Re:Ενεργειακο τζακι metlor

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173066 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Ενεργειακο τζακι metlor

Billias έγραψε: Η καμιναδα καθαριστηκε δεν ειχε κατι δηλαδη τιποτα κ αλλαχθηκε το καπελο σε περιστροφικο ως τωρα κανενα θεμα θα δουμε στη πορεια

Όπως απάντησα και στο άλλο νήμα που είχατε ανοίξει, αν συνεχίσετε να λειτουργειτε το τζάκι με τον τρόπο που αναφέρατε εκεί, θα έχετε συνέχεια το ίδιο πρόβλημα.
Σε λίγα χρόνια θα οξειδωθε/διαβρωθεί και η πλατη του μανδύα νερού από τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού επιστροφης και θα καταστραφεί και το ιδιο το τζάκι.
Εάν ο συνδυασμος απωλειων θερμοτητας/επιφάνειας θερμαντικων σωματων της κατοικίας σας είναι τετοιος που απολαμβανετε θερμική άνεση με μέση θερρμοκρασια προσαγωγής 52.5 °C, υπάρχουν οι εξής λύσεις για την προστασία του τζακιού σας, η οποία θα επιτευχθεί μόνο αν το νερό επιστρέφει από τα σώματα με θέρμοκρασία όχι χαμηλότερη των 55 °C (δηλαδή θερμοκρασία προσαγωγής όχι χαμηλότερη των 65 °C):
1) Αφαίρεση κάποιων ή αντικατάσταση σωμάτων με μικρότερης ισχύος για να θερμαίνουν τις αντίστοιχες θερμικές ζώνες με θερμοκρασία νερου εισόδου 75-90 °C.
2) Η πιο εύκολη λύση είναι η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα σώματα, οι οποίες θα ρυθμίζουν την ισχύ εκπομπής θερμότητας του κάθε σώματος, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία της εισόδου του νερου σε αυτά (η ρύθμιση γίνεται μονο προς τα κάτω).
3) Τοποθετηση δοχείου αδράνειας, ώστε το υπερβάλλον ζεστό νερό από την υπερβολική για τις θερμικές απαιτήσεις της κατοικίας θερμοκρασία προσαγωγής ,π.χ., 85 °C να αποθηκεύεται εκεί και να χρησιμοποιείται όταν το τζάκι δε θα έχει δυνατή φλόγα (το θέμα της πισσας θα παραμείνει αν η φλόγα μένει χαμηλή για μεγάλα διαστήματα, απλά δε θα.έχει κίνδυνο διάβρωσης το τζάκι)..
Η 3) είναι η μόνη λύση για να λειτουργείτε το τζάκι σας όπως κάνετε τώρα (προφανώς για να κάνετε οικονομία καυσίμου). Είναι όμως αρκετά δαπανηρή και απαιτεί επιπλέον χωρο για το δοχείο.
Με τις λύσεις 1) και 2) θα πρέπει να λειτουργείτε το τζάκι κοντά στην ονομαστική τού ισχύ, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.
Κάντε λοιπόν έναν υπολογισμό πόσο περισσότερο θα σας κοστίζει το επιπλέον καύσιμο + τις θερμοστατικές κεφαλές ή την αλλαγή/αφαιρεση (κλεισιμο) σωμάτων συγκρινοντάς με το κόστος για την τοποθέτηση του δοχειου αδράνειας και αποφασίστε.

Υ.Γ.: Ήθελα νά 'ξερα ποιος και με τι κριτήρια έκανε τη διαστασιολόγηση του τζακιού....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 10 Μήνες πριν #173135 από Billias
Απαντήθηκε από Billias στο θέμα Re:Ενεργειακο τζακι metlor
Καταρχην σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου αρκετα πολυτιμη
Οποτε λοιπον για να αποφυγω ολα αυτα συν τις καπνες στο γειτονα πρεπει να το δουλευω συνεχεια πανω απο το 65 που ανοιγει η τριοδη κ αυτο συνεπαγετε ανοιχτο κλαπετο για να εχω αρκετη καυση αν οχι ολο τουλαχιστον το μισο κ φυσικα πιο πολλα καυσιμα οκ θα προσπαθησω να ακολουθησω τις οδηγιες σου κ παλι σ ευχαριστω παρα πολυ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ