LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato: έβγαλα το βερμικουλίτη

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72937 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ο κόφτης όπως και το κλαπέτο μη επιτρέποντας στα καπναέρια να φύγουν στην ουσία εκτρέπουν την ζέστη δεξιά και αριστερά μπρος και πίσω στα τοιχώματα του τζακιού .στην ουσία αυτά τα δυο εργαλεία είναι από τα σημαντικότερα σε μία εστία και το υλικό τους παίζει πολύ μεγάλο ρόλο .
ο βερμικουλίτης είναι σχετικά καλό σαν υλικό αλλά όχι καλύτερο απο το καθαρό μαντέμι .βέβαια είναι καλύτερος απο μαντέμι με πρόσμιξη σιδήρου .και μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία κύριε dimlyk επειδή είχατε παρακολουθήσει την κουβέντα που μερικοί προσπαθούσαν να συγκρίνουν το invicta με το κρατκι θα σας ανεβάσω φωτογραφία απο τζάκι invicta στην Πολωνία που ήμουν όπου σε 3 χρόνια μέσα ο πρώτος κόφτης διαλύθηκε και ο δεύτερος οταν ήμουν ειδη εκεί έλειωνε και πριν 3-4 μέρες που μίλησα πάλι μαζί τους έλιωσε τελείως και τους έπεσε !!τους έστειλα μια πλάκα βερμικουλίτη για να τον κόψουν και να τον βάλουν .
η φωτογραφία πιο κάτω είναι από τον δεύτερο κόφτη (δεν ξέρω αν είναι ίδιος με τον πρώτο)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72943 από dimlyk
πειδη μου εκτρεπεις την κουβεντα :)
εγω θα επιμεινω
την λειτουργια του κοφτη την καταλαβαινω ,,,στην δικη μου περιπτωση ομως ολη η εστια ηταν ντυμενη με βερμικουλιτη ...κι εκει ειναι το ερωτημα μου ,,,θα καταλαβαινα πχ οτι χρησιμοποιειτε για την προστασια του μεταλου που βρικεται πισω του (αν βρισκεται ) αλλα δεν καταλαβαινω πως αυξανει την αποδοση απο το να ειχαμε πχ σκετη λαμαρινα

και αν σε βοηθαει η απαντηση στο περιπου που πηρα ηταν οτι την χρησιμοποιουμε σε εστιες που πχ θα ηταν 7 kw κι ετσι τις κανουμε 10


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72947 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
(δεν εκτρέπομαι εγώ εσύ το κάνεις για δες το θέμα :P )πατάτα σου είπαν μην πω τίποτα άλλο !ο βερμικουλίτης αντανακλά την θερμοκρασία κατά κύριο λόγο και κατα δεύτερο προστατεύει την λαμαρίνα - χάλυβα απο το να στραβώσει .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72949 από dimlyk

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: )πατάτα σου είπαν μην πω τίποτα άλλο !ο βερμικουλίτης αντανακλά την θερμοκρασία κατά κύριο λόγο και κατα δεύτερο προστατεύει την λαμαρίνα - χάλυβα απο το να στραβώσει .


να μην πεις :)
ευχαριστω για την επιβεβαιωση ....
εννοειτε οτι εκει που τ ακουσα δεν ξαναγυρισα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73202 από ELEN
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους.Τελικα αποφασισα να περασω inox καμιναδα μεχρι επανω και να περασω τον βερμικουλιτη ξανα. Αν παρολα αυτα συνεχιζει να καπνιζει τοτε σκεφτομαι να ανοιξω αρχικα τρυπες και αν δεν γινει τιποτα τοτε να ανοιξω στο κεντρο ακριβως μια τρυπα μεγαλη μικροτερη ομως απο την τρυπα εξοδου καπνου.οσον αφορα αν εχει τρυπα εισοδου φρεσκου αερα ,εχει Φ15.
δεν ξερω τι αλλο να κανω . Ειναι κριμα μας ζεστενει πολυ καλα ακομα και τις νυχτες με μειον βαθμους.
Α!!! τωρα που βγαλαμε τον βερμικουλιτη δεν ζεσταινει τοσο γρηγορα και τρωει ξυλο σαν τρελλο.Ασε που κρυωνει η εστια αμεσως οταν σταματαμε να την γεμιζουμε.
αυτα απο εμενα σας ευχαριστω ξανα και αν εχετε τιποτα αλλο γραψτε.Καληνυχτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73230 από Gdevil
Μιας και αποφάσισες ότι θα προβείς σε εργασίες διόρθωσης αν θες πές μου το εξής
Πως θα ενώσεις την υπάρχουσα ινοξ με τη νέα? δλδ πως θα κάνετε την ένωση στο μέσο της διαδρομής?

Επίσης κάτι άλλο μιας και δεν το είδα γραμμένο
Από που παίρνεις αέρα για τον χώρο καύσης? γραφεις για φ150 σωλήνα. από που έρχεται? που καταλήγει?

Ακόμα, δεν ξέρω για σίγουρα αλλά νομίζω η παλιά σου η καμινάδα πρέπει να καθαριστεί. το έχεις κάνει?
Και πως κλείνεις το κενό παλιάς και νέας καμινάδας τόσο πάνω από την εστία σου όσο και στην ταράτσα?

Τέλος, σου προτείνω να διαβάσεις εδώ μέσα θέματα που αφορούν την εστία σου
πχ αυτό
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...emid=53&limitstart=0
όλο και κάτι θα βρείς χρήσιμο
Edit : οπότε βάλε κάνε καφέ, κάνε ακόμα ένα :P και ρίξτο στο διάβασμα. (πιο πολύ βοήθεια θα βρείς διαβάζοντας παρά ρωτόντας ;) )

Αλλά αυτό που με φαίνετε παράξενο είναι το εξής.
Εχεις βάλει μία εστία. Με κάτι στην εγκατάσταση που σου φάνηκε προβληματικό. Αυτό μόνο μας ανέφερες και προφανώς συμφωνήσαμε ότι δεν φαίνεται σωστό.
Όμως όσο παράδοξη ήταν η επιλογή της λύσης για τον τρόπο κατασκευής της καμινάδας άλλο τόσο παράδοξη ήταν η λύση που σου πρότειναν.
Και ναι μεν "λύθηκε" το πρόβλημα του καπνίσματος αλλά δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα. Ο υπερβολικός ελκυσμός της καμινάδας που οδηγεί σε μεγάλη κατανάλωση "Α!!! τωρα που βγαλαμε τον βερμικουλιτη δεν ζεσταινει τοσο γρηγορα και τρωει ξυλο σαν τρελλο"
Ούτε αυτό (προσωπικά) μπορώ να το δικαιολογήσω. Ναι, η κόφτρα καθυστερεί τα καυσαέρια ώστε να μη φεύγουν προς την καμινάδα πριν να αποδόσουν την ενέργεια που έχουν. Αλλά η κόφτρα (νομίζω) δεν έχει τέτοιο μέγεθος που να μειώνει το ελκυσμό. Η αυξομείωση του ελκυσμού είναι δουλειά των μοχλών που ανοίγουν και κλείνουν τον πρωτογενή και δευτερογενή αέρα καθώς και του τάμπερ των καυσαερίων.
Αυτό που θέλω να τονίσω δλδ είναι ότι τπτα άλλο δε μας είπες.
Αν διορθώσεις αυτό που εξαρχής και εσένα δε σου φαινόταν σωστό ίσως να μη βρείς λύση στο θέμα που έχεις με την εστία σου ή ίσως να μην ανακαλύψεις τυχόν άλλα προβλήματα που έχει η εγκατάστασή σου.
(δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχει κάνει σωστή δουλειά κάποιος που αφενός σου εκανε τέτοια πατάτα στην καμινάδα και αφετέρου για να δέσει το γλυκό σου πρότεινε να βγάλεις την κόφτρα από την εστία σου)
Γιαυτό λέω μήπως θα ήταν καλύτερα να βγάλεις καμιά φώτο, να κάνεις καμιά περιγραφή πιο πλήρη, να γράψεις πως το δουλεύεις (πρωτογενή, δευτερογενή αέρα), τι ξύλα έχεις, ότι μπορείς τεσπα ώστε να βοηθηθείς πραγματικά

ΥΓ αυτά με τις τρύπες που λές στο τελευταίο σου ποστ δεν τα κατάλαβα. Που θέλεις να κάνεις τρύπες?


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ