K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66948 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Ειρωνικός είμαι μόνο προς το προϊόν που έδωσα 3250 ευρώ και αγόρασα και όχι προς εσένα! Όπως ξαναέγραψα καλά κάνεις και το υπερασπίζεσαι! Πρώτος έχω γράψει εδώ μέσα πως τουλάχιστον εγώ προσωπικά ζεσταίνομαι μέρα νύχτα για τρίτο συνεχόμενο χειμώνα με το συγκεκριμένο τζάκι. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως κάποιοι εδώ στο Ελλαδιστάν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Προσωπικά και πάλι λέω ευχαριστώ μια και άλλοι φίλοι μου έδωσαν και παραπάνω λεφτά χωρίς να μπορούν να ζεστάνουν ούτε το σαλόνι τους! Φυσικά και ξέρω πώς λειτουργεί η δευτερογενής καύση και για αυτό το λόγο ακριβώς θεωρώ πρακτικά αδύνατο να καταφέρεις να προθερμάνεις τόσο πολύ αέρα που εισέρχεται από τις 36 τρύπες για να πραγματοποιηθεί η δευτερογενής καύση. Ξέρω ότι είναι πιο δύσκολο να περιορίσεις την εισροή αέρα σε μια συρόμενη ανοιγόμενη πόρτα αλλά πώς το κάνει για παράδειγμα η Palazzetti? Από μόνο του το γεγονός αυτό σημαίνει κακό σχεδιασμό της πόρτας. Η εταιρία όπως λες προσπαθεί και βελτιώνει τα προιόντα της, διορθώνοντας πολλές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και δεν επαναπαύονται. Εμείς πληρώσαμε όμως ένα προιόν πριν 3 χρόνια με απόδοση την οποία θα πιάσει σε καμιά 10 χρόνια η εταιρία!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66950 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα K-EVO Starfire 120
Μιας και παρακολουθώ το θέμα άς γράψω κάποιες σκέψεις μου..
Είδα καταρχήν αυτό το πόστ

kosmidis80 έγραψε: Παιδια χτες παρατηρησα κατι που δεν μου αρεσε καθολου και χρηζει επιδιορθωσης. Το τζακι φυσικα μεχρι τωρα δεν αναψε παρα μονο τοτε που εκανα δοκιμη με την κοφτρα. Παιζαμε λοιπον με το υιο κατω στο χαλι και εκεινη την ωρα η γυναικα αρχισε να μαγειρευει. Με το που αναψε τον αποροφητηρα αρχισε κρυο ρευμα να μπαινει απο το τζακι ανεξελεκτα. Μεχρι τωρα δεν το ειχα παρατηρησει γιατι εκει χαμηλα διπλα του δεν καθομουν.
Θα κλεισω τις εξωτερικες τρυπες και θα αφησω μονο την εσωτερικη. Λογικα και εφοσον εχω καλο ελκυσμο, δεν θα εχω προβλημα, αλλα θα το αναψω ετσι για δοκιμη παλι.
Και μιας και θα εχω αλλη μια βδομαδα αδεια, λεω να κλεισω και τις τρυπες αεροκουρτινας και δευτερογενης(τα κορδονια υπαρχουν-εβαλα και κατω αφου ειχα αφερεσει τις ταπες) και αν δεν δουλεψει παλι οπως πρεπει τοτε δυστυχως θα αναγκαστω να εχω ΚΑΙ ΠΑΛΙ την τελευταια λεξη στο σπιτι:
Αγαπη μου ειχες δικιο που μου ελεγες να μην αγορασω το τζακι!

Είδα και το πόστ του τεχνοτζακ που λέει πως η είσοδος του δευτερογενούς γίνεται από ένα σημείο από έξω πάει κάτω από την εστία και πηγαίνει στην πλάτη.
Είδα και το βίντεο που δείχνει κάτι τρύπες εισόδου χαμηλά μπροστά.
(φαντάζομαι αυτό είναι που λέει ο τεχνοτζάκ ''τα τελευταια μοντελα τησ starfire εχουν δευτερευουσα καυση και στο δαπεδο και σε σχεση με τα πιο παλια ειναι πιο βελτιομενα.'')
Αλλά δευτερογενής καύση χαμηλά δεν νοείται.
Τεσπα αυτόν τον αέρα εγώ θα τον ονομάσω (προθερμασμένο) αέρα πρωτογενούς καύσης.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει μία είσοδο αέρα εξωτερικού (που δεν ελέγχεται πόσος αέρας μπαίνει) και πηγαίνει στο χώρο καύσης τόσο σαν πρωτογενής (χαμηλά μπροστά) για να κάψει τα ξύλα όσο και σαν δευτερογενής (στην πλάτη) για να κάψει καπναέρια.
Επίσης όμως αυτός ο αέρας (σύμφωνα με το ποστ του κοσμίδη) πιθανώς? ίσως? σίγουρα? επικοινωνεί και με το εσωτερικό του σπιτιού.
Και φυσικά υπάρχει και ο αέρας που από την αεροκουρτίνα φέρνει μέσα στο χώρο καύσης αέρα από το εσωτερικό του σπιτιού.


Τα συμπεράσματα που βγάζω είναι τα εξής
1) Η είσοδος του αέρα από έξω πρέπει να ελεγχθεί. Δεν γίνεται να μπαίνει αέρας 24 ώρες το 24ώρο από έξω μέσα στο σπίτι είτε καίει το τζάκι είτε όχι, είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι.
Επίσης αν όλα τα σταρφαιρ έχουν αυτές τις τρύπες χαμηλά μπροστά που είδα στο βίντεο τότε μόλις βρήκατε από που μπαίνει ανεξέλεκτος αέρας στον χώρο καύσης.
2) Ακόμα και να ελεγχθεί ο αέρας από έξω από την κανονική του είσοδο και πάλι αέρας μπορεί να εισέρχεται από την καμινάδα μέσα στο σπίτι όταν δεν καιει το τζάκι. Αυτό μπορεί να γίνει όταν υπάρχει υποπίεση μέσα στο σπίτι.
Θυμηθείτε ότι ο χώρος καύσης εποικινωνεί με την καμινάδα. Επίσης ο χώρος καύσης επικοινωνεί και με τον χώρο του σπιτιού αφενός κάτω από το τζάκι και αφετέρου από την αεροκουρτίνα.
ΑΡα όταν δεν λειτουργεί το τζάκι θέλει κλείσιμο η αεροκουρτίνα και επίσης το κλαπέτο των καυσαερίων να είναι όσο το δυνατόν πιο κλειστό. Προσωπικά θα έκλεινα (με κάποια ταινία) και όλες τις τρύπες στον χώρο καύσης ώστε να μην υπάρχει επικοινωνία του τζακιού με το εσωτερικό του σπιτιού όταν δεν το λειτουργώ
3) Εδώ είναι μία ιδέα για το πώς πιθανόν το βεντιλατέρ να επηρεάζει την καύση.
Αν η ένωση των αγωγών του βεντιλατέρ δεν έγινε καλά ή/και αν ο αγωγός κάπου τρύπησε κατά την τοποθέτηση τότε μια έστω και μικρή ποσότητα αέρα από το βεντιλατέρ πηγαίνει στο χώρο κάτω από το τζάκι. Από εκεί θα οδεύσει είτε προς τις τρύπες χαμηλά μπροστά μέσα στο χώρο καύσης είτε θα πάει προς την πλάτη και θα καταλήξει στις οπές της δευτερογενής.
Αυτό μπορεί να ελεγχθεί φαντάζομαι με σβησμένο τζάκι, βεντιλατέρ στο φούλ στο μάνουαλ, φύλλο α4 κολλημένο με χαρτοταινία στις οπές και κλειστή πόρτα.
Αν κουνηθεί το α4 τότε υπάρχει διαρροή.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alex_nous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66951 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Εδώ μέσα πάντως δεν έχω μπει για να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Ήρθα για να μάθω, να βρω και ίσως να δώσω κάποιες λύσεις στο πρόβλημα της θέρμανσης-μόνωσης των σπιτιών μας! Συγνώμη και πάλι!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66966 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
οπως εχω ξαναπει φταιμε εμεις που δεν το τραβηξαμε αλλου το θεμα...
ειδικα στο δικο μου που δεν εχει ανοιχτει καν τρυπα εξωτερικου αερα και ακομα περιμενω να ερθουν να μου περασουν τις λαμαρινες που εστειλε η εταιρια για να διορθωσει το προβλημα στην πορτα...
και μιας και μιλαμε για καταναλωσεις εχω ρωτησει 2 καταστηματα που τα πουλανε και δεν ξερανε να απαντησουν, και τον τεχνικο της εταιριας που μου ειπε 4-5 κιλα την ωρα... :lol: (ανεκδοτο)
υπαρχει τροπος να σφραγιστει η πορτα του η τζαμπα προσπαθουμε?
εγω χτες παντως σφραγησα την αεροκουρτινα ,εχω κλεισει και ολες τις τρυπες της δευτερογενης και το τζακι δεν επεσε καθολου η φλογα.(και χωρις τρυπα εξωτερικου αερα για την καυση)
ο τεχνικος στη περιοχη μου με εχει γραμενο κανονικα...τι πρεπει δηλαδη να σας χαιδευουμε???
φιλε τεχνοτζακ δεν απευθυνομαι σε σενα σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66973 από 1kost1
Απαντήθηκε από 1kost1 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Αγαπητοί μου φίλοι όλοι εμείς του τζακιού K-EVO έχουμε εκνευριστεί :S γιατί πολύ απλά μήνες τώρα (από το καλοκαίρι) προσπαθούμε αψηφώντας την μουτζούρα και τον κόπο, να βελτιώσουμε το τζάκι που κατά την γνώμη μου ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ εφ όσον είμαστε στην εγγύηση και για του λόγου καλής πίστεως και μαρκετιν της εταιρείας να μας ενημέρωνε με εμαιλ (εγώ τουλάχιστον τα στοιχεία μου τα είχα βάλει ΟΛΑ μέσα στο χαρτί της εγγυήσεως….) για τις βελτιώσεις και για τις μελλοντικές του βελτιώσεις των τεχνικών …..!!!!! τουλάχιστον εγώ 2 ΧΡΟΝΙΑ το έχω (τώρα έκλεισε τα 2 και ακόμα ψάχνομαι για βελτιώσεις…..)
Όλα όσα έχουμε κάνει, τα κάναμε τελείως εμπειρικά και με συζητήσεις μέσα από εδώ…. Η εταιρία φυσικά απούσα!!! Παρά μόνο σε δικό μου τηλέφωνο πριν μέρες αρκετές μου είπε ένας τεχνικός τους ότι να περιορίσουμε τον εξωτερικό αέρα από την περσίδα που έρχεται μέσα στο τζάκι…..
Δεν χρειάζεται να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις, αλλά με συλλογική σκέψη ας το βελτιώσουμε….δώσαμε ένα σωρό χρήματα τότε που σήμερα αυτά τα χρήματα τουλάχιστον σε μένα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ . :huh:
Την πρωτοχρονιά πχ που ήμουν όλη την μέρα στο σπίτι με τα βίας έφτασε στο σαλόνι 18-19 βαθμούς αργά το απόγευμα (σπίτι 15 ετούς με απλή τυπική μόνωση με διπλά τζάμια…) και νορμάλ κάψιμο ξύλων….(οξιάς και λίγα πουρνάρια περίπου 3 την κάθε φορά)….και κάπου στο 75-80 έλεγε θερμοκρασία το «όργανο» ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ευχαριστημένος δεν είμαι με την απόδοση του και έχω κάνει ΟΛΕΣ αυτές τις βελτιώσεις μέχρι τώρα….. (το βεντιλατερ στο αυτόματο, όχι πρόγραμμα, στο 3 με 4 ταχύτητα)
Ουσιαστικά κάθε φορά που γράφουμε μέσα σε αυτό το θέμα….αντλούμε κάθε πληροφορία …..
Απλά μετά του Αγ. Ιωάννου θα περιορίσω στο μισό την παροχή αέρα από την περσίδα που βρίσκεται έξω στ σπίτι με κάποια νάιλον σακούλα….
:pinch:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #67013 από texnotzak
Απαντήθηκε από texnotzak στο θέμα K-EVO Starfire 120
παιδια δεν ξερω τι κανουν οι υπολοιποι τεχνικοι αλλα εγω ειμαι παντα διπλα στον πελατη μου.σας ξανα λεω οτι το k-evo 120 δεν το εχω δουλεψει και δεν το εχω κοιταξει τοσο εξονιχυχιστικα.το 80αρι ομως το γνωριζω αρκετα καλα και ολοι οι πελατεσ ειναι ευχαριστημενοι με την αποδοση.οσο για την καταναλωση και τη ρυθμηση του αερα παραδεχομε οτι υπαρχει θεμα.θα σας παρακαλουσα ξανα να μου πειτε εσεις που ειστε ευχαριστημενοι με την αποδοση ποσα ξυλα καψατε περιση και τι θερμοκρασειες χωρου ειχατε.ο φιλοσ μασ που εγραψε οτι μπορει να υπαρχει θεμα απο την τοποθετηση του τζακιου να εχουν τρυπισει αεραγωγοι κανει λαθοσ. .το βεντιλατερ ρουφαει εκτοσ και αν η τρυπα στην σωληνα ειναι τεραστια.και αν ειναι τρυπια μπορει να ρουφιξει και καπνο απο την αεροκουρτινα.αν εχει την εντυπωση οτι εχει τρυπια σωληνα εξηγησα πως μπορει να το δει βγαζοντας το δαπεδο και ξεβιδωνοντασ την λαμαρινα.η δευτερογενης δεν πειραζει αν παιρνει αερα απο το χωρο του σπιτιου.στο palazzeti παιρνει απο το χωρο του σπιτιου απλα η αεροκουρτινα ειναι απο πανω.λοιπον αν κλεινετε ολα τα κενα και ολεσ τισ καυσεις το τζαμι πρεπει να λερωνει.οταν ανοιγεις αεροκουρτινα το τζαμι δεν λερωνει.οταν δουλευει η δευτερευουσα βλεπεισ τον αερα να σπρωχνει την φωτια σαν φλογοβολο.αυτα τα εχετε προσεξει και τα γνωριζετε ολοι.αφου δεν συμβαινουν αυτα απο καπου μπαζει.στα 80αρια ειπα πια ειναι τα σημεια αν και τα περισσοτερα κενα μαζευτικαν απο το κορδονι που μπηκε στα πλαγια,μονο το κατω μερος τησ πορτας μενει και η αεροκουρτινα.οσο για τα 120 ελεγχξτε στισ μπροστα μεριες που φαρδενουν το χωρο καυσης.κοιταξτε το με φακο περιμετρικα και αν υπαρχει κατι σφραγιστετο με σιλικονι 1000 βαθμων.αν το κανατε και αυτο τι να πω ρε παιδια.φιλε gousan εσυ που δεν εχεις περσιδα εξω απο που μπαζει?μηπως μπαζει το σπιτι σου?δεν καπνιζει το τζακι σου?και γιατι δε σου κανανε περσιδα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.250 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ