Τζακι Lotus H470w

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142827 από james9
Απαντήθηκε από james9 στο θέμα Re:Τζακι Lotus H470w
Γύρισα από τον δεύτερο μάστορα που μου είχε προτείνει velco πριν από λίγο. Το τζάκι το είδα να καίει είναι 17kw ,κ τραβάει αέρα από έξω με τρεις σωλήνες τον οποίο διώχνει από 2 γριλιες από πάνω. 500αρι μοτέρ κ καμιναδα φ250. Τον ρώτησα γιατί μοτέρ κ όχι με φυσική ροή κ μου απάντησε ότι με τη φυσική ροή ο αέρας δεν θα πηγαίνει μακριά ενώ τώρα θα τον διώχνει το μοτέρ κ θα έχει καλύτερη απόδοση.

Μου εγγυηθηκε για τα velco, περιμένω τελική προσφορά κ το θετικό είναι ότι μου κάνει χρηματοδότηση κ αυτό μετράει πολύ τη σήμερον ημέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142828 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζακι Lotus H470w
Σχεδόν 10 μέτρα καμινάδα με φ250!
Ο ελκυσμός σου θα είναι υπερβολικά μεγάλος!
Έτσι έχει λογική και το μοτέρ να τραβάει από έξω. Από κάπου πρέπει να παίρνει και όλον αυτόν τον αέρα που θα πετάει από την καμινάδα προς το περιβάλλον.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα προλαβαίνεις να φορτώνεις ξύλα, καθώς η κατανάλωση σου θα είναι κι αυτή πολύ μεγάλη.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142829 από george_74
Απαντήθηκε από george_74 στο θέμα Re:Τζακι Lotus H470w
Μάλλον με πρόλαβε ο stavrax... Σου είπε πόσα κιλά ξύλα θέλει ανα ώρα? Έχει κάποιο επίσημο πιστοποιητικό από ανεξάρτητο φορέα? Τι βαθμό απόδοσης έχει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142836 από james9
Απαντήθηκε από james9 στο θέμα Re:Τζακι Lotus H470w
Περιμενω να μου στελει εγγραφως την τελικη προσφορα του και θα τον ρωτησω καταναλωση και αποδοση. Το θεμα της καμιναδας δεν το γλυτωνω δεν γινεται να μπει διαφορετικα δυστυχως.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142849 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ στο θέμα Τζακι Lotus H470w

Stavrax έγραψε: Σχεδόν 10 μέτρα καμινάδα με φ250!
Ο ελκυσμός σου θα είναι υπερβολικά μεγάλος!
.


35 Pa για πλακα Σταυρο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142865 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Τζακι Lotus H470w
Ψάχνοντας δεξιά και αριστερά στο νετ για υπολογισμό του ελκυσμού σε σχέση με διαφορά θερμοκρασίας μέσα στην καμινάδα και έξω έπεσα εδώ .
Γενικώς μιλώντας το εμπιστεύομαι το site αυτό αλλά θέλει και λίγο κρίση σε αυτά που γράφει.
Βάζοντας πχ εξωτερ θερμοκρασία 10, θερμοκρασία καμινάδας 120 (έβαλα την θερμοκρασία στο τέλος της καμινάδας) και ύψος καμινάδας 10 μέτρα έβγαλε 36 pa ελκυσμό.
χμμμ λέω... συμφωνεί με αυτά που διαβάζω από τον Δημήτρη και υπέθετα και εγώ.
Και σκέφτηκα... μα.... δεν έχει πουθενά διατομής της καμινάδας!!!!! ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ στον ελκυσμό?????

Έεεεεεελα που είπα να διαβάσω και το παρακάτω... περί ελκυσμού ΚΑΙ ταχύτητας αέρα μέσα στην καμινάδα....
Και διαπιστώνω ότι η διατομή της καμινάδας ΔΕΝ αλλάζει (σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τις παραδοχές που κάνει στο site) τον ελκυσμό ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ την ταχύτητα του αερίου μέσα στην καμινάδα....
και βάζοντας Φ250 είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ τα νούμερα που βγάζει....
(όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν υπολογιστεί για λεία σωλήνα ίνοξ και οχι για καμινάδα δουλεμένη που έχει γύρω γύρω πιάσει τα μύρια όσα)... Anyway....
Που θέλω να καταλήξω...
Τελικά από εδώ το ψάχνω από εκεί το ψάχνω καταλήγω πως ο μόνος (άντε όχι μόνος αλλά ο καλύτερος) τρόπος να ρυθμιστεί ο ελκυσμός είναι το βαρυτικό τάμπερ. Και πιθανώς (εδώ τώρα αρχίζω τα δεν ξέρω και πολύ πολύ και γράφω με μεγάλο μέγεθος απιθανότητας) η μικρότερης διατομής καμινάδα που ναι μεν θα έχει τον ίδιο ψηλό εκλυσμό αλλά θα βγάζει έξω λιγότερα σε ποσότητα καπναέρια. (το θετικό επίσης είναι ότι θα στοιχίσει και λιγότερο η κατασκευή της. Αλλο το φ250 το διπλο και άλλο το φ200 πχ. Ασε που ποτέ δε κατάλαβα γιατί οι σόμπες έχουν στα ίδια kw φ150 και φ180 ενώ τα τζάκια ντε και καλά φ250)

Αυτό όμως που έχει νόημα και σημασία για τον θεματοθέτη είναι το γιατί οι μάστορες και οι κατασκευαστές της εστίας που θέλει να αγοράσει δεν τον πληροφορούνε για αυτά.
ΚΑι του λένε πως η εστία μια χαρά θα είναι και θα σφραγίζει πολύ ωραία γιατί έχει ελατήρια αλλά δε του λένε πως από τους πλαινούς οδηγούς δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν για να την κλείσουν την ρημάδα την πόρτα. Και ποτέ μα ποτέ όσο και να κλείνει την εισαγωγή του αέρα δε θα πέφτουν οι φλόγες στο μηδέν όπως εδώ .
Και πως η απόδοση της εστίας ΔΕΝ εξαρτάται από το αν θα έχει μοτέρ ή όχι αλλά από το πόσο ζέστη θα φεύγει στα περιστέρια από την καμινάδα του (και με την φ250 και τα 35+ pa που θα έχει ελκυσμό θα κάνουν πάρτυ τα περιστέρια)
Κάτι άλλο που έχει διαφύγει από τον θεματοθέτη είναι το ότι τα 500 κυβικά του είπαν πως θα τα τραβάνε και αυτά από έξω. Το γιατί δε το εξήγησαν. Αλλά αν σήμερα το βράδυ πχ παέι και ανοίξει τον απορροφητήρα και βγεί στο ψοφόκρυο έξω και δεί πόσο ζέστη πετάει έξω ο απορροφητήρας του τότε θα καταλάβει πόσο ζέστη θα πετάει έξω και το τζάκι του.
Γιατί 500 κυβικά θα μπαίνουν οπότε και 500 θα φεύγουν. Αναγκαστικά. Το σπίτι δε γίνεται μπαλόνι (το έχουμε πει αυτό πολλές φορές.....). Και επειδή έκατσα και το υπολόγισα και αυτό τα 500 κυβικά είναι 3,6 kwh αν έξω έχει 2 βαθμούς και μέσα έχει 22.
Και έκατσα και υπολόγισα και το γιατί δε μου αρέσει το 500άρι το μοτέρ. Που ονομαστικά θα είναι 500άρι, πραγματικά 450άρι και με τις αντιστάσεις που θα συναντά θα γίνει 350άρι στην καλύτερη.
Και oi 17 kwh που βγάζει η εστία (και μιας και μάνουαλ δεν έχω δει στο site της velco υποθέτω ότι είναι οι πραγματικές kwh που θα αποδίδονται στον χώρο και όχι οι μέγιστες που βγάζει η εστία) πες ότι θα βγαίνουν 4 από ακτινοβολία και 13 από τον αέρα. Εεεεεεε τα 13 kw που θα θέλει να βγάλει κάθε ώρα από την εστία του και να τα ρίχνει στο σαλόνι του θα πρέπει να πιάσουν μέση θερμοκρασία 125 βαθμούς (105 πάνω από την εισαγωγή που θα είναι 20). Το μέση 125 σημαίνει μέγιστη πάνω από 200. Ας προσέξει πολύ λοιπόν τι αεραγωγούς θα βάλει........ Γιατι οι φθηνοί οι μεταλιζέ είναι μέχρι 100 ενώ οι αλουμινίου μέχρι 200.
Είναι πολλά που πρέπει να σκεφθεί αλλά κυρίως το να βρεί μία σοβαρή εταιρεία που θα ασχοληθεί μαζί του... (εγώ δε θα γράψω πρόταση, τα έχουν αναφέρει άλλα μέλη ;) )

ΥΓ τρίτη φορά που γράφω περί βαρυτικού τάμπερ, περί ανάγκης στομίου καθαρισμού (όταν θα έρθει η ώρα να καθαρίσει την καμινάδα θα με θυμηθεί...), περί εναλλάκτη στην καμινάδα (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για εστία που ΔΕΝ έχει την βεβαιότητα ότι η πραγματική της απόδοση θα είναι όση λέει ο κατασκευαστής της) και περί διατομής καμινάδας. Τέταρτη δε θα γράψω......


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ