Regal Vision 77/55: μεγάλη κατανάλωση ξύλων

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77206 από Στελιος1

Gdevil έγραψε:

Στελιος1 έγραψε: .....
Προχθες δεν εκαψα το τζακι, εβαλα το κλιματιστικο (απλο 18αρι) στο 22 απο 8 το πρωι ως 8 τ βραδυ ειχα καταναλωση 22 κιλοβατωρες συνολικη για ολο το σπιτι, 2 ευρω δηλαδη ρευμα, ε.. 20 κιλα ξυλα δεν θα τα εκαιγα???
Επισης οσοι θεωρειτε τον εαυτο σας σοβαρο ανθρωπο σταματηστε να λετε ''υποκειμενικες κοτσανες'' φερνοντας σαν παραδειγμα το εκαστοτε σπιτι.

Φαντάζομαι είναι εμφανής η αντίφαση στις ανωτέρω 2 φράσεις.




Ξαναδιαβασε, μαλλον μπερδευτηκες. Αν δεν μπερδευτηκες τοτε να γινω πιο σαφης διευκρινιζοντας.. οτι. Εννοω πως δεν μπορεις να λες πχ, οτι καις μονον τοσο πετρελαιο ζεσταινοντας το σπιτι σου και αρα οποιος καιει παρα πανω δεν εχει καλο καυστηρα. Σπιτι με σπιτι εχει τεραστια διαφορα. Η δικη μου συγκριση ειναι για διαφορετικα ειδη θερμανσης αλλα στο ιδιο σπιτι ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ εως τωρα καιρο (25 χιλ βορειοδυτικα της Θεσσαλονικης ειμαι, οποιαδηποτε περιοχη σε τετοια ακτινα απο εμενα δεν πλησιασε σε μηδεν εδω και καιρο). Συγκρινω διαφορετικα ειδη θερμανσης στο ιδιο σπιτι, Καμια αντιφαση, μολις αρχισουν τα κρυα το κλιματιστικο φυσικα θα βγει εκτος μαχης. Ελπιζω να εξηγησα τωρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77218 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Regal Vision 77/55: μεγάλη κατανάλωση ξύλων
@Στελιος1
ας αρχίσω με τα νούμερα που χρησιμοποιείς για το ξύλο.
είναι λάθος.
αν θέλεις διαβάζεις εδώ
mb-soft.com/public3/woodburn.html
και βρίσκεις στοιχειομετρική καύση ξύλου και ενέργεια και απώλειες λόγω νερού και απώλειες λόγω αέρα και περίσσειας αέρα.
αν θέλεις κοιτάς βικιπεδία.
αν θέλεις συγκρίνεις τα στοιχεία που γράφουν όλες οι εστίες.
το 1 κιλό ξερό ξύλο (που σημαίνει 15% υγρασία) σου δίνει στην εστία 4,2 kwh
για 20% υπολογίζεις 4 kwh
μετά πολλαπλασιάζεις με τον συντελεστή της κάθε εστίας και παίρνεις τις kwh που έχεις σαν ζέστη στο σπίτι

πάμε τώρα στο σπίτι σου και αυτό που έγραψες και ας δούμε τις ενέργειες
γιατί εγώ που το διάβασα κατάλαβα ότι με όλα τα ηλεκτρικά στο σπίτι και με κλιματιστικό πλήρωσες 2 ευρώ ενώ μόνο για ζέστη θα ήθελες 20 κιλά ξύλα.
καταρχήν οι 22 kwh έχουν μόνο κόστος ρεύματος 2,2 ευρώ
(κατανάλωση πάνω από 2000 kwh το τετράμηνο, νέος λογαριασμός ΔΕΗ www.dei.gr/Documents2/TIMOLOGIA/14-1-13/...ονοχρέωση%202013.pdf)
βάλε όλα τα υπόλοιπα της δεη, βάλε δημο, ερτ φπα θα πάς σε κόστος 4,4 ευρώ.
και όσον αφορά τα ξύλα
και όμως δεν θα ήθελες 20 κιλά ξύλα.
αν το κλιματιστικό σου έφαγε 10 kwh τότε (υποθέτω για το δικό σου μοντέλο) με συντελεστή cop 2,5 σου έδωσε 25 kwh σε ζέστη. ε για να πάρεις τις ίδιες kwh από μία εστία με 80% απόδοση ήθελες 7,81 κιλά ξύλα. Κόστος (με τιμή ξύλου ,13) 1 ευρώ
αν το κλιματιστικό σου έφαγε και τις 22 kwh και τίποτα άλλο δε δούλευε στο σπίτι τότε (υποθέτω για το δικό σου μοντέλο) με συντελεστή cop 2,5 σου έδωσε 55 kwh. ε για να πάρεις τις ίδιες kwh από μία εστία με 80% απόδοση ήθελες 17,18 κιλά ξύλα. Κόστος (με τιμή ξύλου ,13) 2,2 ευρώ
Οπότε για να μη μπερδεύεσαι κάθε φορά όταν συγκρίνεις ξύλο πετρέλαιο πέλλετ αέριο ρεύμα διάβασε το θέμα εδώ και βάλε στο xcelάκι τις τιμές που έχεις στην περιοχή σου.
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...emid=53&limitstart=0

πάμε τώρα στο εάν ήταν υποκειμενικό αυτό που έγραψες.
είδες στην κατανάλωσή σου 22 κιλοβατώρες.
Χωρίς να πεις
πόσα από αυτά τα έφαγε το κλιματιστικό
τετραγωνικά που ζέστανες
τι εστία έχεις και τι απόδοση έχει
λές ότι θα έτρωγες 20 κιλά ξύλα
Εντελώς υποκειμενικό λοιπόν.
γιατί εγώ στο δικό μου σπίτι με τις δικές μου μονωσεις με τα δικά μου τετραγωνικά με την δικιά μου εστία με τις δικές μου εξωτερικές θερμοκρασίες με το δικό μου κλιματιστικό
έχω άλλα νούμερα.

Τέλος εδώ συμφωνούμε απόλυτα
"Εννοω πως δεν μπορεις να λες πχ, οτι καις μονον τοσο πετρελαιο ζεσταινοντας το σπιτι σου και αρα οποιος καιει παρα πανω δεν εχει καλο καυστηρα. Σπιτι με σπιτι εχει τεραστια διαφορα. "


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77534 από Στελιος1
Gdeval Καλοι οι υπολογισμοι με μολυβι οταν ειναι με σωστα νουμερα κτλ αλλα μονον για να εξυπηρετησουν τις αναγκες. Και ολα αυτα τα σωστα που λες δεν εχουν καμια σχεση με οτι ειπα εγω..
1ον) Σε ολα τα ζητηματα αλλος βλεπει το ποτηρι μισο αδειο κ αλλος μισογεματο, εγω στην περιπτωση αυτη το βλεπω μισο αδειο και επιμενω οτι ο μεσος ορος υγρασιας των ξυλων που καιμε, πρακτικα εχουν πανω απο 20% υγρασια. Ετσι πιστευω εγω. Για 800 γραμμαρια λοιπον λογαριασα το κιλο και εγω το θεωρω σωστο. Ενας κλασικα αποδεκτος ορισμος της θερμιδας (υποκειμενικος, εχει σχεση με υψομετρο κτλ) ειναι οτι 1 θερμιδα ανεβαζει 1 βαθμο Κελσιου σε ενα γραμμαριο (σε παρακαλω δεν χρειαζονται πιο ''αξιοπιστες'' θερμιδες) νερο. 200 γραμμαρια στους 180 βαθμους ειναι 0,360 χιλ θερμιδες, αφαιρουμενες απο την ενεργεια του ξυλου. Μην μου λες για ειδικες μετρησεις, μια συζητηση γινεται και οταν λεω οτι απο 4500 του αγορασμενου 1 κιλο ξυλου τελικα μενουν οι.. 3300 ας πουμε, ειναι ενας λογικος μεσος ορος για μενα. Αν εσυ επιμενεις σε 15% υγρασια τοτε κ εγω θα πω (αληθεια το πιστευω, απλα δεν ειμαι της υπερβολης οταν σκεφτομαι νουμερα) οχι 30% εχουν τα ξυλα που αγοραστηκαν και πολλα ξεφευγουν παραπανω. Μα φιλε μου εχει ξυλα που δεν ανναβουν καν, δεν καινε, ξυλα που βγαζουν αχρηστους λεβητες αεριοποιησης, δεν μιλαω για τετοια. Ενα λογικο ποσοστο ανναφερα.
2ον)Οπως προειπα δεν συγκρινα ΤΙΠΟΤΑ, ουτε 2 σπιτια ουτε 2.. διαφορετικους τροπους θερμανσης. Μια συγκριση στο τι συμφερει στην τσεπη μας εκανα κατω απο καποιες προυποθεσεις. Και οι 2 μερες δεν ηταν ακριβως ιδιες μηπως πρεπει να κανουμε και μετεωρολογικες μετρησεις ακριβειας ωστε να βγαλουμε σωστο αποτελεσμα? Μα με τετοιο καιρο και τιποτα να μην ανναβα η θερμικη αδρανεια του σπιτιου θα τις εκμηδενιζε και αυτες πρακτικα και θα το κρατουσε στους 18 για πλακα 2 μερες.
Με το παραδειγμα δειχνω ενα σκεπτικο, μια απλη συλογιστικη εκανα, δεν υπαρχει θεμα διαφωνιας σε κατι αν το δεις ετσι.
Προφανως ξερεις περισσοτερα περι θερμοδυναμικης, ομως η σκεψη μου και τα παραδειγματα δεν ειναι ακραια, ειναι ''μεσα''.

ΥΓ. Δεν εγινα κατανοητος, δεν θα εκαιγα μονο 20 κιλα ξυλα (η μπορει και να εκαιγα μονο αυτα αν εβαζα ενα οταν ηταν ηδη καρβουνο το πριν). Τοσο κοστισε το ρευμα συνολικα σε 12ωρο με το κλιματιστικο στο σπιτι μου. Πως να γινω πιο σαφης δεν ξερω.. Λεω οτι ζεσταθηκα μια χαρα με λιγοτερο κοστος, διοτι δεν κανει κρυα, και ειναι ασυμφορο να καις τζακι με τετοιο καιρο.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Στελιος1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82153 από Kios
Απαντήθηκε από Kios στο θέμα Regal Vision 77/55: μεγάλη κατανάλωση ξύλων

Asteris έγραψε: Τις προάλλες ήμασταν 6 μεγάλοι και 5 παιδιά και με εξωτερική 4-5 βαθμούς, δεν ήταν δυνατόν να δουλεύει τζάκι, ακόμη και στο ρελαντί που το είχα με ένα κούτσουρο, κόντεψε να πάει 26 και οι άμαθοι από ζέστη κουμπάροι κοκκινήσανε σαν φιλανδοί τουρίστες.



:woohoo: :woohoo: Χαχαχαχαχχ!!!! :woohoo: :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ