Ρύθμιση κατάλληλων θερμοκρασιών και σωστή χρήση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #145450 από nickmaster
Καλησπέρα σε όλους,

Έχουμε ατομική θέρμανση φυσικού αερίου με επίτοιχο λέβητα στο μπαλκόνι. Ο λέβητας είναι ο Immergas EOLO Star 24 3E. Θα ήθελα την συμβουλή σας σε μερικές απορίες.

Απ' ότι βλέπω ο λέβητας έχει δυο modes για καλοκαίρι ή χειμώνα. Τώρα το έχω στο χειμώνα.

Όποτε πατάω τα πλήκτρα αύξησης - μείωσης της θερμοκρασίας του νερού χρήσης ή του νερού θέρμανσης μου βγάζει κάποιες θερμοκρασίες στην οθόνη του λέβητα. Π.χ. για νερό χρήσης (για το μπάνιο) είναι κοντά στους 46-47 ενώ για το νερό θέρμανσης είναι πάνω από 60 αν θυμάμαι καλά. Αυτές οι τιμές τι σημαίνουν ακριβώς? Ποιες είναι οι κατάλληλες τιμές για τις δύο αυτές θερμοκρασίες (νερού χρήσης και θέρμανσης)?

Τώρα όσο αφορά την χρήση του λέβητα με τον εσωτερικό ρυθμιζόμενο θερμοστάτη που έχω μέσα στο σπίτι πως είναι ιδανικό να το χειρίζομαι? Να το ανοίγω μόνο το απόγευμα που γυρνάω στο σπίτι ή να το έχω σε μια σταθερή χαμηλή θερμοκρασία? (και αν ναι πόσο να είναι αυτή?) Και μετά να το ανεβάζω σταδιακά ανα βαθμό ή με την μία στην θερμοκρασία που θέλω? Εγώ φεύγω στην δουλειά το πρωί κατά τις 10 και γυρνάω στις 7. Αξίζει να καίει αυτές τις ώρες έστω και σε χαμηλή θερμοκρασία? Δεν θα ήταν καλύτερο αν ήταν εντελώς κλειστό? Επίσης, όταν κοιμάμαι το βράδυ να το κλείνω ή όχι?

Τα καλοκαίρια δεν θα το δουλεύω καθόλου (μόνο το νερό χρήσης) και το χειμώνα μόνο στο βαρύ κρύο για 1/2 μήνες. Τι θερμοκρασίες να επιλέξω για μέσα στο σπίτι ώστε να κάνω και οικονομία?

Ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #145460 από etsa67
Φυσικά και πρέπει να τον λειτουργείς συνεχόμενα , δηλ. την ημέρα στους 21 και το βράδυ στους 19,5 c το πολύ. Δεν πρέπει να σβήνει , γιατί αν κατέβει η θερμοκρασία κάτω από τους 16c θα χρειαστεί ώρες να ανεβάσει στους 21c. Ένα ποσοστό 40% της θερμότητας που προσφέρεται όταν είναι και τα δομικά υλικά κρύα δαπανάται για τη λανθάνουσα (αυτή που δεν προκαλεί καμία αύξηση της θερμοκρασίας αλλά για την εξάτμιση της υπάρχουσας υγρασίας η οποία εμφανίστηκε με τη χαμηλή θερμοκρασία ) είναι αυτό που λέμε το στέγνωμα των τοίχων.
Να μην το κλείνεις ούτε το βράδυ.
Όταν η θέρμανση λειτουργεί με 47c το σύστημα θέρμανσης στηρίζεται στη συνεχόμενη λειτουργία και αυτό θα επιδεινώσει την επαναφορά της θερμοκρασίας στους 21c όταν απενεργοποιείται τελείως.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #145461 από etsa67
Sorry λάθος. Αν λειτουργεί η θέρμανση στους 60 και το νερό στους 47 κάνε το τελευταίο 55c τότε αλλάζει. Μπορείς να έχεις τη θερμοκρασία της θέρμανσης στους 55 και το νερό 55 και να υποστηρίξεις τη θέρμανση με συνεχόμενη λειτουργία μπορεί να σου βγεί πιο οικονομικά για ημέρες όπως σήμερα που έχει Νοτιά. Και με πιο κρύο 60 και 55 .

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #145463 από nickmaster
Δηλαδή θα το έχουμε συνέχεια αναμμένο πρωί βράδυ ξημερώματα είτε είμαστε σπίτι είτε όχι;

Δεν είναι σπατάλη να καίει αυτό ενώ λείπουμε από το σπίτι;

Το φυσικό θα το δουλεύουμε θεωρητικά για 2/3 μήνες στα βαριά κρύα του χειμώνα.

Σε αυτούς τους μήνες δεν θα το κλείνουμε καθόλου;

Ρώτησα τον τεχνικό συντήρησης και μου είπε για 45 βαθμούς νερό χρήσης και 68 βαθμούς νερό εγκατάστασης. Εάν τα κατεβάσω πιο κάτω θα έχω οικονομία;

Επίσης όταν είμαστε μέσα λέτε να το έχουμε στους 21 και όταν λείπουμε να το κατεβάζουμε στους 17 (ή πιο πάνω);

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.057 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ