Πατεντα-Μετατροπη τζακιου σε αεροθερμο Λαρισα

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #128678 από Στελιος1
Καλημέρα. Είναι μια πρόχειρη κατασκευή που δεν ολοκληρώθηκε, φαίνεται ένας τρόπος να ρυθμιστεί το κλαπε από την αλυσίδα σε ανοιγομενη πόρτα. Η βιδουλα στην αλυσίδα ρυθμίζει πόσο θα είναι το τέρμα ανοιχτό του και η μεγάλη αριστερά που την σπρώχνει η πόρτα στο κλείσιμο της ρυθμίζει πόσο θα είναι ανοιχτό κλείνοντας την πόρτα.
Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 5 Μήνες πριν #164973 από papagayor
Γειά σας, μάλλον αργά είδα το forum και την συζήτηση αλλά τώρα είπα να ασχοληθώ κι εγώ λίγο με την μετατροπή της εστίας μου σε αερόθερμη.
Βλέποντας το παρόν σχέδιο του kiko73, και πολλά άλλα, θα ήθελα παρακαλώ πολύ τη γνώμη σας όσον αφορά το σχεδιάγραμμα που σας επισυνάπτω. Η εστία μου είναι μία 100άρα της Θερμοζέλ, και προτίθεμαι να σκάψω το κάτω μέρος μεγαλώνοντας την οπή αποκομιδής στάχτης, και την δημιουργία συρταριού για άδειασμα από εμπρός, το οποίο τώρα δεν υπάρχει, έχει δοχείο μέσα στην βάση.
Από την ίδια οπή-άνοιγμα θα περνάει και ο αέρας για την καύση, όπως περνά τώρα -αφού υπάρχει ήδη σωλήνας 100mm- και θα τοποθετηθεί μικρό βεντιλατέρ ίσως και ανοιγόμενο μικρό κλαπέτο με ντίζα.
Όπως δείχνω στο σχέδιο θέλω να γίνει κάτι παρόμοιο με του φίλου kiko73, αλλά οι σωλήνες θα γίνουν αποσπώμενοι για να καθαρίζεται εύκολα η καμινάδα (9 χρόνια τώρα δεν έχει καθαριστεί, είναι σε μονοκατοικία και βγαίνει εντελώς ίσια, μονωμένη μέχρι πάνω, και σωλήνα 30άρα).
Το πρόβλημά μου είναι τι βεντιλατέρ να βάλω για να "βγαίνει" αρκετός αέρας να θερμάνει χώρο περίπου 250 κυβικά μέτρα (σαλόνι 45τμ αλλά με μεγάλο ύψος 5,6μ λόγω κεραμοσκεπής, συν ίσως την ξεχωριστή κουζίνα που βρίσκεται δίπλα και επικοινωνεί με πόρτα). Σκέφτομαι να βάλω δύο ξεχωριστά, ένα δεξιά και ένα αριστερά, και πως να οδηγήσω ίσως τον αέρα στην βάση προκειμένου να ζεσταίνεται αρκετά ώστε να βγει ύστερα από τις σωλήνες στην πλάτη.
Επίσης μπορώ να αντικαταστήσω την σχάρα της στάχτης στο άνοιγμα με 5 κομμάτια σωλήνες, ώστε να περνά αέρας κατευθείαν από την βάση της φωτιάς για καλύτερη θέρμανση λειτουργώντας οι σωλήνες ως σχάρα πλέον, ή θα "κόψει" την ροή του αέρα;
Όποια άλλη ιδέα και πρόταση είναι οπωσδήποτε επιθυμητή και καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ