Εγκατάσταση τζακιού Nordpeis σε χτισμένο τζακι

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #142489 από PAVLOSS
Καλησπερα. Στο σπιτι μου είχαμε εγκατεστημένο παραδοσιακό(χτιστό) τζάκι που είχε ομως μηδαμινη αποδοση. Αποφάσισα να αγοράσω Nordpeis N25. Για να το εγκαταστήσουμε, σπάσαμε το τούβλινο σοβατισμένο τοίχωμα πάνω απ την εστία. Παρουσιάστηκαν διάφορα ζητήματα : α) Στο εσωτερικό του τζακιού περνάει και η καπνοδόχος από το τζάκι που βρίσκεται στον αποκάτω όροφο. Η καπνοδόχος αυτή είναι ελικοειδούς ραφής από inox. Αυτό που με απασχολεί είναι αν η καπνοδόχος αυτή θα αντέξει τις πολύ υψιλές θερμοκρασίες που θα αναπτύξει το nordpeis, δεδομένου ότι σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε nordpeis και στον αποκάτω όροφο. Για να σιγουρευτω πως η καπνοδοχος είναι χωρις τρυπες ανάψα το τζάκι του αποκάτω ορόφου, και δεν ανακαλυψα καπνο στον πάνω οροφο. Θέλω να ρωτήσω, αν όμως από κάτω δουλευει το nordpeis θα αντέξει αραγε η ελικοειδούς ραφής καπνοδόχος τις υψιλές θερμοκρασίες και δε θα ανοιξει λογο διαστολής? Μήπως είναι καλύτερα για λόγους ασφαλείας να απομονώσω(κλείσω) τη καπνοδοχο με τουβλα? Β) Πισω από το τζάκι και σε ύψος περίπου 2 μέτρων βρισκεται υπνοδωμάτιο . Μπορώ να ανοίξω εκεί άνοιγμα με περσίδες για εξαγωγή ζεστού αέρα. Γ) Το ανοιγμα για την εισαγωγή του αέρα για κάυση βρίσκεται εξωτερικά του σπιτιου . Η διαμετρος του είναι 10 εκατοστα. Μήπως το ανοιγμα αυτό δεν επαρκεί , και χρειάζεται άλλο ένα από μεσα? Δ) Το πρεκι του τζακιού είναι από μπετο. Θα αντέξει την ψιλή θερμοκρασία (700 С) ή θα ραγισει? Ε) Θελω να φτιάξω το τοίχωμα από φύλλα γυαλιού-μαγνησίου επενδυμένο από μέσα με πλάκες πετροβάμβακα με επιφάνεια αλουμινίου.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #142493 από GGEOR7777
Πρώτα από όλα χτίζεις την καμινάδα και την σοβαντίζεις και την βάφεις οπωσδήποτε με πυραντοχο τσιμέντο γιατί το κανονικό θα το πάρεις στο χέρι.
Τα οικονομικά σου φίλε μου δεν τα ξέρω...αλλά αφού το γκρέμισες ως εκεί,γκρεμιστω ολο,πάρε και την επένδυση που δίνει ο κατασκευαστής και ασε τους υπόλοιπους να χαζεύουν το αποτέλεσμα..
Το manoual ...ευαγγελιο.
Φιλικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #142499 από Stavrax
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Γκρέμισε και το υπόλοιπο και φτιάξτο από την αρχή ως νέα εγκατάσταση. Σε χρόνο θα είσαι κερδισμένος και τα πρόσθετα έξοδα είναι σχετικά μικρά.
Την πλαϊνή καμινάδα μπορείς να την κλείσεις και με υτον πεντάρι για ευκολία για να κερδίσεις και λίγο χώρο.
Το διπλανό δωμάτιο θα ζεσταίνεται και με μικρότερη έξοδο από αυτήν που σχεδίασες, όμως οι δύο χώροι θα πρέπει να επικοινωνούν, είτε μέσω μιας μισάνοιχτης πόρτας, είτε μέσω ανοίγματος μιας ακόμα περσίδας από το δωμάτιο προς τον διάδρομο, για να επιστρέφει ο κρύος αέρας προς το σαλόνι.
Σίγουρα χρειάζεται να γίνει και το άνοιγμα χαμηλά στη φούσκα για να μπορεί να ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ