Τζακι Lotus H470w

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142870 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ στο θέμα Τζακι Lotus H470w
δε θέλω ούτε βιογραφικό σε προσλαμβάνω :ohmy:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142873 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Τζακι Lotus H470w
Γιώργο, στο ερώτημά σου γιατί οι σόμπες έχουν μικρότερη διατομή καμινάδας από ότι τα τζάκια αντίστοιχης ισχύος, την απάντηση την έχει δώσει ο Στέλιος1 (αλήθεια που χάθηκε...?):

Είχε πει, ότι επειδή καμμιά φορά τα τζάκια τα θέλουμε να καίνε με ανοιχτή πόρτα, επειδή τότε απάγουν μεγάλες ποσότηες αέρα, ε...πρέπει να έχουν και αντίστοιχα μεγάλη καμνάδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142876 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζακι Lotus H470w
Στο ίδιο σαιτ γράφει και τα παρακάτω . Οπότε έχουμε για 15kW εστία, εμβαδόν καμινάδας 115 δηλαδή στο περίπου Φ120. Άρα για τις σόμπες η διατομή καμινάδας Φ120 επαρκεί.
Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι ακόμη και για εστίες ίδιας ονομαστικής ισχύος οι διατομές μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει ο όγκος της εστίας. Πιθανόν οι κατασκευαστές να θέλουν να καλύψουν και την υπερφόρτωση. Με αυτή τη λογική εξηγείται και η τάση των Ελλήνων κατασκευαστών να κάνουν μεγάλες (τεράστιες μπορεί να πει κανείς) εστίες και σχεδόν όλοι να βάζουν Φ250!
Με τη μεγάλη διατομή όμως δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.
Α. Κατά το άναμμα, τα καπναέρια κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα χάνοντας πιο γρήγορα την ενέργεια τους καθώς θερμαίνουν τα τοιχώματα, μειώνοντας έτσι και την πλευστότητά τους το οποίο έχει ως συνέπεια το πιθανό κάπνισμα της εστίας.
Β. Τα θερμά αέρια χάνουν θερμότητα μέσω της διαστολής του όγκου τους. Αυτό είναι ένα ζήτημα, όταν η εστία εξαερίζεται με καπνοδόχο που είναι μεγαλύτερη από όσο χρειάζεται. Μια καπνοδόχος Φ200 έχει 314 τ.εκ. σε τομή. Μια καπνοδόχος Φ250 έχει 490 τ.εκ.. Έτσι ο καπνός διογκώνεται κατά 60%, το οποίο είναι αρκετό για να ξεκινήσει η διαδικασία της ψύξης. Έτσι έχουμε μεγαλύτερη απόθεση κρεοζότου και δυσκολία χρήσης της εστίας σε χαμηλή καύση.
Θα είχε ενδιαφέρον ο Φουσκιτάκης, που έχει τέτοια εστία, να μας έλεγε θερμοκρασία εξόδου των καπναερίων μετά από χαμηλή καύση και εντυπώσεις από τον καθαρισμό της.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142878 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Τζακι Lotus H470w
Πολύ ευχαρίστως να συνδράμω, αλλά δε διαθέτω θερμόμετρο με laser.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία το ότι έχω πλέον κόφτρες θεριά από βερμικουλίτη. Μία πάνω από τους εναλλάκτες, και μια κάτω από αυτούς. Έτσι αναγκάζω τα καπναέρια να κάνουν ένα S πριν πάνε καμινάδα.

Πρόσβαση να "χτυπήσω" με το laser την αρχή της καμινάδας μου έχω.... από τις περσίδες εξόδου του ζεστού αέρα... θερμόμετρο δεν έχω.

Από μέσα πάντως, όσο βλέπω, καθαρή μου φαίνεται η εστία. Τώρα δεν είμαι και ειδικός, αφήστε που ζήτημα είναι να έχω κάψει 2 τόνους συνολικά. Φέτος το καίω (πότε-πότε) για 3η χρονιά και δεν έχω καθαρήσει καμινάδα έως τώρα ... :oops:

Ας υποθέσουμε ότι είναι η εστία αυτή που φαίνεται παρακάτω, και με κόκκινο δείχνω τους εναλλάκτες του αερόθερμου. Οι κόφτρες που έχω βάλει φαίνονται με πράσινο ώστε να αναγκάσω τα καπναέρια να κάνουν ένα zig-zag και να τους κλέψω περισσότερη θερμότητα. (η πλάτη της εστίας είναι από δεξιά)

Πλέον το ανάβω με upside-down που ανάβει πολύ σταδιακά, προλαβαίνει να ζεστάνει καμινάδα και να τραβήξει σωστά, γιατί με το φιλανδικό τρόπο έχω πολύ κάπνα στην αρχή με δύσκολο τράβηγμα.

Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stavrax

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142917 από james9
Απαντήθηκε από james9 στο θέμα Τζακι Lotus H470w
Ρε σεις δεν ξερω αν και τι τζακι θα βαλω αλλα θα μαθω τα παντα γιαυτα εδω μεσα αυτο ειναι σιγουρο!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ