Πατεντα-Μετατροπη τζακιου σε αεροθερμο Λαρισα

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127783 από Στελιος1
Δλδ όση επιφάνεια ανταλλαγής έχουν τα εργοστασιακά τζάκια (που είπαμε έχουν μέχρι και χιλιάρια μοτέρ) τόση επιφάνεια ανταλλαγής έχει ένα σωστά φτιαγμένο αερόθερμο. Στο αερόθερμο όμως (με μονή σειρά από 8 με 10 σωλήνες) ΔΕΝ μπορούμε να περάσουμε πάνω από 400 με 600 κυβικά.
Τα 200 λοιπόν είναι όχι απλώς λίγα αλλά πάρα πολύ λίγα και για να κρυώσουν την φωτιά αλλά και για να ζεστάνουν ένα χώρο πχ 100 τετραγωνικών.[/quote]





Το ασυμμετρο ''π'' και πως βγαινει το εμβαδο τ κυκλου κτλ, ειναι παιδικης εκπαιδευσης αυτα και σημερα τα ξερουν ολοι. Για την <χρυση τομη> στα μαθηματικα εχεις ακουσει τιποτα? Εχεις μετρησει-βγαλει τ σχεση του υψους σου ως προς το υψος του αφαλου σου? Εχεις ακουστα το χρυσο ορθογωνιο και οτι σε ενα τετοιο περικλειεται ο Παρθενωνας? Για τους αριθμους Φιμπονατσι ακουσες κατι μηπως? Για τον λογο 1,63 (κατα προσεγγιση) ακουσες ποτε κατι?
Η εχεις ακουστα για την χρυση τομη μονο φιλολογικα? Αλλα ακομα και αμα την φραση <χρυση τομη> την ξερεις μονον φιλολογικα.. Τοτε η χρυση τομη σε ανοιχτο τζακι ειναι αυτο που λεω..
Δεν εχω την υπομονη (ουτε καν καταδεχομαι, μπουχτισα!) να κατσω να αναλυσω πραγματα που σκεφτηκα, ασχοληθηκα σοβαρα, λογαριασα και τα εφαγα στην μαπα εδω και δεκαετια. Με προχειρη λογικη δωσε και 2-3000 κυβικα, ακομα πιο καλα θαναι, τι να σου πω αλλο? Εγω ειδα πολλες φορες πισσες στ σωληνες ακομα και με 200 κυβικα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127785 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Με τι κοστολόγιο? Διαστάσεις? Πως κόβεται? Με πριόνι για YTONG ή με τροχό και δίσκο μαρμάρου/πέτρας?

Αγόρασες ολόκληρη πλάκα ή σου έκοψαν τα τεμάχια που ήθελες? Σε τι πάχος? 2.5 ή 3 cm?

Και σε ποιά περιοχή είσα αν επιτρέπεται γιατί εδώ στο Νότο δεν βρίσκεις εύκολα κάποια πράγματα....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127815 από Gdevil
@Φουσκιτάκης
Ο βερμικουλίτης με το που θα το πιάσεις στα χέρια σου θα γελάσεις.
Θα πεις πλάκα με κάνετε.
Είναι ένα υλικό σαν πεπιεσμένο χαρτί.
Τόσο ελαφρύ.
Να φανταστείς για καμιά βδομάδα έλεγα Κώτσο με πιάσανε... Δεν τολμούσα να το βάλω στο τζάκι...
Κόβεται και με χαρτοκόπτη. Χρειάζεται μόνο να έχεις κάτι για οδηγό για να κόβεις ίσια (πχ κάποιον κοιλοδοκό)
Στα 3 εκατοστά είχα πάρει εγώ.
Και τον πουλάνε σε πλάκες. 1χ0,8 ή 0,8χ0,6 νομίζω.
Πάντως για πρόσφατη τιμή ρώτα την κράτκι. Αν δεν κάνω λάθος έχουν. Εγώ ούτε που θυμάμαι από που το βρήκα. Πέρυσι που δεν είχε η κράτκι απο κάπου απο πελλοπόνηση μου το έστειλαν. Ξεκίνησα ρωτόντας τον Μαθιό πυρίμαχα και από τον έναν στον άλλον έφτασα σε κάποιον που είχε

@Στέλιος1
Ο θεματοθέτης θα βάλει 10 μπούκες 1 ίντσας από μαύρη σωλήνα και ρώτησε τι μοτέρ να βάλει.
Εγώ του πρότεινα 600άρι 4 πόλων και εξήγησα γιατί.
Αλλά ας πούμε ότι έχεις δίκιο. Οτι και 200άρι θα του κάνει την δουλειά.
Και πάλι καλύτερα θα είναι με το 600άρι. γιατί και δε θα καίγεται από τον αέρα και θα τον στέλνει πιο μακρυά.
Και αν του πιάνουν πίσσα οι σωλήνες τότε δε θα έχει παρά να ρυθμίσει τον ρυθμιστή στροφών να μην ανεβάζει σκάλες.
Αλλά αν έχω δίκιο εγώ και αυτός σε ακούσει και βάλει 200άρι μοτέρ τότε έχει να πετάξει πολύυυυυυ ζέστη στα περιστέρια. Μιας και εναλλάκτη καυσαερίων ΔΕΝ θα βάλει.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127830 από Στελιος1
Ενταξει μπερδευτηκαμε, δεν ειπα να το κανει ετσι η αλλιως, εγω απαντησα κυριως εδω (η αλλου?) στον Καφτις και επειδη με παραθεσες απαντησα σ εσενα. 200 κυβικα 100 μονο εστω βαθμων ειναι 7-8 κιλοβατ, οσα μπορει να δωσει μια κασετα και υπεραρκετα για ανοιχτο τζακι. Με αυτην τ διαταξη μπορει να καιει κανεις τ τζακι ισα ισα να βγαζει ζεστη αυτο, πολυ σιγα δηλαδη και το ποσο χωρο μπορει να ζεστανει ειναι αλλη ιστορια. Γ αυτο μιλησα για χρυση τομη. Ο αισθητηρας στανταρ θα βραχυκυκλωσει βεβαια, 0-300 ον οφ θελει αυτο που εδειξα.
New atmosfire® Dry Wiper from SCHOTT for unsoiled fireplace ...
Ας ψαξει καποιος το παραπανω, ειναι σφουγγαρακι στεγνου καθαρισμου για τ τζαμι και το πουλανε εδω 10 ευρω, αν δεν μεινει μερες ακαθαριστο να σκληρηνουν επανω οι καπνιλες φευγουν με ενα χαιδεμα. Μηπως σε μαζικη παραγγελια (24 τεμαχια) το βρουμε πολυ πιο φθηνα απ ευθειας εννοω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #127898 από Gdevil
@Στελιος1
Ας ξεκινήσω γράφοντας ότι ελπίζω αυτό το μύνημα να μη σε κάνει να "εκραγείς".
Επίσης ας γράψω εξαρχής ότι βρίσκω φοβερά όμορφη την δουλειά που κάνεις. Φοβερό φινίρισμα. Όντως κανείς δε μπορεί να διακρίνει ότι μία τέτοια προσθήκη έχει γίνει εκ των υστέρων.
Αλλά έχω μερικές ενστάσεις ώς προς την κατασκευή που έδειξες 2 σελίδες πριν. Και επειδή αυτά τα μυνήματα θα διαβαστούν και από μέλη όταν εμείς ίσως και να μην είμαστε για να λύνουμε τις απορίες τους θα γράψω τις σκέψεις - απορίες - ενστάσεις μου (οι οποίες ίσως και να είναι εντελώς λάθος). Αν θέλεις λοιπόν σχολίασε τα όσα μπαίνω στην διαδικασία να γράψω ώστε να βοηθηθεί το όποιο μέλος πιθανώς τα διαβάσει. Ειλικρινά όμως δεν θα θεωρούσα ότι μία απάντηση του στύλ "τα έχω γράψει, είσαι λάθος, εγώ ξέρω το σωστό, μέτρα τον αφαλό σου...." θα βοηθούσε έστω και ένα μέλος.
Παραθέτω λοιπόν το μύνημά σου και συνεχίζω από κάτω

Στελιος1 έγραψε: Καφτις.. Μπερδευομαι εδω μεσα και χανω τ μπαλα πολλες φορες, δες αυτην τ κατασκευη.














α) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι σωλήνες δεν διατρέχουν το πάνω μέρος. Σε ένα ανοιχτό τζάκι ίσως ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής του αερόθερμου όντως να έχει φοβερή απόδοση. Σε ένα ανοιχτό τζάκι θέλουμε να η περιορίσουμε την έξοδο των καυσαερίων ώστε να μη καπνίζει και έτσι που το έχεις φτιάξει το πετυχαίνεις αυτό. Επίσης στο ανοιχτό τζάκι η φωτιά τραβιέται προς τα πίσω και έτσι που είναι φτιαγμένο το αερόθερμο πετυχαίνει εκεί που είναι η θερμότητα εκεί να βρίσκονται και οι σωλήνες εναλλαγής της θερμότητας.
ΑΛΛΑ σε κλειστό τζάκι? Που έχουμε πολύ λιγότερο αέρα? Τα καπναέρια, οι φλόγες και η θερμότητα φεύγουν ίσια προς τα επάνω και όχι προς τα πίσω. Οπότε αν οι σωλήνες έτρεχαν και στο πάνω μέρος και ειδικά αν από πάνω τους υπήρχε και μία κόφτρα τότε θα ήταν πολύ καλύτερα νομίζω.

β) Ο αέρας καύσης έρχεται από ανοίγματα στο μπροστά μέρος όπως σε πάρα πολλές εργοστασιακές εστίες. Θεωρείς ότι αυτό είναι καλύτερο από το να έρχεται στο κέντρο της εστίας κάτω από τα ξύλα (όπως γίνεται σε κάποιες άλλες εργοαστασιακές εστίες)?
Χώρια που η είσοδος αέρα από μπροστά δημιουργεί και το πρόβλημα του πως θα αναπληρωθεί αυτός ο αέρας. (γιατί αν δεν αναπληρωθεί τότε είτε το τζάκι θα καπνίζει είτε η καμινάδα δε θα τραβάει)
Και σε μεν foyer το λύνουν αυτό το πρόβλημα φέρνοντας έναν αγωγό κάτω από το τζάκι αλλά σε ένα τζάκι που δεν έχει θερμοθάλαμο ούτε αυτό μπορεί να γίνει. (χώρια που θα πρέπει να κλείνει το όποιο άνοιγμα όταν η εστία δεν λειτουργεί)

γ) Ένα άνοιγμα όσο 5 σωλήνες μίας ίντσας (δλδ ένα άνοιγμα όσο μία Φ50) για να μπορεί να ζεστάνει ένα χώρο 100 τετραγωνικών θα πρέπει να βγάζει πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Αυτό όμως σημαίνει πως και τα καπναέρια της καμινάδας θα έχουν εξίσου πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Αν δεν υπάρχει εναλλάκτης καυσαερίων τότε οι απώλειες από την καμινάδα θα είναι πάρα πολύ μεγάλες.

δ) Με δεδομένο ότι οι μαύρες σωλήνες έχουν πολύ μεγάλο συντελεστή θερμοαγωγιμότητας πιστεύεις ότι με το πάνε - έλα που κάνεις κερδίζεις σε θερομκρασία του αέρα που κυκλοφοράνε μέσα? Δλδ αν με το πάνε - έλα πιάνουν πχ 200 βαθμούς θεωρείς ότι με μόνο με μία διαδρομή (στα ίδια κυβικά) θα έπιαναν 100 βαθμούς?
Με το παραπάνω θέλω να πω πως αν από την διπλη διαδρομή χωράνε να περάσουν 200 κυβικά αέρα και αυτά βγαίνουν στον 200 βαθμούς τότε (με άλλο ίσως μοτέρ) από την απλή διαδρομή 400 κυβικά στους 150 βαθμούς θα μεταφέρουν στο σαλόνι μας περισότερη θερμότητα.

ε) Γράφεις κάπου (και συμφωνώ απόλυτα) ότι είναι λάθος να περιορίζουμε την έξοδο του μοτέρ. Με δεδομένο ότιο αέρας κυκλοφοράει μέσα σε 5 σωλήνες μίας ίντσας (δλδ από ένα άνοιγμα Φ50) τι μοτέρ πρέπει να συνδεθεί που να έχει έξοδο Φ50 και κυβικά τουλάχιστον 250? Εγώ μόνο κάτι τουρμπίνες ξέρω που να μπορούν να περάσουν τόσα κυβικά από τόσο μικρή διατομή. Τουρμπίνες και ακριβές και άκρως θορυβώδεις. κάτι τέτοια δλδ. Οποιοσδήποτε άλλος ανεμιστήρας 250 κυβικών έχει έξοδο τουλάχιστον Φ80


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #127987 από kiko73
Μετα απο 2 μερες χωρις υπολογιστη εδω ειμαστε και παλι!
Η κατασκευη του αεροθερμου μαζι με την πορτα μπηκαν επιτελους στο τζακι την Παρασκευη το μεσημερι μετα κοπων και βασανων...γιατι τα πραγματα συνηθως αλλιως τα σχεδιαζεις κι αλλιως βγαινουν στην πορεια και το βραδυ το αναψα.
Τελος καλο ομως κι ολα καλα!
Το αποτελεσμα θα ελεγα οτι ειναι ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ!!!!
Το τζακι δουλευει πολυ καλα χωρις να καπνιζει καθολου και βγαινει ζεστος αερας απο τις σωληνες.
Το κολεκτερ τελικα το εβαλα μπροστα αντι για πισω γιατι δεν βολευε κι εβαλα επισης και 2 λαμαρινες πανω απο τις σωληνες σαν κοφτρες.
Θα βαλω σε λιγο φωτογραφιες κατα τη διαρκεια της κατασκευης αλλα και βιντεο λειτουργιας.
Εβαλα προς το παρον ενα μικρο μοτερακι που ειχα,σαν αυτα που βαζουν στα WC.Ο αερας που βγαζει ειναι λιγος και δεν φτανει για ολες τις σωληνες.Οι πρωτες 4-5 βγαζουν αρκετο αερα ενω οι υπολοιπες λιγο.....
Σε λιγες μερες που θα παρω μεγαλο μοτερ πιστευω οτι θα βγαζουν και οι 10 πολυ αερα.
Τα τζαμια τα τοποθετησα με υαλοκορδονο και σιλικονη και δεν μαυριζουν καθολου.
Δεν εβαλα πουθενα αλλου σιλικονη ουτε υαλοκορδονο και δεν εκλεισα καμια χαραμαδα ουτε στο πανω μερος της πορτας που εχει αρκετο κενο οπως ειχα δειξει σε πρηγουμενη φωτο,για να δω πως καιει το τζακι.
Το ερωτημα ειναι να τα κλεισω τα κενα ή να τα αφησω οπως ειναι αφου το τζακι καιει πολυ καλα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ