Μετατροπή καμινάδας ενόψει αναβάθμισης

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80107 από degeor

mprokos έγραψε: Ευχαριστώ παιδιά που δώσατε λύσεις .Καμινάδα ΙΝΟΧ φ 250 ή φ200 (με 9 μετρα καμιναδα δεν νομίζω να έχω θέμα ) αν δεν χωραει φεύγει από το τζάκι και μπαίνει μέσα στο χτιστό. Στο χτιστό είναι καλύτερα να την ανεβάσω την ΙΝΟΧ μερικά μετρά μέσα η δεν έχει κάποιο νόημα ??? Σφηνώνω τον κεραμοβαμβακα από την κάτω μεριά μετά κοτετσοσιρμα για ενίσχυση και τσιμέντο . Τα λέω σωστά ??? Σιλικόνη θερμοκρασιών για τις ματίσεις στην καμινάδα καλύτερα την κόκκινη φαντάζομαι που είναι ποιο ελαστική???

Γενικά για την καμινάδα ισχύει ότι μεγαλύτερο μήκος μικρότερη διατομή.Τώρα αν το manual της εταιρίας δεν λέει για την καμινάδα (αν την βγάλεις τέρμα πάνω) θα πρέπει να σιγουρευτείς σχεδόν 100% τη διατομή θα χρησιμοποιήσεις γιατί τα λάθη κοστίζουν, εγώ θα πρότεινα να ρωτήσεις και όχι ένα αλλά δύο-τρεις επαγγελματίες ή και περισσότερους (γιατί υπάρχουν και άσχετοι)οι οποίοι έχουν εμπειρία για να σχηματίσεις γνώμη. Αν την ανεβάσεις μερικά μέτρα θεωρητικά είναι καλύτερα από λίγο όμως πρακτικά είναι χειρότερα γιατί όταν την καθαρίζεις τα υπολοίματα που είναι και έφλεκτα θα μαζεύονται ανάμεσα στα κενά των δύο καμινάδων με κίνδυνο να πάρεις καμιά φωτιά. Το τσιμέντο θα πιάσει πάνω στο κοτετσόσυρμα σαν οπλισμός. Στις ενώσεις βάλε σίγουρα σφιγκτίρες σε μερικές μάρκες σωλήνων δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο, στο λαιμό του τζακιού μόνο μαγγανέζα με πυράντοχο κορδόνι για οπλισμό

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80121 από degeor
Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις υαλόπλεγμα αντί για κοτετσόσυρμα στα επίμαχα σημεία είναι πιο ευκολοδούλευτο και κάνει την ίδια δουλειά. Αρκεί να μην αγοράσεις ολόκληρο ρολό μόνο αν βρεις κανά κομμάτι σε καμιά οικοδομή ή σου πουλήσουν κομμάτι αλλιώς δεν συμφέρει για τόσο λίγο που θα θες οικονομικά (αν θυμάμαι καλά 0.50μ φάρδος χ 40μ μήκος 23€ - μπορεί να κάνω και λάθος στο μήκος)

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80797 από mprokos
Παιδιά να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιο διάγραμμα υπολογισμού διατομής καμινάδας τζακιού ανάλογα με την ισχύ και το ύψος της εγκατάστασης ώστε να έχω τον σωστό ελκυσμό . Ο κατασκευαστής στο manual του τζακιού δεν το αναφέρει και έχω ακούσει πολλές διαφορετικές γνώμες που με έχουν μπερδέψει λίγο. Για την δίκια μου περίπτωση η έξοδος του τζακιού MORETTI MORTL80 είναι φ 250 και θα χρειαστώ περίπου δυο μετρά ΙΝΟΧ με δυο ανοικτές (η διατομή για την ΙΝΟΧ με ενδιαφέρει ) μέχρι να μπω στην χτιστή καμινάδα η οποία είναι περίπου 9 μετρά Σας δίνω και ένα πινάκα με τα χαρακτηριστικά του τζακιού .

www.box.com/s/xf2pbm5fyv8dx5jou6l3

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80826 από dimlyk
F = 2,75*Q / η*(ριζα Η)
Όπου:
Q: η θερμική ισχύς (σε kw),
Η: το ύψος της καπνοδόχου (σε m)
η=== 1000 χοντρικα

αρα επισης χοντρικα και οριακα μπορεις να πας σε καμιναδα Φ200 με καθε επιφυλαξη .

ο λεπτομερης υπολογισμος ειναι αρκετα δυσκολος
εναλλακτικα ρωτας τον κατασκευαστη .... η βαζεις οτι προτεινει

ΥΓ προσοχη μην χρησιμοποιειτε τον τυπο γενικα .... δεν ισχυει μια και το η ειναι μεταβλητο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by dimlyk.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mprokos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ