Τζάκι Λαζάρου: άσχημα μυρωδιά από περσίδες

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55126 από george_74
Καλησπέρα σας. Κατ' αρχάς θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους διαχειριστές αυτού του forum για το έργο που επιτελούν συνολικά, είτε ως προς την ενημέρωση που παρέχουν, είτε ως προς τις λύσεις που μπορούν να δώσουν στα προβλήματα αναγνωστών και μελών του forum που προκύπτουν.

Για να μπω και στο θέμα μου τώρα, τοποθέτησα από το καλοκαίρι του 2011 ένα ενεργειακό (τουλάχιστον έτσι μου είπαν) αερόθερμο τζάκι με βεντυλατέρ μάρκας Λαζάρου.
Είναι ακριβώς το παρακάτω τζάκι:
www.tzakialazarou.gr/esties/energiakes-a...%81%CF%84%CE%B1.html

Το ανωτέρω τζάκι με τη βοήθεια βεντυλατέρ πάντα, εισάγει εξωτερικό κρύο αέρα με δύο σωλήνες οι οποίες φτάνουν σε μία διατομή που υπάρχει στη βεράντα του σπιτιού και μεταφέρουν τον αέρα στο θερμοθάλαμο όπου ζεσταίνεται και μετά διαχέεται στο εσωτερικό του σπιτιού από 2 περσίδες που βρίσκονται ψηλά πάνω, η μία δεξιά και η άλλη αριστερά, στα δύο περίπου μέτρα από το πάτωμα, ενώ υπάρχει και μία περσίδα εκτόνωσης ψηλά κι αυτή αλλά στο κέντρο του τζακιού σε ύψος περίπου 2,20 μέτρα από το πάτωμα.

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που παίρνει μπρός το βεντυλατέρ, είτε από μόνο του αυτόματα, είτε το βάζω εγώ χειροκίνητα, διαχέεται στο χώρο μαζί με τον αέρα και μια άσχημη μυρωδιά η οποία δε ξέρω από τι ακριβώς προέρχεται, ωστόσο είναι αρκετά ενοχλητική και δε ξέρω κατά πόσο είναι και επικίνδυνη συνάμα για την υγεία μας.
Πάσα βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος ευπρόσδεκτη.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55133 από Asteris
Σε κάποια σημεία του θερμοθαλάμου, δεν κινείται ο αέρας (το μοτέρ σπρώχνει αέρα, ο οποίος ακολουθεί την πιό εύκολη δίοδο για να βγει από πάνω), οπότε εκεί υπερθερμαίνεται ο πετροβάμβακας (αν έχει) ή η γυψοσανίδα. Επίσης σπρώχνει καυτό αέρα στις χαραμάδες της γυψοσανίδας, ενώ εκεί έπρεπε να ρουφάει κρύο από το δωμάτιο για προστασία. Για αυτόν τον λόγο δεν βάζουμε βεντιλατέρ να σπρώχνει αέρα μέσα σε γυψοσανιδένιο θάλαμο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55147 από GT
Συνήθως η μυστήρια μυρωδιά από τζάκι, προέρχεται από πετροβάμβακα ο οποίος θερμαίνεται σε θερμοκρασία άνω των 200oC.

Σου έβαλαν πετροβάμβακα? Αν ναι, απλό ή με αλουμινόφυλλο?

Δε μπορώ να καταλάβω όμως, αν πράγματι η μυρωδιά οφείλεται σε αυτό, πως θα μπορούσε να περάσει στον αέρα θέρμανσης που στέλνει το βεντιλατέρ, εφόσον θεωρητικά δεν έρχεται σε επαφή.

Άλλη μια εκδοχή, απ' όσο μπορώ να φανταστώ, είναι οι αεραγωγοί, στην ένωσή τους με τον θερμοθάλαμο, να έχουν στεγανοποιηθεί με κάποιο υλικό που δεν αντέχει τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται και μυρίζει.

Μήπως έχεις καμιά φωτογραφία κατά τα στάδια εγκατάσταση?

Όπως και να 'χει, για ανέβασε καμιά φωτο από ολόκληρη την πρόσοψη, από πάνω μέχρι κάτω (έως 150kB).

Άσχετο: από ζέστη τι λέει? Έχεις πάει σε σπίτι με καλό ενεργειακό για να συγκρίνεις?
Από κατανάλωση ξύλων πως πας?


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55152 από GT
Αστέρη το πάνω μέρος μου φαίνεται πολύ λείο, μου φαίνεται σαν να είναι "θερμοθάλαμος" που αγκαλιάζει το πάνω μέρος της εστίας.
Υπέθεσα μήπως τυχόν έχει τίποτα εισόδους - εξόδους που δε φαίνονται στη φωτογραφία, εξ' ου και τα παραπάνω.

Τι λες?

Εσύ σκέφτηκες ότι απλά με βεντιλατέρ χώνει αέρα στη φούσκα και τον βγάζει από περσίδες, ε?

Και εμένα το σπίτι (το νοικιάζω, ε, δεν το έβαλα εγώ) ίδιας μάρκας έχει, αλλά εμένα το έβαλε ο μάστορης για φυσικής ροής αλλά χωρίς περσίδες :sick:

Πάντως τα κάστανα τα κάνει φοβερά! :silly:

:lol: :lol: :lol:


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55358 από Asteris
To μπροστά μέρος μάλλον το καλύψανε με λαμαρίνα, για να μην καίει την μετώπη με την γυψοσανίδα (εκεί που συνήθως δεν είχανε καθόλου ροή αέρα). Από πίσω λογικά θα έχει εξόδους αέρα για να αδειάζει τον θερμό αέρα χύμα μέσα στον θάλαμο της γυψοσανίδας. Αλλά μπορεί και όχι. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να είχε στο μυαλό του ο κατασκευαστής.

Μ'αρέσει που καθόμαστε και ασχολούμαστε με τζάκια τύπου "Γωνιακό με πόρτα", λες και υπάρχει κάτι εύκολο που μπορεί να γίνει για να δουλέψουν σωστά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58218 από george_74
Καλημέρα σας και συγνώμη που άργησα να ξαναμπώ για να δώσω όσες απαντήσεις μπορώ στα ερωτήματα που τέθηκαν.
Κατ' αρχάς δε μπορώ για την ώρα να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες από το τζάκι όπως είναι σήμερα, ωστόσο σε λίγες μέρες θα μπορέσω να ανεβάσω και φωτογραφίες. Δυστυχώς από τα στάδια εγκατάστασης του τζακιού δε έχω φωτογραφίες για να ανεβάσω και αυτές και να σας διευκολύνω να μου δώσετε κάποιες απαντήσεις.

GT δε κέρω εάν ο μάστορας έχει βάλει στο τζακι πετροβάμβακα και εάν αυτός είναι απλός ή με αλουμινόφυλλο, θα πρέπει να τον βρω και να τον ρωτήσω.
Από ζέστη τώρα, (χωρίς να έχω πάει σε άλλο σπίτι που να έχει ακριβό ενεργειακό τζάκι εξωτερικού) το σπίτι μου συνολικά είναι 90 τ.μ. και με το βυντιλατέρ να είναι στην πρώτη σκάλα και σχετικά αθόρυβο θα έλεγα,μπορώ να πω ότι θερμαίνει ικανοποιητικά ένα ενιαίο χώρο 45 τ.μ. περίπου, με τη θερμοκρασία στο σαλόνι που είναι το τζάκι να χτυπαέι 25άρια και το θερμόμετρο του λέβητα φυσικού αερίου που είναι στην κουζίνα (εντός του ενιαίου χώρου των 45 τ.μ.) να δέιχνει συνήθως 22 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, πίσω στα υπνοδωμάτια του σπιτιού απλά σπάει το κρύο και επικρατεί μια θερμοκρασία γύρω στους 19 βαθμούς. Όλα αυτά με εξωτερική θερμοκρασία (μιας και όπως είχα αναφέρει το τζάκι τραβάει αέρα από έξω) αρκετά χαμηλή γύρω στος 5 βαθμούς Κελσίου.
Από κατανάλωση, χωρίς να κάνω και κάποια ακριβή καταμέτρηση της ποσότητας ξύλου που καίει, την υπολογίζω να είναι γύρω στα 4 κιλά την ώρα.

Τέλος, χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος, νομίζω ότι το επάνω μέρος που λέτε ότι φαίνεται πολύ λείο είναι όντως ο θερμοθάλαμος και από το κάτω μέρος αυτού μπαίνει μέσω εύκαμπτων γαλβανιζέ σωληνώσεων ο κρύος αέρας που έρχεται από έξω και από το πίσω επάνω μέρος του πάλι μέσω εύκαμπτων γαλβανιζέ σωληνώσεων διοχετεύεται ο ζεστός πλέον αέρας στις περσίδες που βρίσκονται επάνω, δεξιά και αριστερά του τζακιού

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ