K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #136852 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Θα σας πω τι έχω σχεδιάσει να κάνω.

1) Έβγαλα τα εύκαμπτα σπιράλ από το μοτέρ. Και οι 2 αναρροφήσεις του μοτέρ, θα είναι από μέσα από το σπίτι με σωτερικό αέρα. Έτσι και αλλιώς, όταν τραβούσε και από έξω, ο εξωτερικός αέρας δεν ήταν αρκετός, ήταν δηλαδή πολύ λιγότερος από τον εσωτερικό, καθώς το σπίτι δε μπορούσε να φουσκώσει. Συνεπώς, από κάποια στιγμή και μετά, το μοτέρ τράβαγε κυρίως από μέσα, με αποτέλεσμα να έχω αυξημένη την εσωτερική παροχή με μεγάλη ταχύτητα αέρα και άρα πολύ αεροδυναμικό θόρυβο. Θα είναι λοιπόν με λείους αγωγούς Φ140. Περιμένω τις γωνίες που έχω παραγγείλει, για να δω στη συνέχεια τι ευθύγραμμα κομμάτια θα χρειαστώ. Επίσης θα δω και τι μέγεθος περσίδας θα χρειαστώ, ώστε να είναι μια μεγάλη μακρόστενη, που στις άκρες θα έχει τους λαιμούς για τις εισαγωγές αέρα, και στο κέντρο της θα είναι ανοιχτή με σίτα, για να τραβάει αέρα εκτόνωσης.

2) Θα ανοιχτούν πάνω ψηλά ακόμα μεγαλύτερες περσίδες εκτόνωσης.

3) Έχω βγάλει και τα 2 μαντέμια της πλάτης, και έχω κάνει μια ολόιδια πλάτη απο λαμαρίνα πάχους 3 mm, που είναι κούφια εσωτερικά και συνολικό πάχος 3 cm. Σε αυτήν την κατασκευή θα χτυπάει η φλόγα από τα καιόμενα ξύλα για να προθερμαίνει τον αέρα της 2γενούς. Η εισαγωγή της 2γενούς θα γίνεται με 2 στραντζαριστά που πατάνε στο μαντέμι της βάσης και "πέφτουν" μέσα στο τασάκι της στάχτης. Εννοείται ότι το σκαράκι της στάχτης θα αφαιραιθεί προσωρινά. Μέρος του αέρα της 1γενούς, θα εισέρχεται από τα στραντζαριστά και θα πηγαίνει για τη 2γενή, αλλά αυτό θα είναι η αρχική δοκιμή για να δω αν δουλέψει. Στην κορυφή της έχει τρύπες Φ5 για να βγαίνει ο προθερμασμένος αέρας, και εκεί πάνω θα μπεί μια κόφτρα από βερμικουλίτη, όπως είναι στα nordpeis και στις ξυλόσομπες.

4) Υπάρχει και η σκέψη να αντικαθασταθούν και τα πλαϊνά μαντέμια με πλάκες βερμικουλίτη, αλλά σε 2η φάση. Να δω πως θα δουλέψει πρώτα η πλάτη με το καπάκι-κόφτρα βερμικουλίτη.... και βλέπουμε.

Ναι είμαι μοντιφάκιας... το παραδέχομαι..... αλλά έχω καλό σκοπό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #136853 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα K-EVO Starfire 120
RESPECT....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #136892 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
H νέα πλάτη του τζακιού. Λείπει το προς-τα-κάτω τμήμα από τα στραντζαριστά που θα "ρουφάει" από τον 1γενή αέρα κάυσης.

Μόλις έρθουν και οι λείες γωνίες για το μοτέρ αναρρόφησης, μετράω-παραγγέλνω την κάτω περσίδα και μπουμπουνίζω. Έχω ήδη παραγγείλει και τις πλάκες βερμικουλίτη...

Έχει άραγε (Σταύρο...?) καμμία ελπίδα να δουλέψει ....?

[ Γιώργο (@jnet) ενώ εμφανίζονται οι φωτό, όταν κάνω κλικ δεν τις ανοίγει. Φταίει ο Mozilla μου ή κάτι άλλο?] Μπορείς να τις ενσωματώσεις στο κέιμενο? Εμείς οι απλοί χρήστες μπορούμε να τις ενσωματώνουμε στα κείμενά μας?
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 7 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #136893 από theoilia
Απαντήθηκε από theoilia στο θέμα K-EVO Starfire 120
Να βοηθήσω εγώ;Μπορείς να χρεισιμοποιήσεις κάτι σαν το imgur .Οδηγίες εδώ .Είναι πολύ εύκολο

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #138327 από mmtcorp
Απαντήθηκε από mmtcorp στο θέμα K-EVO Starfire 120
γεια σας και παλι . μετα απο μια αποχη απο το forum ενα χρονο και βαλε ειπα να μπω να δω τα νεα σας . παραγματικα δεν περιμενα τοσο πολυ δραστηριοτητα . εχω λιωσει σημερα να διαβασω 30 σελιδες απο ποστ και βλεπω οτι ακομα το παλευετε . μπραβο υπομονη !!!!!!!


να πω λιγο τα δικα μου τα νεα . περσι εκατσα και εψαξα ολο το σπιτι με καπνο να δω απο που εχω εισροες αερα . τελικα μπαλωσα πανω απο 20 σημεια στο σπιτι !!!! εμπαινε αερας ακομα και απο μπριζα !!!! απο εκει και μετα αρχισε πλεον να ζεστενει το τζακι . αρα οσο πιο πολυ το μπουμπουνιζα τοσο πιο πολυ αερα τραβουσε απο μεσα .... που μου τον εφερνε απο εξω.

εσεις βλεπω οτι εχετε κανει επιστημη το θεμα . δυσκολεύουμε να σας παρακολούθησω πλεον . εγω εχω μεινει ακομα στην πιο μεγαλη κοφτρα και στα πλαινα λαμακια που μου ειχε στειλει η εταιρια . !!!! τελος παντων . πρεπει να τα ξαναδιαβασω προσεχτικα τα μηνηματα σας γιατι ολα μαζι μου έπεσαν πολλα και εχασα την μπαλα .

να σας πω και κατι αλλο . λιγο μετα που σταματησα να μπαινω στο φορουμ σταματησε να δουλευει το βεντιλατερ μου . ειρθε ο εγκαταστατησ και το ανοιξαμε και βρηκαμε ενα σφηνομενο φελιζολ στην προπελα . το πως μπηκε τωρα .... υποθετω οτι εμεινε απο την αρχικη εγκατασταση . τελος παντων το εβγαλε και εφυγε . αναψαμε το τζακι και διαπιστωσα οτι το βεντιλατερ εχει πεσει κατα πολυ στην αποδοση του . το 10 μου τωρα ειναι το παλιο μου 6-7. ελα ομως τωρα που για καποιο λογο δουλευει καλύτερα . ειδικα στο prop επειδη δεν ανεβαινουν τοσο αποτομα η στροφες κραταει πολυ καλύτερα την θερμοκρασια .


αυτα τα νεα μου . θα επανελθω οταν ξανα διαβασω ολα τα παλια Post να δω τι αλλαγες εχετε κανει εσεις απο την ημερα που σας αφησα .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #138341 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Είμαι πλέον έτοιμος για τις αλλαγές. Να δω που θα βρω χρόνο να τα μοντάρω.

Έχω όλα τα εξαρτήματα για 2πλή αναρρόφηση αέρα (για το μοτέρ) και οι 2 μέσα από το σπίτι με λείους inox αγωγούς Φ140, έχω τους βερμικουλίτες για την εσωτερική πλαϊνή επένδυση και για την κόφτρα (Δημήτρη Φιλιππακόπουλε σε θερμο-ευχαριστώ), και έχω πλέον και τη νέα πλάτη (φτιαγμένη με τα χεράκια μου) με τις οπές εξόδου του 2γενούς αέρα, εκεί ψηλά στη συμβολή νέας πλάτης και κόφτρας όπως είναι στις τζακόσομπες.

Μόλις βρω λίγο χρόνο (ελπίζω αυτό το ΣΚ) να τα μοντάρω όλα και να κάνω μια δοκιμή.

Σταύρο, στο post #136892 έχω φωτό από τη νέα πλάτη. Τι λες, όπως τη βλέπεις... έχει ελπίδα να δουλέψει?
Τι εννοώ....:
α) Μέσα από τα τετράγωνα στραντζαριστά θα ανεβαίνει ο αέρας (λόγω ελκυσμού) προς τα πάνω ώστε να εξέλθει από τη σειρά οπών?
β) Θα προλαβαίνει ο αέρα πριν εξέλθει από τις οπές να θερμάινεται επάρκώς?
γ) Στη συμβολή πλάτης/κόφτρας, θα σκάει η φλόγα και τα καπναέρια.... θα αρπάζουν με το 2γενή αέρα??

Ευχαριστώ.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.171 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ