτο το κλαπε


Σαν συμβουλή
Καφέ, και άλλο καφέ και διάβασμα διαφόρων νημάτων. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν.
:cheer:


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostkarv

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90725 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;

Gdevil έγραψε:

Στελιος1 έγραψε: Ταβανι για το τζακι του δεν ειναι το ταβανι του οροφου που φιλοξενει το τζακι αλλα το τερμα ταβανι της οικοδομης. Η καπνοδοχος του και 1 χιλιομετρο να ειναι αμα το σπιτι εχει 1 χιλιομετρο υψος η καπνοδοχος εξουδετερωνεται. φανταστειτε το κλασικο αλφαδολαστιχο με το βαρος του νερου μεσα τις πιεσεις του κτλ. Νομιζω οτι αυτο φταιει.

1) Ελάχιστο μήκος καμινάδας είναι τα 4 - 5 μέτρα πάνω από την εστία.


Θα σε παρακαλεσω για αρχη να μην κανεις παραθεσεις σε εμενα και αρχιζεις την ρητορικη σου μετα απο κατω, τοσην αναγκη εχεις τα δικα μου μηνυματα μπροστα για να βρεθεις σε οιστρο?
Ανθρωπε αμα δεν καταλαβαινεις τι λεω, αυτο δεν σημαινει οτι ξερεις τι λες εσυ. Ειπα για αλλη μια φορα μια αληθεια και αντι να αφησεις να ακουστει και να μοιραστει γνωση και να μαθεις κ εσυ, χωνεσαι και τα χαλας ολα.
Η καπνοδοχος μετριεται απο το πρεκι τ τζακιου (1,80 μ μεσα πχ) συν το εξω τμημα της. Συνολικα τα μετρα που λες ναι ειναι αυτα (τα ελαχιστα ειναι αυτα, αλλα στην Ελλαδα λογω κλιματος συνηθως αρκουν), σωστα τα λες!!
Αλλα εγω τωρα σου μαθαινω κατι παραπανω.. Οτι! Σε μια οικοδομη καμιναδα θεωρησε το μηκος μεσα στο χωρο του τζακιου, απο το πρεκι του (το επανω ανοιγμα της εστιας) ως το ταβανι, ΣΥΝ το τμημα εκτος του κτιριου στην ταρατσα του. Οσοι ενδιαμεσοι οροφοι υπαρχουν δεν μετρανε στον ελκυσμο, αμα ηταν ετσι τοτε σε 4οροφη οικοδομη το τζακι του πρωτου θα ρουφαγε και τους ιδιοκτητες μεσα.
Κανα εκατομυριο τζακια αν εχει στην Ελλαδα, ενα εκατομυριο ειδικους θα εχουμε σιγουρα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90735 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Τι διάμετρο καμινάδα να βάλω;
στελιο ...ξανασκεψου το αυτο ...
ολες οι καμιναδες ιδιες ειναι,,,ειτε τζακι ειτε λεβητας ειτε καμινι
και ο ελκυσμος μεταξυ αλλων εχει να κανει με την διατομη και το υψος ...
το ποσο πανω απο ενα κτιριο πρεπει να ειναι κλπ αποστασεις ειναι αλλο θεμα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ