Turbo Fonte Eliseo 77 P 15kW: πρόβλημα θερμοστάτη

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71538 από Gdevil
Να σου πώ για τον θερμοστάτη σου την δικιά μου γνώμη.
Ας υποθέσω ότι ο θερμοστάτης μπήκε στον αγωγό που καταλήγει στο σαλόνι (τον πιό μικρό δλδ).
Το ότι δεν φτάνει στους 45 βαθμούς για να ξεκινήσει το μοτέρ οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα. Εχεις λές 7 μέτρα αγωγό μέχρι να έρθει ο αέρας κάτω από τον θερμοθάλαμο. Και άλλ0 1,5 μέχρι την έξοδο του σαλονιού. Οπότε σύνολο 8,5 μέτρα αέρα μέσα σε αγωγό. Ε ο αέρας δεν έχει κανένα λόγο να ξεκινήσει να κινήται. Αμα τον δώσεις χειροκίνητα ένα ξεκίνημα τότε ξεκινάει η κυκλοφορία, πιάνει την ελάχιστη θερμοκρασία που έχεις βάλει (45) και μετά δουλεύει για όση ώρα είναι πάνω από αυτήν την ελάχιστη είτε το έχεις στο μανουάλ, είτε στο αυτο είτε στο προπόρτιοναλ.
Στον φίλο σου που λές ότι δουλεύει μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορές στην συνολική εγκατάσταση.
Αυτό λοιπον που μπορείς να κάνεις (αν είσαι ικανοποιημένος και το μόνο που σε απασχολεί είναι γιατί δεν ξεκινάει μόνο του το βεντιλατέρ) είναι το εξής.
Καταρχήν αλλάζεις το 45 και το βάζεις στο 30.
Δεύτερο βάζεις στο μάνουαλ να έχει την 2 ή 3 σκάλα (όχι παραπάνω).
Τρίτο ρυθμίζεις το κοντρόλερ στους 30 να έχει 1η σκάλα και στους 50? 60? 70? όπου θές εσύ να πιάσει την 8? 9? 10? σκάλα (πάλι όποια θες εσύ). Προσωπικά θα σου έλεγα στους 50 να πιάσει την 10 (αν το βεντιλατέρ είναι 400 - 500 κυβικών)
Με το που δίνεις φωτιά στο τζάκι βάζεις και το κοντρόλερ στο μάνουαλ.
Όσο βάζεις προσανάματα και κοιτάς να ξεκινήσει η φωτιά ξεκινάει και η κυκλοφορία αέρα στους αγωγούς σου.
Με το που πιάσει η φωτιά καλά, θα έχει πιάσει και ο κοντρόλερ τους 30.
Τότε το γυρνάς στο προπόρτιοναλ (όχι στο αυτόματο). Ετσι όσο δυναμώνει η ζέστη τόσο θα δυναμώνει και η ένταση του βεντιλατέρ.

Παμε τώρα στα όσα θεωρώ εγώ λάθη εγκατάστασης από τις δύο φώτο που βλέπω και τα λίγα που έγραψες.
α) Αν κατάλαβα καλά φέρνεις κάτω από την εστία αέρα από έξω. Με 7 μετρα αγωγό. Και απο κάτω από την εστία τον πάς στον θερμοθάλαμο για να τον ζεστάνεις και να τον στείλεις μέσα στο σπίτι σε διάφορα δωμάτια.
Αυτό σου ρίχνει τόσο την απόδοση του βεντιλατέρ (σε κυβικά) όσο και την γενική απόδοση του συστήματός της θέρμανσής σου. Καλύτερα νομίζω θα ήταν να τραβάς αέρα από τον χώρο του σαλονιού.
β) Βλέπω κατασκευή για γυψοσανίδες. Υποθέτω ότι τις μονώσατε από μέσα μεριά. Δεν βλέπω όμως κατασκευή για μόνωση στα ντουβάρια πίσω από το τζάκι. Αν δεν μονώσατε τότε κακώς.
γ) Βλέπω ένα απλό καλώδιο μέσα στη φούσκα σου. Και νομίζω πως είναι και μέσα σε πλαστικό κανάλι. κακώς. Θα μπορούσε να είναι ειδικού τύπου καλώδιο χωρίς κανάλι πλαστικό. ΊΣως βέβαια και να το μονώσατε.
δ) Βλέπω αγωγούς για αέρα να είναι σε πολύ μικρή απόσταση από την καμινάδα. Αν δεν είναι αντοχής για ψηλές θερμοκρασίες οι αγωγοί τότε κακώς. Ακόμα και αν σε κανονική λειτουργία αντέχουν, σε κάποια περίπτωση που η καμινάδα σηκώσει πολύ θερμοκρασία τότε τι γίνεται? Από την άλλη αν η καμινάδα είναι (που έτσι με φαίνεται) διπλού τοιχώματος μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.
ε) Οι αεραγωγοί βλέπω να είναι από εύκαμπτο σωλήνα. Αν συνεχίζουν έτσι κακώς. Θα μπορούσες να έχεις λείο ίνοξ. Καθαρίζει πολύ πιο εύκολα. Και θα χρειαστεί να τους καθαρίσεις. Τουλάχιστον μία φορά το έτος.
στ) βλέπω ένα ίσιο κομάτι καμινάδας ακριβώς πάνω από το τζάκι σου. Θα μπορούσες να έχεις ένα εναλάκτη ενός μέτρου.
ζ) Βλέπω 2 ανοίγματα στην φούσκα σου (το ένα σε μέτριο ύψος και το άλλο σχετικά ψηλά) χωρίς να βλέπω κάποιο άνοιγμα κάτω από την εστία. Δεν μου φαίνεται σωστό. Εκτός αν ο χώρος κάτω από την εστία έχει παροχή κρύου αέρα από την 7μετρη σωλήνα που λες. Αλλά και πάλι (κατ εμένα, άλλοι διαφωνούν) ισχύει αυτό που σου έγραφα στο α). Καλύτερα θα ήταν να παίρνεις αέρα από μέσα από το σαλόνι σου και να το ζεσταίνεις και να το βγάζεις ζεστό πάλι μέσα στο σαλόνι σου.
Πάντως όσον αφορά τα δύο ανοίγματα που έχεις στο πλάι (αν είναι για έξοδο αέρα και τα 2) νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να είναι και τα 2 ψηλά.
η) Δεν έγραψες και δεν βλέπω από που παίρνει αέρα καύσης το τζάκι σου. Από την ίδια την 7μετρη σωλήνα?
Τελικά με μία σωλήνα (τι διάστασης άραγε??) έφερες αέρα που είναι και για καύση, και για τον θερμοθάλαμο και για να κρυώνει την φούσκα σου? (Ή μήπως φέρνεις μία σωλήνα που κουμπώνει πάνω στον θερμοθάλαμο και άλλη μία για αέρα καύσης και για ψύξη της φούσκας?)
θ) Βλέπω γύψινες διακοσμήσεις που έμειναν μέσα στη φούσκα. Δεν μου φαίνεται να κρατάνε για καιρό. Και δεν θα ήταν και ότι καλύτερο να πέσουν πάνω στο θερμοθάλαμό σου.
ι) Βλέπω θερμοθάλαμο απο γαλβανιζέ λαμαρίνα. Ίσως και να κάνω λάθος και να είναι άλλο υλικό. Αν όμως είναι γαλβανιζέ τότε διάβασε αυτό www.anvilfire.com/iForge/tutor.php?lesson=safety3/demo διάβασε και άλλα που θα βρείς και αποφάσισε αν το κρατάς ή όχι.

Σημείωση1. Με με πάρεις για κανένα ειδικό. Απλά ότι σκέφτεται το μυαλό μου σου γράφω. Πολλά μπορεί να είναι και λαθος και η εγκατάσταση σου να μην έχει πρόβλημα.
Σημείωση2. Ακόμα και αν μου πείς ότι δεν χρειάζεται μόνωση η φούσκα μου και δεν θα έχουν πρόβλημα τα γύψινα μου και δεν ανεβαίνουν θερμοκρασίες μέσα στην φούσκα γιατί και από τον θερμοθάλαμο τραβάω την ζέστη και η καμινάδα μου είναι διπλής και μονωμένη θα σου πώ πολύ καλά για την καμινάδα την διπλής αλλά για τον θερμοθάλαμο (και το βεντιλατέρ που τον κρυώνει) μακάρι να έχεις γεννήτρια. Γιατί εδώ που είμαι εγώ η ΔΕΗ είναι λόττο. Πότε έχω ρεύμα πότε δεν έχω. Και δεν έχω ρεύμα ειδικά όταν ο καιρός είναι πολύ άσχημος και έχω μπουμπουνίσει το τζάκι για να ζεσταθώ.
Σημείωση3. Αν θές γράψε για το σπίτι σου, για την κατανάλωση ξύλων σου και για τις θερμοκρασίες που έχεις μέσα και έξω από το σπίτι.
Αυτά και .. εχμ.. σόρρυ για το σεντόνι. :cheer:


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Vasilis 1969

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71541 από Gdevil

pantelis1973 έγραψε: Σε ενα αεροθερμο τζακιου αυτό το αισθητήριο που πρεπει να τοποθετηθει;

Φαντάζομαι σου βγάζει πολλή θερμοκρασία.
Αν ναι τότε η λύση είναι 5-6 πόντους μετά την έξοδο του αερόθερμου και μάλιστα η άκρη του να μην είναι στο ρεύμα αέρα.
δλδ πάνω σε μία έξοδο του αερόθερμου κάνεις μια μοντιφιά και το βάζεις να κρέμεται από εκει με τέτοι τρόπο ώστε να παίρνει ένδειξη θερμοκρασίας όχι μέσα από το πολύ ζεστό ρεύμα αέρα αλλά από λίγο πιο πάνω.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71568 από Vasilis 1969
Σας ευχαριστω πολυ και βλεπω οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι που νοιαζονται τον αλλο! Θα προσπαθησω να σας απαντησω mr Gdevil.
α) Ναι φερνω αερα απο ~7 μ. μακρια. Προτεινετε να τραβαω αερα απ το σαλονι. Νομιζα οτι στα αεροθερμα πρεπει να δινουμε μονο φρεσκο εξωτερικο αερα(.
β) Η φωτο δε βοηθαει. Η κατασκευη μονωθηκε με κεραμοβαμβακα
γ) Το καλωδιο κατα τον ηλεκτρολογο "δεν εχει αναγκη" γιατι ολοι οι φορεις θερμοτητας αγκαλιαστηκαν με κεραμοβαμβακα
δ)Η καμιναδα ειναι διπλου τοιχωματος κι ελπιζω να μην εχω προβλημα..
ε) Οι αεραγωγοι ειναι inox παντου αλλα δυστυχως οχι λειοι(. Δεν ηξερα οτι χρειαζονται καθαρισμα. Θα πρεπει καθε χρονο να σπαζω τις γυψοσανιδες;;(
στ) Για τον εναλλακτη δε γνωριζαμε ουτε ο τζακας ουτε εγω(
ζ) Ναι ο χωρος κατω απ την εστια ψυχεται απ τον αερα που φερνει χυμα ο 7 μ. αεραγωγος (φ 125) με τη δυναμη του βεντιλατερ
η) Για αερα καυσης νομιζω δε χρειαζεται. Η ιδια η κασετα εχει τρυπουλες.
θ) Τα γυψινα αφαιρεθηκαν πριν ντυθει το τζακι
ι) Η ετερεια που μου εστειλε τη κασετα εστειλε κι αυτο το θερμοθαλαμο - γαλβανιζε. Δεν ηξερα αν ηταν ανθυγειηνος
Πραγματι το βεντιλατερ σε διακοπη ρευματος κινδυνευει απ τη θερμοκρασια.... Χιλια ευχαριστω, ουτε που πηγε το μυαλο μου. Θα το δω οποσδηποτε!
Το σπιτι ειναι 100 τ.μ. κι οταν εξω εχει 6, μεσα εχει 16 χωρις θερμανση. Ειμαι σε ισογειο σε τριοροφο και μεσοτοιχια με αλλον. Επομενως λιγες απωλειες. Εχω 2 αεραγωγους εγω με τον εναν μονο ανοιχτο, αυτον πανω απ το τζακι (δε χρειαζεται ο δευτερος ειναι ψιλοενιαιοι οι χωροι). Οι αλλοι 2 πανε σε κολλητο σπιτι 50 μ. και βοηθανε τη θερμανση των γονιων μου. Οχι οτι τους ζεστενει αλλα αναβουν λιγοτερο το καλοριφερ.
Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν απαντησα στο σεντονι με τραπεζομαντηλο :)
*** Κατι που δεν ανεφερα και ισως βοηθαει. Στο θερμοστατη καποια στιγμη πριν ~25 μερες πατησα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων. Τοτε λειτουργησε για 2 φορες κανονικα, πιανοντας θερμοκρασια και στο auto κανονικα σε 10 λεπτα περιπου και με λιγη φωτια. Πιστεψα πως λυθηκε το προβλημα αλλα μετα ξαναμουλαρωσε κι οσες φορες κι αν ξανακανα επαναφορα το προβλημα δε λυθηκε(. Εχω κουφαθει(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71607 από Stavrax
Τι θερμοκρασίες ανεβάζει στο σπίτι?
Με τα 15 kW που δίνει τουλάχιστον στο σαλόνι σου με 4 κιλά την ώρα τα 24αρια πρέπει να τα έχει για πλάκα.
Από τον τρόπο που έγινε η εγκατάσταση η θερμότητα εγκλωβίζεται και ψήνει τα ντουβάρια.
Η πατέντα, της πατέντας, ω πατέντα!
Φαντάζομαι και πόσα σου πήραν!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71620 από Vasilis 1969
Αν και οι 4 αεραγωγοι- εξοδοι φυσουσαν στο σπιτι θα βαραγε τριανταρια νομιζω αλλα οπως εγραψα τις 2 τις στελνω σε αλλους χωρους. Αν ειναι πατεντα της πατεντας δε το ξερω. Η ετερεια μου εστειλε κασετα Fonte, αυτο το θερμοθαλαμο και βεντιλατερ "Αλεξανδρος". Δεν εχω φοτο αλλα εγινε μονωση με κεραμοβαμβακα. Σαν αγορα 1700, καμιναδα διπλη 13μ και αεραγωγοι 30μ αλλα 1000 ευρω. Ο τζακας περιπου 400. Γυψοσανιδα περιπου 700. Με μπυρες και μεζεδες αστα να πανε :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71851 από Gdevil
vasilis 1969,
μερικά πράγματα που γράφεις με μπέρδεψαν, άλλα δε τα κατάλαβα, κάποια στα ρωτάω γιατί δε τα έγραψες καθόλου.
ας τα γράψω ένα ένα και αν θες με απαντάς.
1) λες ότι από απόδοση είσαι οκ. Πες μου όμως πόσα κιλά ξύλα θές αυτές τις μέρες? Και τι θερμοκρασία ανεβάζεις στα 100 τμ? και τι θερμοκρασία θα είχαν οι γονείς σου στα δικά τους 50 αν δεν άναβαν καθόλου καλοριφέρ? Και πόσες ώρες καις το τζάκι σου?
2) από τις περσίδες που έχεις στο πλάι βγαίνει ζέστός αέρας? τι θερμοκρασία από την πάνω και σε τί θερμοκρασία από την κάτω? πόσος αέρας περίπου (σαν ξέρεις σεε κυβικά ή αν δε ξέρεις κυβικά τότε προσεγκιστικά σε σχέση με τον αέρα που βγαίνει από την περσίδα του θερμοθαλάμου του σαλονιού?)
3) διόρθωσε με αν γράφω κάτι λάθος. από κάπου έξω ξεκινάει μία φ125. καταλήγει κάτω από την εστία σου. πάνω σε αυτή την φ125 δεν υπάρχει τπτα συνδεμένο. Είναι απλώς μία σωλήνα χωρίς τπτα να είναι κουμπωμένο πάνω της. Κάτω από την εστία σου είναι το βεντιλατέρ. Που τραβάει αέρα από τον χώρο κάτω από την εστία και δίνει στον θερμοθάλαμο.
4) έχει ντυθέι με κεραμομβάβακα ο θερμοθα΄λαμος και οι αεραγωγοί. Οχι οι γυψοσανίδες. ούτε τα ντουβάρια.
5) η εστία απο που βάζει αέρα μέσα στο χώρο καύσης?
6) υπάρχει κλαπέ στα καυσαέρια? είναι μέσα στην εστία?
7) ο χώρος των 50 τμ δεν ζεσταίνεται γιατί φτάνει εκεί λίγος αέρας? ή φτάνει εκεί αρκετός αέρας αλλά είναι κρύος?
8 ) Πόσα μέτρα είναι οι αεραγωγοί που πανε στα 50 τμ?
9) το βεντιλατέρ πόσων κυβικών είναι? Εγώ υπέθεσα 400 - 500. Μήπως είναι 800άρι? ή μήπως και 1000άρι?
Όλα αυτά στα ρωτάω και συζητάμε για τα πιθανά λάθη στην εγκατάστασή σου.
Με 15 kw εστία θα έπρεπε με 40? 50? 60? κιλά ξερά ξύλα τη μέρα (αυτές τις κρύες μέρες να ζεσταίνεσαι καλά και εσύ και οι γονείς σου).
Αν δε ζεσταίνεστε (ενώ καίς τις ποσότητες που σου έγραψα) τότε κάτι λάθος συμβαίνει.

Για τον θερμοστάτη σου ξαναλέω πως δεν είναι προβλημα των κοντρόλερ. Απλά δεν υπάρχει ροή αέρα. η διαδικασία που σου έγραψα είναι απλή και θα στο ξεκινάει το βεντιλατέρ και θα λειτουργείς για οσο έχει ζέστη το τζάκι.

ααααα 2 πράγματα ακόμα.
Το βεντιλατέρ σου δε θα έχει πρόβλημα σε διακοπή ρεύματος. Αυτό που με ανησύχησε εμένα είναι πιθανή μεγάλη άνοδος θερμοκρασίας στον γαλβανιζέ θερμοθάλαμο.
Επίσης για καθάρισμα των αεραγωγών ίσως κάποιο αντιμικροβιακό σπρέυ (σαν αυτά που βάζουν στα κλιματιστικά) καθώς και ρούφηγμα με κοινή ηλεκτρική σκούπα να είναι αρκετό. Και λέω ίσως γιατί δεν το έχω κάνει ακόμα ούτε εγώ. Πάντως σίγουρα δεν είναι εφικτό το σπάζω γυψοσανίδες κάθε χρόνο για να καθαρίσω τους αεραγωγούς αλλά ούτε και το τους αφήνω έτσι για 10 χρόνια και ασ ... φυτρώσει... εκεί μέσα ότι θέλει.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ