Πλακοειδης εναλλακτης η δοχειο αδρανειας

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147736 από vagroul
την τιμη την ειδα.... ο εναλλακτης τι ισχυει εχει? απο οτι ξερω παει συμφωνα με τα kw του τζακιου,σωστα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147740 από dimlyk
Σωστά . το πρωτευον όμως είναι να αποφασίσει πως θα δουλεύει το σύστημα σου Κι αν το τζάκι σου θα έχει ανοιχτό ή κλειστό δδ ... Μετά συζητας για τα υπόλοιπα αλλιώς θα γυρνας γύρω γύρω ο Χρήστος στα έγραψε αρκετά αναλυτικά Αυτα Σκέψου πρώτα και μετά συζητας για εναλλάκτες κλπ

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147742 από Savvas
Σε σχέση με τη λειτουργία του τζακιού λάβε υπόψη σου τα εξής.
Το τζάκι δεν είναι όπως ένας λέβητας ξύλου που φορτώνεις τυφλά 50 κιλά καύσιμο και πρέπει να τα κάψει στο φουλ (εδώ είναι και η ανάγκη του δοχείου αδρανείας για να αποθηκεύσει ότι δεν παραλαμβάνει άμεσα το σπίτι).

Στο τζάκι (και πάλι μιλάω εκ πείρας) η καύση ελέγχεται απο το πόσα -και ποσο συχνά- τροφοδοτείς με ξύλα καθώς και τον έλεγχο του αέρα. Γενικά είναι κάτι που το βλέπεις συνέχεια μπροστά σου. Δε βάζεις μέσα ξύλα και ο θεός βοηθός (γιατί πολύ απλά αρχίζεις και ζεσταίνεσαι υπερβολικά!), κάνεις το πρώτο άναμμα, με 5-15 κιλά και μετά ανάλογα τις συνθήκες ρίχνεις μια στο τόσο 1-2 ξύλα για να συντηρείς τη φωτιά σε συνθήκες άνεσης (και μιλάμε για νερά κυκλοφορίας περί 65-75oC). Άλλωστε για το τζάκι δεν έχεις θερμοστάτη, παρά ένα κουμπί on-off και η θερμοκρασία ρυθμίζεται απο την τροφοδοσία που του κάνεις σε ξύλα.
Για να κάνεις το τζάκι να βράσει 2 πράγματα συμβαίνουν, ή έχεις κάποια βλάβη (π.χ. κολλημένος κυκλοφορητής) ή προσπαθείς να το προκαλέσεις επίτηδες τροφοδοτώντας το τζάκι συνεχώς με παράλογα μεγάλες ποσότητας ξύλου. Με το κύκλωμα των καλοριφέρ σε λειτουργία θα έχεις μπει στη ζώνη δυσφορίας απο υπερβολική ζέστη αρκετά πιο πριν φτάσει το τζάκι σε βρασμό.

Απο εκεί και πέρα και δεδομένου ότι τα υπερ και τα κατά κάθε λύσης έχουν ήδη εξηγηθεί, στην ουσία συν τοις άλλοις με πλακοειδή εναλλάκτη έχεις τη δυνατότητα να δουλεύουν παράλληλα (ταυτόχρονα) ο λέβητας πετρελαίου μαζί με το τζάκι -αν και γενικά δεν πολυχρειάζεται πιστεύω-.

Στην απλή συνδεσμολογία με βάνες, θα λειτουργεί η μία πηγή απο τις δύο κάθε φορά (αντεπίστροφες βαλβίδες εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα πάντως).
Προσωπικά η λογική με χειροκίνητες βάνες δε μου αρέσει καθόλου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή (η σύζυγος, κάποιο παιδί, μια γιαγιά κτλ) θα την κάνει την κοτσάνα και θα προκαλέσει ζημιά ή ατύχημα. Θα συνιστούσα μια απλή συνδεσμολογία με 2 ηλεκτροβάνες (η μια μπορεί να είναι η ήδη υπάρχουσα του συλλέκτη) που θα ελέγχεται απο ένα πινακάκι με ρελεδάκια συνδεδεμένο στους θερμοστάτες σου, όπως όλοι οι καυστηρατζήδες ξέρουν να κατασκευάζουν, με την ηλεκτροβάνα του τζακιού να έχει προτεραιότητα έναντι του λέβητα.

Υ.Γ. Αν βάλεις τζάκι με κλειστό δοχείο διαστολής, να προσέξεις να είναι πράγματι μοντέλο για κλειστό δοχείο (έχω δει αρκετούς εμπόρους και μάστορες να βάζουν τζάκι για ανοιχτό δοχείο (είναι 200-500€ φθηνότερο, ανάλογα τη μάρκα) σε κλειστό κύκλωμα, βάζουν και 2 βαλβίδες πίεσης-θερμοκρασία και σου λένε ότι εντάξει σου το διπλοασφάλισαν). Και άμα τύχει και ο αυτόματος πλήρωσης να κολλήσει -που είναι απο τις πιο συχνές βλάβες που εμφανίζονται στα κλειστά κυκλώματα-, θα ψάχνετε για παπά...
Η διαφορά είναι πως τα τζάκια για κλειστό κύκλωμα έχουν μέσα επιπλέον σπιράλ ψύξης -που θέλει δική του γραμμή νερού-, στην περίπτωση που ανοίξουν τα ασφαλιστικά. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί στο ανοιχτό δοχείο, έχεις απλά μια κατσαρόλα που βράζει στους 100 βαθμούς (σε ατμοσφαρική πίεση) και εκτονώνεται ελεύθερα προς το ανοιχτό δοχείο.
Στην περίπτωση του κλειστού δοχείου όπου έχεις βρασμό αλλά σε πίεση 1.5 - 3 bar, η μεταβολή της πίεσης (απο το άνοιγμα της βαλβίδας πίεσης του ασφαλιστικού) μεταβάλει το σημείο ισορροπίας στο διάγραμμα πίεσης-θερμοκρασίας, με αποτελέσματα δυνητικά επικίνδυνα (απότομη ατμοποίηση) για τις σωληνώσεις και την ασφάλεια σας.
Last edit: 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147757 από vagroul
Το πιο πιθανό από αυτά που βλέπω είναι να παω σε μια απλή συνδεσμολογια λόγω κοστους και πολυπλοκοτητας είτε με εναλλακτη είτε με Δ.Α. .αυτο που περιγράφεις με τα ρελεδακια και τις ηλεκτροβανες θα μπορει να γυρναει αυτόματα αν δεν χρησιμοποιώ το τζακι και ο χώρος θελει θερμανση στον λεβητα πετρ; με αυτη την συνδεση θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω και τζακι με ανοιχτο δοχειο; το δικο σου τζακι ειναι με ανοιχτό η κλειστο δοχείο;

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147761 από Savvas
Ότι θέλεις μπορείς να κάνεις. Σε περιορίζει μόνο η φαντασία σου στο σχεδιασμό του πίνακα ελέγχου.
Ο Έλεγχος δεν έχει καμία σχέση με τον αν η πηγή σου, είναι με ανοιχτό ή κλειστό δοχείο, αυτό είναι υδραυλικός περιορισμός που αφορά στο συνολικό σχεδιασμό της εγκατάστασης. Ότι και αν επιλέξεις υδραυλικά, μπορεί να ελεγχθεί και να οδηγηθεί απο πίνακα. Ανάλογα με την εγκατάσταση σου, κάνετε τον κατάλληλο σχεδιασμό και μετά η υλοποίηση είναι εύκολη υπόθεση.
Εγώ έχω τζάκι με ανοιχτό Δ.Δ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147785 από vagroul
ok.εχεις δικιο στο οτι μπορεις να κανεις οτι θες και οτι μας περιοριζει μονο η φαντασια μας αλλα σαν ιδιωτες πρεπει να βρουμε και τον καταλληλο τεχνικο που να μπορει να μας τα κανει γιατι αλλιως θα καθομαστε να πριζουμε τους σχετικους με το επαγγελμα εδω μεσα στο φορουμ. πολλα πραγματα που εχω αναφερει σε τεχνικους και μου λενε πως δεν γινετε και οταν τους λεω πραγματα που εχω διαβασει εδω μεσα και σε αλλο σχετικο φορουμ ξαφνικα με κοιτανε λες και παω να τους παρω την δουλεια δεν το καταλαβαινω. σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ