K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94155 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα K-EVO Starfire 120
Γιώργο πως έχεις σκεφτεί να κάνεις τον έλεγχο της δευτερογενής καύσης;

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94165 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120

ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ έγραψε: Ξανα-άναψα σήμερα το πρωΐ. Είχα μετακινήσει προς τα εμπρός, προς την πόρτα, το πάνω οριζόντιο υαλοκόρδονο.

Η φωτιά με κλειστό κλαπέτο και κλειστό αέρα, σίγουρα δεν έτρεχε, αλλά και πάλι δεν πνίγηκε με κλειστό το μοχλό. Άρα πάλι από κάπου τραβάει. Που θα πάει, θα το βρω. ΤΟ τζάμι λερώθηκε πολύ λίγο (παραπάνω από ότι ήταν δηλαδή).

Σίγουρα έχουμε πολύ μεγαλύτερες θ τώρα (πάλι άνοιξα τον έξω αέρα στους 85 για τις μυρωδιές). Το σπίτι έγινε φούρνος χαλαρά. Η κατανάλωση περί τα 6.5 Kg/h. Εκεί που λέει ο κατασκευαστής δηλαδή. Εκτιμώ ότι την πιο πολύ δουλειά την κάνει το κλαπέτο παρά η κόφτρα. Βοηθάει και αυτή αλλά το κλαπέ κάνει την πολύ δουλειά.

Άραγε, αν μπορέσουμε να κλείσουμε και άλλο τον αέρα, θα μειωθεί η κατανάλωση (αν κάνουμε πιο αργές τις φλόγες δηλαδή)?

Η φλόγα ήταν πράγματι πιο λευκή στο κάτω μέρος, όχι κάτασπρη, αλλά σίγουρα πιο ανοιχτόχρωμη από ψηλά.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε λιγάκι τη 2γενή, με το λαβύρινθο από υαλοκόρδονο. Το πως το μαντέμι της πλάτης θα πατήσει ομοιόμορφα όλα τα υαλοκόρδονα (εξωτερικά και εσωτερικά) είναι θέμα, αλλά θα δούμε.

Να φανταστείτε τώρα η πόρτα κλείνει με δυσκολία, τρίβει καλά στα περιμετρικά κορδόνια. Πως θα βρούμε ρε γαμώτο από που τραβάει?. Αυτό με τον αναπτήρα θα το δείξει ξεκάθαρα (τις πιθανές εισροές από μπροστά από την πόρτα)? Τι μπορούμε να βάλουμε μέσα στην εστία (ώστε με κλειστή την πόρτα) να δούμε από που μπάζει? Αν κρεμούσαμε μια λωρίδα αλουμινοταινίας, θα ταλαντευθεί από τη βίαιη εισαγωγή αέρα στην περίπτωση που υπάρχει "χαραμάδα"?

Η τελική καρβουνιά κράτησε 1 ώρα τη θ στους 60-62 βαθμούς.


Το μόνο σημείο που δεν θυμάμαι αν σφράγισες είναι δεξιά και αριστερά στο κάτω μέρος της πόρτας όπου η κοιλοδοκός που βιδώνει το χερούλι είναι ανοιχτή από την μέσα μεριά. Από τα άκρα της και τον μηχανισμό, ίσως εισέρχεται αέρας. Όπως και να έχει ο έλεγχος γίνεται ανοίγοντας την πόρτα στα πλάγια και τσεκάροντας κάθε πιθανό σημείο.

Φίλε degeor δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ελέγχου του δευτερογενή αέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94166 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα K-EVO Starfire 120
alex πόσο είναι το κενό πίσω από τις τρύπες της δευτερογενούς , ανάμεσα στο κάθετο μαντέμι και την πλάτη; μήπως και σκεφτώ τίποτα και πόσα χιλιοστά οι τρύπες που βάλατε τα καρφάκια-ζουμπόκαρφα;

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by degeor.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94167 από katerina70
Απαντήθηκε από katerina70 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Αγαπητοί με συγχωρείτε που επεμβαίνω, μου έδωσαν προσφορά για ένα Κ-ΕVO 80 πρισματικό για να το βάλω στον πάνω όροφο μικρής μεζονέτας στο χωριό (55 τμ ο πάνω, 60 ο κάτω όροφος με τα υπνοδωμάτια), όμως η συζήτηση σας με έχει αποθαρρύνει. Θέλει... διδακτορικό τελικά η καλή ρύθμιση αυτών των τζακιών? Πρόσφατα βρήκα και σημείο πώλησης στην Κρήτη των τζακιών INVICTA. Μήπως να ξεχάσω τα ελληνικά τζάκια? Ακόμα αναρωτιέμαι αν χρειάζεται για τα δικά μου τετραγωνικά αερόθερμο τζάκι με ventilateur ή μία πιο απλή ενεργειακή πιστοποιημένη εστία? Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94171 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
ALEX,

To Π που σχηματίζει το μέταλλο (και μέσα του βιδώνει το χερούλι), τρίβεται και σύρεται τώρα πάνω στο 3πλό πλακέ υαλοκόρδονο που κόλλησα. Ίσως το βράδυ το ξανα-ανάψω και μέσα θα βάλω κοματάκια σερπατίνας κολλημένα με αλουμινοταινία για σημαιάκια. Να δω όταν ανάψει και έχει ελκυσμό, από που μπάζει.

Degeor, ο "έλεγχος" της 2γενούς μπορεί να γίνει με τους εξής 2 τρόπους:

1) Μόνιμη 2γενής, χωρίς έλεγχο, οπότε βγάζω από κάτω την τάπα και ανοίγω την εισαγωγή της 2γενούς που είναι πίσω και στον πάτο της εστίας. Λύνω το πάνω μαντέμι της πλάτης και ταπώνω εκεί με λαμάκι αφού του κάνω μερικές 3 ή 4 τρυπούλες Φ10. Μετά, τη λύση που είπε ο ALEX: zig-zag με υαλοκόρδονο να προθερμανθεί ο άερας, και έξοδος μόνο από την πάνω σειρά αφού κλείσουμε τουλάχιστον 2 οπές εκατέρωθεν.

2) Με έλεγχο. Υποθέτοντας ότι η 2γενής πρέπει να γίνει όταν κλείσουμε τον 1γενή αέρα, προτείνω το εξής (δυστυχώς απαιτεί σπάσιμο γυψοσανίδας, αλλά θα το κάνω το καλοκαίρι): Χρειάζεται μια πατέντα (την έχω πει πιο πάνω με εξαρτήματα από το kratki.gr) για να έρθει ο 1γενής αέρας με στρογγυλό αγωγό και ενσωματωμένο τάμπερ. Αυτό το τάμπερ θα ελέγχει ταυτόχρονα και το τάμπερ της 2γενούς. Τα 2 κλαπέτα θα έχουν διαφορά φάσης 90 μοίρες. Όταν το ένα είναι τέρμα ανοικτό (1γενής) το άλλο θα είναι τέρμα κλειστό (2γενής) και τούμπαλιν. Φυσικά δεν απαιτείται τέλειο σφράγισμα στα τάμπερ, αφού ποτέ δεν έχουμε 100-0 αλλά 95-5 κατανομή.

Επειδή αυτό δεν υπάρχει έτοιμο, θα σας το δείξω σύντομα που θα το κατασκευάσω σε προτότυπο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94178 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
τελικα υπαρχει και μεγαλυτερος μαγκαιβερ απο σενα αλεξ...
δυστηχως αυτα γινονται μονο το καλοκαιρι για μας που το εχουμε αποκλειστικη θερμανση
αν μιλαμε για γυψοσανιδα μονο φουσκιτακη πιστευω οτι αξιζει το κοπο να σπασουμε μια γυψοσανιδα (δεν νωμιζω να εχει και τοσο πολυ κοστος)
χαιρομαι που βρησκω ατομα που δεν το βαζουν κατω,και ψαχνονται γιατι οπως και να εχει αυτη τη στιγμη οσο και να το αναβαθμισαμε δεν αξιζει τα χρηματα που του δωσαμε νωμιζω

παρατηρηση...τι γινετε με τα evo ρε παιδια στην κρητη??βλεπω εχουν πολυ περαση εκει!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.158 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ