K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65997 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Φιλαράκι gousan το δικό σου πώς είναι? Σαν το δικό μου ή σαν του 1kost1?
Κοιτάζοντας σήμερα κάτω από την σχάρα και το σκαφάκι για την στάχτη, έβαλα και το χέρι μου μέσα και διαπίστωσα πως υπάρχει δεύτερο κλειστό κουτί. Οπότε οι φόβοι μου πως δεν υπάρχει είσοδος καύσης κάτω από την σχάρα μάλλον επιβεβαιώνονται. Παρακαλώ τον φίλο τεχνοτζακ που γνωρίζει καλύτερα να μας απαντήσει. Η είσοδος αέρα καύσης γίνεται από την αεροκουρτίνα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66047 από 1kost1
Απαντήθηκε από 1kost1 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Πάντως εγώ που μερικές φορές καθαρίζω και πιο πέρα από το σκαφακι τις στάχτες…..βάζω το χέρι μου βαθειά μέσα περιμετρικά από την τρύπα που δέχεται το σκαφακι και βγάζω αρκετή στάχτη….. αυτό ο κάνω αραιά….
Πάντως από κάτω πρέπει να είναι κλειστή όλη η μεριά με χοντρή σχετικά λαμαρίνα οπότε από πού έρχεται ο αέρας;;;;;; :dry: :dry:
Άντε και πάλι καλή χρονιά να έχουμε…… :) :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66154 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
το δικο μου ειναι αυτο που λεει το θεμα το 120 με την μεγαλη πορτα και το χειροτερο νομιζω..ειναι μεγαλυτερος ο θαλαμος μπροστα και πρεπει να μπαζει απο τις λαμαρινες στα πλαγια μπροστα απο τα μαντεμια
επειδη ειναι και απο τα πρωτα μοντελα που βγηκαν τα πρωστατευτικα σιδερα δεν εχουν κληση προς τα εξω με αποτελεσμα να μην περνει ευκολα πολλα ξυλα μεσα και να κατρακυλανε εξω οταν εχει πολλα...μονο η εξωτερικη εμφανιση αξιζει επειδη φαινεται τεραστιο...
το ξαναλεω αν οι κολησεις στις λαμαρινες δεν ειναι καλες μαλλον απο εκει θα μπαζει...
και σκεφτομαι μηπως το κλαπε πρεπει να κλεινει παραπανω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66721 από texnotzak
Απαντήθηκε από texnotzak στο θέμα K-EVO Starfire 120
καταρχην καλησπερα και καλη χρονια σε ολουσ σας.λοιπον ο αερας για την καυση ερχετε μονο απο την αεροκουρτινα και απο την δευτερευουσα.και ολα αυτα απο το κατω μερος της εστιας που ερχονται απο την εξωτερικη περσιδα της φυσικης ροης.τωρα ο διαχωρισμος γινετε ως εξης.στο κατω μεροσ τησ εστιας στην πισω μερια κοντα στα ποδια υπαρχει μια τρυπα 3 χ 3 και καθοδηγητε με μια σωληνα τετραγωνη απο το πισω μερος τησ πλατης και φτανει στο πανω μερος της πλατης.αν ξεβιδωσεισ την πλατη θα το δεις.τωρα η πλατη εχει μια εσοχη απο πισω και κορδονι γυρο γυρο που βιδωνοντας την σφραγιζει.οσο για το k-evo 120 δεν το εχω δουλεψει ποτε.μονο k-evo 80 τα γνωριζω αρκετα καλα.εγω παντως εχω δουλεψει αρκετες εταιριες τζακιων και ολες οσες εχουν συρομενη ανοιγομενη πορτα δεν εχουν καλο ελεγχο τησ φωτιας γιατι ολες οι πορτες μπαζουν.μονο οι κασσετες εχουν πληρως ελεγχομενη φλογα.τα τελευταια μοντελα τησ starfire εχουν δευτερευουσα καυση και στο δαπεδο και σε σχεση με τα πιο παλια ειναι πιο βελτιομενα.εγω πιστευω οτι ολα ειναι θεμα πορτας.νομιζω οτι πρεπει να δεχτουμε πωσ οι αποδοσεις του εινα αρκετα καλες.οι ρυθμισεισ που κανατε σιγουρα το βελτιωσαν κατα 20 % και ολο αυτο ειναι προσ τιμη σας.τωρα κατω απο την σχαρα και το τασακι σταχτης υπαρχει μια τετραγωνη λαμαρινα που ξεβιδωνει αφου βγει πρωτα το δαπεδο.μερικεσ φορες αυτη η λαμαρινα αφηνει καπια κενα αλλα μικρα.αυτο μπορεις να το ελεγξεις με ενα φακο χωρις να βγαλεισ το δαπεδο.λοιπον αφου βγαλεις τη λαμαρινα βλεπεις αμεσως το βεντιλατερ.οσο για το αλλο που διαβασα πως οταν ανοιγει το βεντιλατερ φουντωνει η φωτια μου φενεται περιεργο γιατι η δευτερευουσα καυση ειναι ανεξαρτητη απο το θερμοθαλαμο και σας εξηγησα πως ερχετε στον χωρο καυσης.εγω θα ηθελε να μαθω ποσα ξυλα καψατε περισυ ολη την σεζον και ποσα χρηματα γλυτωσατε απο το πετρελαιο.και επισεις τι θερμοκρασιες χωρου ειχατε πριν και μετα.και επισεις ποσα ξυλα σασ υποσχεθηκαν οτι θα καψετε.παντως το k-evo 120 εχει σιγουρα πιο πολλες καταναλωσεις απο το k-evo 80.σαν kw ειναι ιδια
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alex_nous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66912 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Οπότε είχα δίκιο τελικά. Ο αέρας πρωτογενής καύσης έρχεται από την αεροκουρτίνα και από την δευτερεύουσα. Παγκόσμια πατέντα! Αν δεν κάνω λάθος, δεν πρέπει να υπάρχει κάτι ανάλογο σε καμία άλλη εταιρία στον κόσμο! Αφού δεν μας είπαν ότι γίνεται και τριτογενής καύση από τον αέρα που μπάζει από την πόρτα πάλι καλά!
Μόνο δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας: ''τα τελευταια μοντελα τησ starfire εχουν δευτερευουσα καυση και στο δαπεδο και σε σχεση με τα πιο παλια ειναι πιο βελτιομενα.''
Δεν κατάλαβα επίσης τι εννοείς ή υπονοείς με τις ερωτήσεις σου. Τι θα πει πόσα χρήματα γλίτωσα από το πετρέλαιο και πόσα ξύλα μου υποσχέθηκαν ότι θα καίει? Όπως έχω ξαναγράψει μου υποσχέθηκαν ένα τζάκι 18,6kw με βαθμό απόδοσης 78% ή 82% ικανό να ζεστάνει 150 ή 160 τμ ανάλογα με το αν κοιτάς στο αριστερό ή δεξί μέρος της ιστοσελίδας www.k-evo.gr/products/k-evo-80-aristero-deksi
Δευτερογενή καύση, αεροκουρτίνα, ρυθμιζόμενη καύση, ρυθμιζόμενο κλαπέ και 7 χρόνια εγγύηση.
Κάποια ισχύουν και κάποια όχι και αυτό είναι γεγονός. Εάν ξέρεις λιγάκι από φυσική μπορείς εύκολα να βρεις με πόσους τόνους ξύλα θα έπρεπε να ζεσταίνω το σπίτι μου, με βάση τον βαθμό απόδοσης και τα 125 τ.μ. του σπιτιού μου που είναι καινούριο με καλή μόνωση.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω εσένα αλλά και τους υπόλοιπους αναγνώστες είναι τι κάνουμε τώρα?
1)Κλείσιμο των χαραμάδων της πόρτας?
2)Κλείσιμο της εισαγωγής δευτερογενούς?
3)Κλείσιμό της αεροκουρτίνας?
4)Δημιουργία νέας σωστής ρυθμιζόμενης εισαγωγής αέρα στο σκαφάκι?
5)Τίποτα από τα παραπάνω και ας πάει να καίει ότι θέλει αφού ζεσταίνει?
Τέλος θα ήθελα να πω πως εάν εμείς οι εντελώς ερασιτέχνες και άσχετοι καταφέραμε εντελώς μπακαλίστικα να αυξήσουμε κατά 20% την απόδοση του τζακιού και δεν το έκαναν οι επαγγελματίες τεχνικοί της εταιρίας, τότε αυτό δεν είναι καθόλου προς τιμήν της εταιρίας αυτής.
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του τζακιού και συγνώμη για το ύφος μου, ξέρω ότι εσύ δεν μου φταις σε τίποτα!
Χρόνια πολλά σε όλους!!
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by alex_nous.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66936 από texnotzak
Απαντήθηκε από texnotzak στο θέμα K-EVO Starfire 120
καλημερα σε ολουσ.φιλε μου σιγουρα εισαι πολυ ειρονικος και μαλλον δεν καταλαβες καθολου καλα.η δευτερευουσα καυση ερχετε ξεχωρα και επισης ειναι προθερμασμενος αερας ενω ο προτογενης ειναι κρυος.η δευτερεουσα καυση ξερεις τι ακριβωσ κανει?πριν σου ειπα οτι δα πρεπει να συγκρινεις μια κασσετα με μια εστια συρομενησ ανοιγομενησ εστιας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.173 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ