Τζάκι που καπνίζει (παρά τον αντικαπνιστικό νόμο!)

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73872 από eugenia
Καλημέρα σας, θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας. Βρηκα το forum σας αφού μπήκα στο τριπάκι ν' αλλάξω το απλό ανοιχτο μου τζάκι με ενεργειακό ή κασέτα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να λύσω το πρόβλημα του καπνίσματος του τζακιού. Βέβαια αφού διαβασα 30 σελίδες στο θέμα με τα ενεργειακά τζάκια εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρη για το αν αυτή θα ήταν όντως η σωστή λύση. Λοιπόν για να μην πολυλογώ η κατάσταση έχει ώς εξής : το σπίτι μας είναι στην Νίκαια περίπου 90 τμ με ένα ενιαίο χώρο γύρω στα 55 τμ σαλοκουζινοτραπεζαρία οπου φυσικά βρίσκεται και το τζάκι. Είμαστε τελευταίο όροφο, το σπίτι αρκετά εκτεθειμένο για τα διπλανά είναι πιο χαμηλά κτίρια. Ναι μεν το χειμώνα είναι ψυγείο αλλά τα τελευταία 2 χρόνια ψιλοκάνουμε δουλειά με μια σομπίτσα υγραερίου οπότε δεν έχει ιδιαίτερα υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Το ζήτημα του τζακιού ειναι το εξής αν δεν υπάρχει παράθυρο έστω λίγο ανοιχτό αυτό καπνίζει, έχουμε βρεί λίγο τα χούγια του δλδ να μην το αναβουμε με νοτιά, να βάζουμε τα ξύλα στο βάθος της εστίας κλπ οπότε τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά όχι καλά. Τώρα που οι καταστάσεις έχουν δυσκολέψει θα θέλαμε να το καίμε περισσότερο, όμως δεδομένου ότι για να ζεστάνει έστω και λίγο πρέπει να χω ανοιχτό παράθυρο παγώνουμε, και επειδή στην γειτονιά ντουμανιάζει ο τόπος απ' τα άλλα τζάκια που καίνε βρωμίζει ο τόπος είτε με κλειστό είτε με ανοιχτό παράθυρο. Απ' ότι κατάλαβα μέρος του προβλήματος είναι ότι δεν έχω τρύπα για εισαγωγή αέρα στην εστία απ'έξω. Όμως αυτό πιθανότατα δεν γίνεται επειδή στον ένα τοίχο βρίσκονται οι καμινάδες των υπολοιπων διαμερισμάτων που περνάνε μέσα από το δικό μου και στον άλλο τοίχο βρίσκεται το κούφωμα. Και η ερώτηση μου είναι : αξίζει τον κόπο να βάλω κασέτα; Δεν θα χρειάζεται κι αυτή τρύπα για εισαγωγή αέρα; Βάζω μια φωτό του τζακιού μήπως και διαφωτίσει τα πράγματα. ευχαριστώ πολύ απο πρίν.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74080 από Gdevil
Καλησπέρα,
το θεμα δεν είναι που θα βρείς αέρα για τον χώρο καύσης.
Αυτό είναι απλούστατο.
Εκεί που είναι τα ξύλινα τα ελαφάκια είναι πολύ καλό σημείο
Επίσης πιθανότατα θέλεις μεγαλύτερο μήκος στη καμινάδα σου (και ίσως και μόνωσή της)
Αυτά τα δύο από μόνα τους σου λύνουν (πιθανότατα) το θέμα του καπνίσματος του τζακιού σου. όμως να ξέρεις. Όσο δουλεύεις ένα ανοιχτό τζάκι τόσο το σπίτι σου κρυώνει. Μπορεί ο χώρος κοντά στο τζάκι να ζεσταίνεται αλλα το σπίτι σαν σύνολο κρυώνει.
Παντως για να απαντήσω στο ερώτημά σου ναι, και η ενεργειακή εστία θέλει αέρα από έξω. αλλά πολύυυυυυ λιγοτερο από αυτό που θέλει τώρα το ανοιχτό τζάκι σου.

Τα θέματα λοιπόν που πρέπει να σε απασχολούν αν σκέφτεσαι ενεργειακή εστία είναι τα εξης
α) Μπορείς να βρείς ξύλο σε καλή τιμή και επίσης έχεις χώρο να αποθηκεύσεις 5?-6?-7? (πάνω κάτω) τόνους για τα ξύλα της μίας σεζόν? Αν ναι τότε προχωράς στα παρακάτω.
Και να ξέρεις. Το ξύλο εχει και το κουβάλημα, έχει και μία φασαρία (σχετικά μικρή) με τη στάχτη
β) Σαν εστίες ενεργειακές αερόθερμες υπάρχουν αρκετές και καλες και φθηνές και τα τετραγωνικά σου δεν είναι πολλά οπότε κοιτάς για μικρά μοντέλα.
Όμως υπάρχουν και άλλα κοστολόγια
μονωτικά, πυράντοχες γυψοσανίδες (αν δεν έχεις), καμινάδα ίνοξ μονωμένη (αν δεν έχεις), περσίδες (αν βάλεις αερόθερμη εστία), διάφορα αναλώσιμα και προαιρετικά αλλά χρήσιμα εναλάκτης καμινάδας με βεντιλατέρ και κοντρόλερ.
γ) Αν πας σε υδραυλική εστία το κόστος είναι στην εστία αλλά θέλει ιδιαίτερα σωστή επιλογή εστίας και ιδιαίτερα σωστή εγκατάσταση καθώς είναι μεγαλύτερου κινδύνου τα προβλήματα από πιθανά λάθη.
δ) Κύριο θέμα είναι ποιος θα κάνει την τοποθέτηση της εστίας και ποιός θα συνδέσει την καμινάδα και πόσα θέλει. Φυσικά πολά μέλη τα έχουν κάνει και μόνοι τους όπως θα δείς σε διάφορα θέματα.
ε) τέλος (και λιγότερο σημαντικό ουσιαστικά) είσαι διατεθιμένη για 3-4 μέρες το σπίτι να γίνει "μπαχαλο" από σκόνη? θα χρειαστείς λίγες ή πολλές εργασίες ανακατασκευής.

Αν θες γράψε μας μερικά πράγματα για το τι είσαι διατεθιμένη να πληρώσεις (γιατί εκεί καταλήγουν όλα) οπότε θα μπορέσεις να πάρεις πιο κατατοπιστικές απαντήσεις.

ΥΓ έ ρε ζέστη που μπορείς να εχεις αν θέλεις από τις καμινάδες των άλλων αν τις δουλεύουν... :woohoo: ;) :ohmy:


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74132 από eugenia
καλημέρα,
ευχαριστώ πολύ για την γρηγορη απάντηση.
μπαίνω στο προκείμενο, εκεί που είναι τα ξύλινα ελαφάκια είναι το κούφωμα πίσω απ τον τοίχο. Επίσης αν εφερνα από εκεί αέρα δεν θα φαινόταν κάποια σωλήνα; (αυτό δεν θα το θελα καθόλου) Τώρα όσο για τα γκρεμίσματα θέλω να τα αποφύγω όσο περισσότερο γίνεται. Και το κόστος θέλω να το κρατήσω χαμηλά. ( όλα δικά μου τα θέλω έ; :) )
Βασικά ξεκίνησα να το σκέφτομαι μήπως το κάνω μέσω του "εξοικονομώ κατ' οίκον" είχε έρθει ένας μάστορας από εδώ και μου είπε ότι μπορεί να το κάνει μέσω του προγράμματος, είπε ότι θα είναι μια μέρα δουλειά. Βέβαια διαβάζοντας μετά στο φορουμ είδα ότι μάλλον μου ζήτησε πολλά, μόνο για τα υλικά δηλαδή μου είπε 2200. Για μόνοι μας δεν παίζει να το περάσουμε με τίποτα, είμαστε παντελώς άσχετοι. Απλά επειδή είδα πόσο σημαντικό είναι να στο περάσει κάποιος σωστά έχω αρχίσει λίγο και μαγκώνω, πώς να βρώ αξιόπιστο μάστορα που θα κάνει σωστή δουλειά χωρίς να με γδάρει;
τώρα όσο για τις καμινάδες των άλλων και τη ζέστη τους, άσε, από τον 1 όροφο μέχρι τον τελευταίο που μαι εγώ όλα καπνίζουν οπότε πιο πιθανό θα ήταν να είχα κι άλλη εστια καπνίσματος στο σπίτι :lol: :lol:
απ' όσο θυμάμαι οι καμινάδες γύρω γύρω ήταν χτισμένες οπότε λογικά δεν θα ναι και μονωμένες;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74155 από Stavrax
Ο τοίχος αυτός δεν βλέπει σε μπαλκόνι?
Το κουφωμα εννοείς το συρόμενο?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74174 από eugenia
ναι σε μπαλκόνι βλέπει και ναι συρόμενο κούφωμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74177 από Stavrax
Τότε δεν έχεις πρόβλημα. Ανοίγετε μια τρύπα από το εσωτερικό του τζακιού προς τα έξω με ποτηροτρυπανο. Είτε είναι ανοιχτό είτε κλειστό το κούφωμα ο αέρας θα περνάει. Μπορεί να γίνει και με σκαρπελο και σφυρί αλλά θέλει υπομονή.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": eugenia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ