Εγκατάσταση τζακιού

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169322 από Mitsoss
Εγκατάσταση τζακιού δημιουργήθηκε από Mitsoss
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εχω μια κασέτα της jolly mec 9 χρόνων περιπου με μοτέρ που ξηλωσα από το σπίτι και θα πάει στο εξοχικό. Εκεί υπάρχει υποδοχή για καμινάδα χτιστη.Η ολη κατασκευη θα γίνει με γυψοσανιδα (κλασικά) και ο προβληματισμός μου είναι ότι η κατασκευή με την γυψοσανιδα θα είναι αρκετά σύνθετη και θα ήθελα να την κάνει γυψοσανιδας και όχι τζακας.Αν κανει ο τζακας την εγκατάσταση και έρθει μετά ο γυψοσανιδας τι θα γίνει με τη μόνωση του τζακιού. Ποιος θα την αναλάβει;; Θέλω να αποφύγω να γίνει κατι στραβά και μετά να ρίχνει το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Last edit: 4 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Mitsoss.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169362 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Εγκατάσταση τζακιού
παρε πλακες ιζολ η αντιστοιχες και συνενοησου με τον γυψοσανιδα να στις περασει οπως τις γυψοσανιδες ....βρες τον πρωτα και ρωτα τον για την μονωση αν υες να κανεις πετροβαμβακα δεν ειναι τραγικο να κολησει τις πλακες στις γυψοσανιδες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Μήνες πριν #169460 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Εγκατάσταση τζακιού
Άλλο πράγμα η κατασκευή του τζακιού, άλλο πράγμα η ξηρά δόμηση, άλλο πράγμα η κατασκευή θερμοθαλάμου (πώς δηλαδή θα γίνεται εισαγωγή κρύου-εξαγωγή θερμασμένου αέρα).
Όπως στην οικοδομή, άλλο πράγμα η κατασκευή από μπετόν, άλλο πράγμα τα υδραυλικά, άλλο τα ηλεκτρολογικά, κ.ο.κ.
Με άλλα λόγια, για να μην τα "ρίχνει" ο ένας μάστορας στον άλλον, όπως και στην οικοδομή, ένας μηχανικός εκπονεί μελέτη και ο ίδιος ή άλλος επιβλέπει την εκτέλεση των εργασιων σύμφωνα με τη μελέτη.
Από την εμπειρία μου, ελάχιστοι "τζακάδες" γνωρίζουν τη σωστή επιλογή υλικών για την κατασκευή θερμοθαλάμου, πέρα από τον "τυφλοσούρτη" πλακών πυριτικού ασβεστίου, που ανεβάζει το κόστος υλικών κατά 500-600 ευρώ (μειώνει βέβαια το κόστος εργατικών κατά 80-100 ευρω γι αυτό Θα τα προτιμούν μια και πληρώνει "το κορόιδο", ο πελάτης).
Επίσης, κανένας "γυψοσανιδάς" δε γνωρίζει από πυροφορτία ή από φαινόμενο θερμικής άνωσης του αέρα. Πόσο μάλλον να υπολογίσει από τα στοιχεία του τζακιού (ονομαστική ισχύ, μέγιστη/μέση θερμοκρασία καυσαερίων) όγκο θερμοθαλάμου, αριθμό και επιμέρους εμβαδόν περσίδων, κ.ο.κ.
Επιπλέον, μια σχετική μελέτη/επίβλεψη μηχανικου (πολιτικού ή μηχανολόγου) κοστίζει 300-400 ευρω, που από τη μία αποσβαίνονται από τη μη χρησιμοποίηση πυριτικού ασβεστίου, από την άλλη παίρνεις εγγυημένη κατασκευή και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Υ.Γ: Υπαρχουν εξειδικευμένα σεμινάρια πιστοποιησης, επιδοτούμενα από την Ε.Ε., για μονωτες λεβήτων/καυστηρων και μηχανολογικών εγκαταστάσεών (οικοδομικών και βιομηχανικών).
Από ό,τι γνωρίζω, όσοι τα έχουν παρακολουθήσει ασχολούνται με τη ναυτιλία (μονώσεις μηχανολογικών εγκαταστάσεών πλοίων), που πληρώνει "αξιοπρεπώς".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ