Ρύθμιση Ελκυσμού

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140949 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
κύριε House αν θέλετε μέχρι και το φόρουμ έχει αποστολή μηνύματος να μου στείλετε προσωπικό εδώ !!αλλιώς μέσο της φόρμας επικοινωνίας εδώ :
www.kratki.gr/index.php?option=com_conta...tact&id=1&Itemid=114
στείλτε μου τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσω μαζί σας
ή το mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή τα τηλέφωνά μου
Τηλ.: 2102474422
Κιν.: 6973353881

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140954 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Σταύρο... προσπαθώ να καταλάβω αυτό που είπες αλλά χάνω κάτι...

Λες λοιπόν, ότι η μικρή υποπίεση, άρα και ο μικρός ελκυσμός, είναι ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ. Οκ ως εδώ.

Μετά όμως λες αυτό...

"...Το ρούφηγμα της καμινάδας είναι μεγαλύτερο από την δυνατότητα παροχής αέρα μόνο από την δευτερογενή. Έτσι τραβάει και από τις χαραμάδες-αεροκουρτίνα τροφοδοτώντας και την πρωτογενή..... "

Τι ακριβώς εννοείς? Ότι αν τραβάει πάρα πολύ, αν δηλαδή έχει πολύ μεγάλο ελκυσμό, τότε ρουφάει από τη 2γενή παραπάνω αέρα (παραπάνω από όσο χρειάζεται για τη 2γενή), οπότε αν αυτός ο παραπάνω, προστεθεί σε αυτόν της αεροκουρτίνας, έχουμε τη συντήρηση της 1γενούς καύσης?

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε σε υποπίεση, αεροκουρτίνα, "χαραμάδες" εστίας, και μη-στεγανό μηχανισμό ρύθμισης 1γενούς αέρα, η μόνη λύση είναι να λιγοστέψουμε την ποσότητα 2γενούς αέρα????

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140959 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Πρώτα, πρώτα, να ξεκαθαρίσω ότι κάνω μόνο υποθέσεις βασιζόμενος σε παρατηρήσεις.
Φίλος με invicta grande vision, που σφραγίζει καλά, είτε ξερά ξύλα βάλει είτε μπρικέτα, δευτερογενή δεν βλέπει, μόνο μια ιδέα δευτερογενούς, περίπου σαν την καύση στην εστία σου. Την ίδια εστία την έχω δει σε έκθεση και έκανε δευτερογενή. Βέβαια όχι τόσο εντυπωσιακή όσο σε εστίες με επένδυση, αλλά έκανε. Η διάφορα στις δύο εγκαταστάσεις είναι στον ελκυσμό.
Ο φίλος μου έχει 7μισή μέτρα καμινάδα με δύο 45άρες και ο ελκυσμός του είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα 12 pa.
Έτσι συμπεραίνω ότι ο μεγαλύτερος ελκυσμός είναι αποτρεπτικός παράγων στην "ικανοποιητική" δευτερογενή.
Αν το σκεφτείς και από τη μεριά του κατασκευαστή θα καταλάβεις ότι ο υπολογισμός των οπών τροφοδοσίας της δευτερογενούς μπορεί να γίνει μόνο για συγκεκριμένη υποπίεση. Αν για παράδειγμα χρειάζονται 40 κυβικά την ώρα, οι οπές είναι υπολογισμένες να βγάζουν τα 30. Αυξάνοντας τον ελκυσμό αυξάνεται ανάλογα σε όλες τις εισόδους και ο όγκος αλλά και η ταχύτητα του αέρα. Με τον μεγαλύτερο όγκο η πρωτογενής έχει επάρκεια οξυγόνου και δεν παράγει τόσο υψηλό ποσοστό μονοξειδίου ώστε να τροφοδοτεί τη δευτερογενή.
Στο ερώτημα σου και σύμφωνα με τα προηγούμενα, εννοώ ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή μεγάλωμα των οπών της δευτερογενούς για να μειωθεί και ο όγκος από την πρωτογενή. Επαναλαμβάνω όμως ότι όλα είναι υποθέσεις.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140964 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Ok,τώρα "το έχω".

Μα καλά..... δεν έχουμε κάποιο μέλος που να είναι ειδικός στη θεωρία καύσης...???? :evil: :huh:

Από ότι λες λοιπόν, και ακούγεται απόλυτα λογικό, όταν κόβουμε (πολύ) τον 1γενή αέρα, τότε η 1γενής καύση ελαττώνεται πολύ, γίνεται ατελής, παράγονται καπναέρια, και αν έχουμε μεγάλη θ και καλά προθερμασμένο 2γενή αέρα, τότε αρπάνε και έχουμε 2γενή. Νομίζω ως εδώ στέκει ο συλλογισμός (αποτέλεσμα μεγάλων συζητήσεων και συνεισφοράς από πολλά μέλη).

Όταν τώρα κλείνουμε τον 1γενή αέρα για να δούμε καλή 2γενή, χρειαζόμαστε:
α) Τον κατάλληλο (κατά το δυνατόν μικρό) ελκυσμό, για να μην πάνε γρήγορα προς την καπνοδόχο τα καπναέρια,
β) Να μην μπάζει η εστία, γιατί έτσι ενισχύεται η 1γενής καύση και ελαττώνονται τα υποψήφια για 2γενές κάψιμο καπναέρια
γ) Να μην μπάζει ο μηχανισμός ελέγχου του 1γενή αέρα (για το λόγο που περιγράφεται στο (β)
δ) Να έχουμε επαρκή διατομή εισόδου 2γενούς αέρα.

Να τονίσω εδώ, όχι για να το παίξω "πονηρός" ότι στη δική μου εστία, η 2γενής είναι αρκετά πλούσια. Ειδικά όταν έβαλα την επένδυση. ΚΑΙ όταν είχα την κατασκευή από σωλήνα που είχες δείξει πιο παλιά, ΚΑΙ με την πλάτη που είχα φτιάξει εγώ, ΚΑΙ όπως ήταν αρχικά από κατασκευής το τζάκι. Απλά δε φαίνεται τόσο καλά στο video όσο με το μάτι, ούτε φυσικά είναι τόσο αιωρούμενη και αργά κινούμενη όπως σε άλλες εστίες.

Και το μοχλουδάκι τώρα που σφράγισα όσο μπορούσα, κάνει αρκετή δουλειά. Όχι άμεσα, ίσως γιατί η εστία είναι μεγάλη και έχει αρκετό διαθέσιμο αέρα μέσα, αλλά μετά από λίγο τα ξύλα μαυρίζουνε και καρβουνιάζουνε. Και η ένταση της φλόγας πέφτει. Δε φαίνεται όμως τόσο καλά στο video όσο με το μάτι. Και η οικονομία μπορώ να πω ότι έχει αυξηθεί.

Και η 2γενής τώρα ξεκινάει με ένταση μόλις κλείσει ο 1γενής αέρας, ένδειξη ότι με κλειστό το μοχλουδάκι του 1γενή αέρα, το τζάκι αναγκάζεται να "αναπνεύσει" από τη 2γενή. Απλά, λόγω μεγάλου ύψους θαλάμου, μεγάλου ελκυσμού (μεγάλο Φ και μήκος καμινάδας), όχι καλό σφράγισμα εστίας και μηχανισμού 1γενούς αέρα, ακόμα και τότε μπαίνει από κάπου αέρας και οι φλόγες τρέχουνε προς τα πάνω.

Εννοείται ότι κανείς δε θα σου "ζητήσει τα ρέστα". Ίσα-ίσα σε ευχαριστούμε που ασχολείσαι και μας βοηθάς. Η εμπειρία των ειδικών μας είναι απαραίτητη.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140967 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
για βοηθατε να δω τι χανω γιατι κατι δεν μου καθεται καλα
οταν λεμε δευετρογενης κλπ ,,,υποθετω σκοπο εχει να καιει τα υπολειματα (κατα το δυνατον) μια πρωτογενους σωστης καυσης ...κι οχι μιας ατελους καυσης (διοτι η ατελης καυση δεν εχει απωλειες μονο σε μονοξειδιο αλλα και σε σταχτη κλπ) εκτος κι αν συντελειται πυρολυση (κατα καποιο μεγαλο μερος)
τωρα αν η δευερογενης ειναι απλα αυτοσκοπος οπως σε κατι βιντεο που κυκλοφορουν αλλαζει το θεμα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140968 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Αν και νομίζω ότι "μας τη λες" Δημήτρη, ότι δηλαδή ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα..... θα σου πω:

Πιστεύω ότθι - γενικά - το θέμα ρύθμισης του ελκυσμού, είναι από μόνο του ενδιαφέρον.

Η 2γενής, εκτιμώ ότι στόχο έχει να κάψει ότι δεν κάηκε στη 1γενή. ¨οτι δηλαδή δεν έγινε τέλεια στην 1η φάση της καύσης, προσπαθούμε να το επιτύχουμε στη 2η φάση.

Για τους οικολόγους είναι αυτοσκοπός.... (η προστασία του περιβάλλοντος), για τους κατασκυεαστές εστιών είναι επιθυμητό για να βελτισοτποιήσουν την απόδοση και να μειώσουν τους ρύπους, και για κάτι "μυστήριους" σαν εμένα.... θέλουμε θέαμα..... (ο άρτος..... λείπει.....)
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ