Βοηθεια σε επιλογη λεβητα πετρελαιου

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #152833 από giabritsos
εχω ενα οροφοδιαμερισμα 30ετιας σε καλη κατασταση.επικειται ανακαινιση.τ κουφωματα ειναι ηδη καινουρια.ειναι 135 τμ κλειστο πανω κατω δεξια αριστερα διαμπερες με παραθυρα βορα νοτο και μπαλκονια.στα σχεδια μας ειναι εξωτερικη μονωση που δεν εχει πολλες επιφανειες να γινουν.θα ξηλωθουν πατωματα αποφασισα για επιδαπεδια θερμανση.πατωματα δωματια σαλονι πλακακι και τα υπολοιπα πατητη τσιμεντοκονια.αυτο που δεν εχω αποφασισει ειναι η θερμανση.στην αρχη σκεφτομουν για αντλια θερμοτητας αλλα τωρα σκφτομαι πετρελαιο -φυσικο αεριο μιας και στην περιοχη εγινε ηδη διαγωνισμος και σε 4 χρονια θα εχουμε φυσικο αεριο(δραμα).επισης το κοστος της αντλιας με εκανε να απομακρυνθω απο την επιλογη αυτη.θα ηθελα λιγο να με κατευθυνετε ως προς τις επιλογες που εχω,τι αν μπορω να βαλω πετρελαιο και αργοτερα με μικρο κοστος αν φυσικα γινεται να το γυρισω σε φυσικο αεριο.επισης θα ηθελα να μου πειτε για τους λεβητες πετρελαιου,τι να προσεξω τι πρεπει να ξερω για να μην με κοροιδεψουν οι πωλητες μιας και δεν ξερω κανεναν και θα παω τυφλα.τι ειδη υπαρχουν τι συμφερει κπ κλπ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 8 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #152835 από Savvas
Έτσι όπως τα περιγράφεις, η άποψή μου είναι βάλε εξ'αρχής αντλία θερμότητας να ξεμπερδεύεις.
Και εξηγώ το γιατί.
Δεν είναι τόσο απλό, ψάχνω απλά έναν καυστήρα πετρελαίου που αργότερα θα γίνει αέριο και τέλος.
Αυτή τη σιγμή για πετρελαιο θα χρειαστείς πλήρη εκατάσταση, δηλαδή λέβητα, καυστήρα, δεξαμενή αποθήκευσης κτλ.
Και όλα αυτά που θα μπουν αφού είσαι σε ενδιάμεσο διαμέρισμα? Στο μπαλκόνι, άστο καλύτερα. Στο υπόγειο/ή ταράτσα, θέλεις διόδευση αγωγών. Όταν αργότερα βάλεις αέριο, πρέπει να πετάξεις τη δεξαμενή πετρελαίου και τον καυστήρα και να τοποθετήσεις στο λέβητα ένα νέο καυστήρα αερίου και να κάνεις τη διαδικασία για εγκατάσταση (νέα έξοδα) με το δίκτυο αερίου. Επιπλέον θα έχεις ξεμείνει με εγκατάσταση διαιρούμενου τύπου λεβητοστασίου (που και κοστίζει πιο πολύ και έχει πολύ μεγαλύτερες απώλειες) αντί να έχεις μια επίτοιχη μονάδα αερίου σε μια άκρη στο μπαλκόνι σου. Επιπλέον θα έχεις απώλειες απο την αναγκαστική λειτουργία του συστήματος με υψηλές θερμοκρασίες νερού και φυσικά χρειάζεσαι διατάξεις με δοχείο αδρανείας (και αυτό κάπου πρέπει να τοποθετηθεί) και αναμεικτικές βάνες για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας νερού της επιδαπέδιας.
Άμα τα βάλεις κάτω όλα αυτά τα έξοδα, για δες μήπως φτάνεις x1,5-2 φορές το κόστος της αντλίας θερμότητας... ;)
(και χωρίς να λάβουμε υπόψη το πρόβλημα χώρου).
Η περίμενε και βάλε απευθείας επίτοιχο λέβητα αερίου, ή δες ξανά τις αντλίες θερμότητας.

Η αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών, είναι πολύ πιο οικονομική στη λειτουργία, σε σχέση με τους καυστήρες οπότε μπορείς να υπολογίζεις σε σχετικά γρήγορη απόσβεση λόγω χρήσης.

Επειδή όπως λες δεν τα γνωρίζεις καλά αυτά τα πράγματα, μην πας μόνος σου σαν αμνός στη σφαγή. Απευθύνσου σε έναν επαγγελματία να σε κατευθύνει σωστά συνολικά σε αυτό που θες να κάνεις στο σπίτι σου. Κάνεις μια σεβαστή επένδυση για βάθος χρόνου, δεν αγοράζεις ψάρια. Μην το λύσεις με "τις κουβέντες των πωλητών" και το forum...
Last edit: 8 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #152836 από giabritsos
Σωστα αυτα που λες.να προσθεσω μονο οτι το τριωροφο ειναι οικογενειακο και υπαρχει χωρος και στο υπογειο και το πισω μπαλκονι ειναι μεγαλο..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #152844 από giabritsos
ασχετο εδω αλλα για την επιδαπεδια ας πουμε οτι παω σε 2-3 για προσφορα και καταληγω...μου ειπαν να προσεξω εχει ποιοτητες και ποιτητες υλικων...πως θα ξερω αν τα υλικα που χρησιμοποιει καποιος ειναι καλα...?υπαρχει καποια εταιρια καλη που να βγαζει υλικα επιδαπεδιας να ξερω?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ