Δυσλειτουργία συστήματος θέρμανσης με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου

Περισσότερα
3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #181245 από IRINIKOST
Σε νέα εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου σε διαμέρισμα του 1978 στην Αθήνα, χωρίς σύστημα αντιστάθμισης αλλά με θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα καλοριφέρ εκτός του μπάνιου, με ρυθμισμένη τη θερμοκρασία του  νερού στους 65οC, παρατηρούνται τα εξής:
Στις 09:00 το πρωί, η θερμοκρασία του χώρου ήταν 22οC. Το έβαλα στους 23οC κι ο λέβητας άρχισε να δουλεύει. Μέχρι τις 20:00 το βράδυ που το παρακολούθησα δεν είχε πιάσει τη θερμοκρασία των 23οC, ενώ δούλευε συνέχεια! Έφτασε κάποια στιγμή στους 22,5οC (το μεσημέρι) και μετά ξαναέπεσε στους 22οC, και φυσικά συνέχισε να δουλεύει! Τις θερμοστατικές, σε όλα τα δωμάτια, τις είχα στο 4. Πρόσεξα τα εξής, που αφορούν στα σώματα του καλοριφέρ που έχουν θερμοστατικές κεφαλές:
1. Δεν ζεσταίνονται όλα στον ίδιο βαθμό. Δηλαδή, από τα 5 σώματα καλοριφέρ μπορεί να "καίνε" τα 4 και το 5ο να είναι χλιαρό. Μετά από λίγο, αυτό που ήταν χλιαρό προηγουμένως μπορεί να "καίει" και να είναι χλιαρό κάποιο άλλο που προηγουμένως "έκαιγε" κ.ο.κ.
2. Σε όλα τα σώματα καλοριφέρ, ζεσταίνεται μόνο το πάνω μέρος. Το κάτω μέρος, όσες ώρες κι αν δουλεύει ο λέβηταςπαραμένει κρύο.
Οι δύο παραπάνω παρατηρήσεις δεν αφορούν το σώμα που βρίσκεται στο μπάνιο, το οποίο δεν έχει θερμοστατική κεφαλή.
3. Όταν γύρισα τις θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα στο τέρμα, το φαινόμενο αυτό έπαψε να παρουσιάζεται. Δηλαδή, τα σώματα του καλοριφέρ ζεσταίνονταν κανονικά, πάνω-κάτω.
Επειδή δεν θεωρώ λογικό να δουλεύει ο λέβητας συνεχώς επί 11 ώρες και να μην μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του  χώρου κατά 1οC, μπορείτε να μου πείτε πιθανές αιτίες του προβλήματος; Είναι οι θερμοστατικές, τα σώματα θέλουν εξαέρωση, δε δουλεύει σωστά ο θερμοστάτης ή δε συνεργάζεται σωστά με το λέβητα ή δεν είναι τοποθετημένος σε σωστή θέση, πρέπει να αυξηθεί η θερμοκρασία του νερού που πηγαίνει στα σώματα καλοριφέρ, έχουν μπει ανάποδα τα σώματα, είναι μικρός ο κυκλοφορητής, όλα αυτά μαζί ή κάτι άλλο;
 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.049 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ