Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80807 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού

Asteris έγραψε: Πιό πιθανό είναι το μοτέρ να καταφέρνει να τραβάει αέρα από την εστία (δηλαδή μονοξείδιο) και να το βγάζει από τις μπούκες στον χώρο. Όντως πάρε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου, και το συντομότερο κάνε μετατροπή σε ενεργειακή κασέτα. Και ζέστη θα δεις και δεν θα έχεις την αγωνία μην πάθει κανείς τίποτα από αναθυμιάσεις.

Νομίζω πως αυτό δε γίνεται. Το βεντιλατέρ φυσάει αέρα. Αρα αν υπήρχε πρόβλημα στις μπούκες (πχ τρύπες ή κολλήματα που έσκασαν) τότε θα φυσούσε αέρα μέσα στην εστία. Δεν γίνεται να τραβήξει αέρα από την εστία και να τον βγάλει η μπούκα.
Αυτό όμως που μπορεί να γίνεται είναι το εξής.
Στο σημείο που οι μπούκες φυσάνε αέρα στον χώρο δημιουργείται ρεύμα αέρα. Δλδ μαζί με τον αέρα από τις μπούκες συμπαρασύρετε και αέρας του χώρου. Ετσι δημιουργήται υποπίεση με κατεύθυνση από την εστία προς τον χώρο.
Μπορεί λοιπόν καπνός ή άλλα αέρια από τον χώρο καύσης να ωθούνται έξω από την εστία. Οπότε ανιχνευτής μονοξιδίου χρήσιμος σίγουρα. Απαραίτητος σε κάθε σπίτι που έχει εστία.

Πάμε σε κάποια άλλα

sdf έγραψε: ...
Το ερώτημα έιναι άν το αερόθερμο επηρεάζει την λειτουργία του τζακιού / ελκυσμό της καμινάδας (παρόλο που δεν μύριζε / φαίνονταν καπνός στο χώρο) με αποτέλεσμα ατελή κάυση και συσσώρεση μονοξειδίου άνθρακα.....

Το πρόβλημα είναι άλλο. Αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Οχι η ατελής καύση ούτε η μείωση του ελκυσμού.

sdf έγραψε: ...
Σκέφτομαι να πάρω αισθητήρα μονοξείδιου και επίσης να κλέισω με πόρτα, που θα διατηρεί το αερόθερμο,την εστία και να πάρω εξωτερικό αέρα για κάυση.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως φοβάμαι για την αντοχή της εστίας (πυρότουβλα) στις υψηλότερες θερμοκρασίες.
..

Προσωπικά νομίζω πως το πυρότουβλο δεν έχει κανένα πρόβλημα.

sdf έγραψε: ...
Εκτός την αγορά κασσέτας, η απομόνωση του χώρου κάυσης απο το εσωτερικό του σπιτιού (και λήψη αέρα κάυσης απο έξω) θα έλυνε το πρόβλημα / πάλι θα υφίσταται λόγω μη αεροστεγούς σφραγίσματος πόρτας?

Η μακράν φθηνότερη και αποδοτική λύση είναι το foyer. Με σωστό θερμοθάλαμος και προσωπική εργασία μπορείς να ξεμπερδέψεις με κόστος κάτω από 1000 ευρώ
Αν πάλι επιμένεις και θέλεις να συνεχίσεις αυτό που ξεκίνησες εγώ να σου πω πως με ανοιχτή πόρτα το αερόθερμό μου και σε πολύ μικρή σκάλα (δλδ 100 κυβικά ή και πιο κάτω) μπορεί να καπνίσει προς το σαλόνι. Γιαυτό πάντα κλείνω το βεντιλατέρ όταν ανοίγω την πόρτα.
Με κλειστή πόρτα δεν καπνίζει ποτέ. Φυσικά χρειάζεται μία πόρτα που να είναι κατά το δυνατό αεροστεγής.
Αλλά δεν είναι μόνο η πόρτα και η εξωτερική παροχή αέρα αν θέλεις να ζεσταθείς αποδοτικά με αερόθερμο. Πολλά παίζουν ρόλο.
Με βασικό το να κλείνει η πόρτα. Αλλά και το μοτέρ και τα κυβικά του. Μετά οι μπούκες. ΜΕτά η δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας του αέρα καύσης. Μετά το τάμπερ των καυσαερίων. Και η κόφτρα. Κερασάκι φυσικά η δευτερογενής καύση.

Τέλος να ρωτήσω.
1) Τι καίει το τζάκι? Μόνο ξύλα? Οχι κάτι άλλο? Υγρασία τα ξύλα?
2) Απο πού παίρνει αέρα το αερόθερμο? Μέσα ή έξω από το σπίτι? Κάτι επικίνδυνο κοντά στην παροχή του αερόθερμου? (πχ μποτίλια πετρογκάζ? Σκέψεις απίθανες αλλά λέμε τώρα..)

ΥΓ Μη το αμελείς. Αν δεν βρείς την αιτία μη το δουλεύεις το αερόθερμο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80824 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού
Μιλάω για την περίπτωση που το μοτέρ που σπρώχνει αέρα στις μπούκες, είναι κακοσχεδιασμένο και τοποθετημένο πολύ κοντά στην εστία, οπότε από κάπου θα τραβήξει αέρα για να στείλει στα μπουριά και αυτός μπορεί να είναι και αέρας από την εστία. Μιά φωτογραφία θα μας διευκολύνει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80837 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού
Το τζάκι καίει μόνο ξύλα ελιάς / ξερής αμυγδαλιάς φυλαγμένα σε υπόστεγο, προφυλαγμένα απο 3 πλευρές και ανοιχτή είσοδο (αερίζονται).
Ομως την πρώτη φορά που παρατηρήθηκε το πρόβλημα κάποια κούτσουρα αμυγδαλιάς έιχαν περισσότερη υγρασία διότι κατά την κάυση ,στήν πλευρά της κοψιάς απο το αλυσοπρίονο, φαίνονταν όταν καίγονταν τα ξύλα, φυσαλίδες. Η ελιά έιχε κοπεί πέρσι το χειμώνα ένω οι αμυγδαλιές το καλοκαίρι.
Το αερόθερμο παίρνει αέρα απο τον εσωτερικό χώρο, σκέφτηκα να το κάνω να παίρνει απο τον εξωτερικό αλλά δεν ξέρω αν πέσει σε απόδοση.
Αλλα επικίνδυνα αντικέιμενα δεν υπάρχουν στον χώρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80838 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού
Μα κ εσυ ενω το τζακι ειχε καποιο προβληματακι το να παρεις παραπανω ζεστη σε ενοιαξε πρωτα?
Με αυτα που ανακαλυψατε τωρα ασχολουμαι πανω απο δεκαετια, αυτο που αγοραζετε η φτιαχνετε μερικοι ''δαιμονιοι'' ειναι εγκληματικο για ολους μας. Αυτο το μαραφετι κραταει την βαση της φωτιας μονιμα κρυα! Κακη καυση! Απλα σε εσενα τωρα ετυχε να εχεις προιοντα αυτης της κακης καυσης στ χωρο σου.
Κοιταχτε τις καπνοδοχους σας και συγκρινετε τες με πριν.. Ολο πισσα ειναι το καπελο.
Και βγαινετε μερικοι και μου πουλατε μουρη στ γιου τιουμπ. Αυτη ειναι σημερα η Ελλαδα με τους Ελληνες της..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80843 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού
Πέρα από το "αυτό είναι λάθος" έχεις κάτι να προτείνεις μετά από δεκαετία εμπειρίας ή απλά σου αρέσει να φωνάζεις σε όσους πουλάνε μούρη στο γιου τιουμπ?


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80849 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Πρόβλημα με αερόθερμο τζακιού
Κύριε sdf είπατε: Το αερόθερμο παίρνει αέρα απο τον εσωτερικό χώρο, σκέφτηκα να το κάνω να παίρνει απο τον εξωτερικό αλλά δεν ξέρω αν πέσει σε απόδοση
εγώ πραγματικά δεν ξέρω πως θα βρείτε λύση και γι΄αυτό δεν έχω να σας πω κάτι πάνω σ΄αυτό, αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι ότι πάνω από όλα είναι η υγεία μας και δεν πρέπει να βάζουμε να βάζουμε καμιά αποδόση πάνω απ΄αυτή ή κάτι άλλο. Σας εύχομαι να βρείτε σύντομα λύση και προπάντον μην το ξεχνάτε, πάνω απ΄όλα η υγεία μας

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ