Ρύθμιση Ελκυσμού

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140868 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
γεια σου Γιώργη !!είδα το βίντεο που έβαλες για τη δευτερογενή στο άλλο νήμα !!αρχικά γύρνα τους βερμικουλήτες ανάποδα!!απάντησε μου κάτι το τζάκι σου έχει έξοδο φ-250 ?? αν ναι πάρε με τηλέφωνο γιατί θα με πούνε κακό αν πω τις σκέψεις μου εδώ μέσα !!όντως το τζάκι σου έχει υπερβολικό ελκυσμό με μεγάλη κατανάλωση !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140925 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Να ρωτήσω εγώ κάτι όσον αφορά τους βερμικουλίτες.
Για ποιό λόγο έχουν μπεί?
Από τα πλαινά η εστία κάνει απαγωγή θερμότητας. Αρα γιατί να τα μονώσεις?

Και πάμε στην κυρίως ερώτηση.
Το να υπάρχει μεγάλος ελκυσμός είναι ντε και καλά κακό? Και ρωτάω αν είναι κακό από άποψη απόδοσης στην εστία του Φουσκιτάκη.
Γιατί μπορεί να υπάρχει μεγάλος ελκυσμός μεν αλλά ουσιαστικά η ποσότητα των εξαγομένων καυσαερίων είναι μικρή. Και το ότι είναι μικρή το συμπεραίνω από το ότι δεν υπάρχει κάποιο εμφανές άνοιγμα από όπου εισέρχεται αέρας καύσης. οκ, θα υπάρχει κάποιο άνοιγμα κάπου στην πόρτα ή κάπου αλλού και θα μπαίνει κάποια ποσότητα αέρα αλλά ουσιαστικά είναι πολύ μικρή. Αρα και πολύ λίγα είναι τα καυσαέρια. Αρα και πολύ λίγη η "χαμένη" ενέργεια από την καμινάδα.
Λοιπόν? Αφού έχουμε λίγο χάσιμο ενέργειας τότε από άποψη απόδοσης είναι ντε και καλά κακό ο μεγάλος ελκυσμός?

Και ειδικά αν το θέμα της ρύθμισης του ελκυσμού αφορά την δευτερογενή καύση τότε νομίζω ότι και να ρυθμιστεί ο ελκυσμός τότε και πάλι δευτερογενής καύση δε θα υπάρξει. ο μειομένος ελκυσμός θα έχει σαν αποτέλεσμα το να περιοριστεί γενικώς ο αέρας καύσης. Αλλά και πάλι αυτός ο περιορισμένος αέρας θα εισέρχεται από τα ανεξέλεκτα σημεία που μπαίνει και τώρα.
Από άποψη αισθητικής οκ το καταλαβαίνω. Θέλω να δω τις φλόγες να πέφτουν. Όπως σε κάτι άλλα τζάκια. Αλλά εχμχχχμμμ μήπως σε εκείνα τα τζάκια που καταφέρνουν και γονατίζουν εντελώς τις φλόγες (παρόλο που βγάζουν εντυπωσιακές άλλες φλόγες στην δευτερογενή) μήπως τελικά όταν η φλόγες της πρωτογενούς καύσης είναι ελάχιστες γίνεται κακή καύση των ξύλων? Αρα μήπως δεν παίρνουμε την πλήρη ενέργειά τους? Και ειδικά αν περιοριστούν οι φλόγες της πρωτογενούς καύσης με δεδομένο ότι δευτερογενής δε θα υπάρξει (το γιατί το γράφω στην παραπάνω παράγραφο)

Καλημέρα,
σκέψεις γράφω όπως μου έρχονται :)


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140928 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Γειά σου Gdevil. Απαλύνεις τον "πόνο" μου. χααχχααχχχαχα

Ο λόγος ντυσίματος των πλαϊνών, ήταν για να προσπαθήσω να αυξήσω λίγο τη θ εντός του θαλάμου καύσης, για να δω αν βελτιωθεί η 2γενής.

Τείνω να συμπεράνω, ότι η καλή και πλούσια 2γενής, χρειάζεται και καλή προθέρμανση αέρα, και μεγάλη θ στο θάλαμο καύσης. Ναι, έχασα λίγο σε απαγωγή θερμότητας λόγω των ντυμένων πλαϊνών, αλλά λίγο..... γιατί η κύρια εναλλαγή γίνεται στην πλάτη και λιγότερο στα πλαϊνά.

Ο μεγάλος ελκυσμός, σίγουρα βοηθάει (δεν είναι απαραίτητα κακός) - όταν κλείσουμε τον 1γενή αέρα - στο ρούφηγμα του 2γενή αέρα. Δηλαδή, όταν του κόψεις τον 1γενή αέρα, αν αυτό τραβάει σα λυσσασμένο, ε τι να κάνει..... θα ρουφήξει από όπου μπορεί, άρα από τη 2γενή. Γι'αυτό θέλουμε ΚΑΙ ελκσυμό να έχουμε, ΚΑΙ να ΜΗΝ μπάζει η εστία, ΚΑΙ να κλείνει καλά ο 1γενής, ώστε όταν τον κόψουμε, να αναγκαστεί να ρουφήξει από τον 2γενή. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ.

Σίγουρα όταν γονατίσεις τελείως την καύση, αυτή δε θα είναι βέλτιστη, αλλά είναι εντυπωσιακή η άτιμη η αργή φλόγα.

Και σίγουρα ακόμα και όταν όλα κλείσουν ερμητικά, η γεωμετρία (μέγεθος) της εστίας, θα κάνει τις φλόγες να τρέξουν ειδικά αν υπάρχει μεγάλο ύψος. Το δικό μου έχει μεγάλο ύψος.

Σίγουρα υπάρχουν 1-2 σημεία που δεν τα έχω σφραγίσει "τέλεια", αλλά είναι δυνατόν να μπαίνει από κει τόσος αέρας, που να είναι επαρκής για να συντηρηθεί αρκετά καλά η κύρια καύση ???? (με κελιστά κλαπέ και 1γενή)..... Και ως γνωστόν, εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο...

Τώρα, η τελευταία δοκιμή που κάνω είναι η εξής: Έβγαλα τους πλαϊνους βερμικουλίτες, έβγαλα τη λαμαρινένια κόφτρα (πάνω από τους εναλλάκτες) και την έκανα από βερμικουλίτη, και κάνω μια διαδρομή στο μαντέμι της πλάτης για την προθέρμανση του 2γενούς αέρα. Ακόμα και ο μινώταυρος θα χαθεί εκεί μέσα. Για να δούμε....
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Gdevil

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140935 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΠΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ σε έπιασα gdevil χαχαχααχαχ η πρώτη φορά που ξέχασες να υπολογίσεις κάτι ......δε θα στο πω θα σε αφήσω να το βρεις γιατί όπως γνωρίζεις οι περισσότεροι εδω μέσα θαυμάζουμε το μυαλό σου και την λογική σου !!υπολόγισε τα όλα απο την αρχή και είμαι σίγουρος θα το βρεις !!θα σε βοηθήσω λέγοντας οτι υπάρχει λόγος που πρέπει να ρυθμίζουμε τα Pa ........

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140941 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Κ.Φιλιπακοπουλε , μηπος εχετε εμαιλ , που θελω κατι προσωπικό !

gdevil , μπορει οταν το τζακι κοβει τελειως τον αερα , να εχουμε τις έξης περιπτωσεις !
Σε ενα τζακι καυτο , να βλεπουμε δευτερογενεις κτλ κτλ
σε ενα κρυο τζακι , το πολυ πολυ να καπνιζει το ξυλο χωρις να καίγεται !
Το καλο οταν κοβει ο αερας τελειως , ειναι οτι κρατανε τα ξυλα πολυ περισσοτερο !
Τωρα καπνιζουν η' καίνε καλα το καθοριζει κανεις μονος του !
Γιαυτο λεω να κοβει και η κουρτινα , γιατι αν εχει μηχανισμο , τοτε τραβανε τα ξυλα κανενα 6ωρο !
Αν οχι τα καει αναλογα το ποσο ζεστο ηταν απο πριν ,χωρις να μπορεις να το ελεξεις !
Γιαυτο δεβιλ , το τζακι σου αμα ηταν ατσαλινο η΄' μαντεμενιο , και ειχες αυτο το πραγμα μεσα ,θα εκεγε παρα πολλες ωρες ! (τωρα στο βιντεο του φουτσικακι , δεν βλεπω, καμια αλαγη στις φλογες η' ειναι πολυ μικρη )
Εγω προσωπικά θελω να μπουκώνει τελείως , γιατο και αλλαζω καθε χρονο τα κορδονια και εχω το κεφαλι μου ήσυχο !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140948 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Ρύθμιση Ελκυσμού
Υποπίεση, λοιπόν. Τα τζάκια που βλέπουμε να μπορούν να κάνουν αυτού του είδους καύση, την κάνουν με ελεγχόμενη και χαμηλή υποπίεση. Αν ήταν μεγαλύτερη δεν θα μπορούσαν. Το ρούφηγμα της καμινάδας είναι μεγαλύτερο από την δυνατότητα παροχής αέρα μόνο από την δευτερογενή. Έτσι τραβάει και από τις χαραμάδες-αεροκουρτίνα τροφοδοτώντας και την πρωτογενή.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ