Πατεντα-Μετατροπη τζακιου σε αεροθερμο Λαρισα

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127560 από caftis

Gdevil έγραψε:

pontios74 έγραψε:

caftis έγραψε: Τάσο εγώ είμαι περίπτωση και τώρα αν μου έμπαινε στο κεφάλι κάτι άλλο θα άλλαζα και την oliwia.Τώρα να φανταστεις σκέφτομαι να φτιάξω δικό μου τζάκι και να το βάλω στον δεύτερο όροφο.

Na σε βοηθήσω να φτιάξεις το δικό σου και μετα εσυ να με βοηθησεις,να κανουμε το δικό μου,αλλα για τι τζάκι λέω?????
"Ρωσικό τζάκι" κρατήσου 97% βαθμό απόδοσης.Όταν τα δικα μας δίνουν 80-82%Όλα τα λεφτά είναι!!!!!!!!!!!!!

Στα ρώσικου τύπου τζάκια το πρόβλημα είναι πως βγάζουν ζέστη ακόμα και όταν δεν το θες.
Είναι πολύ καλά για την ρωσσία που έχουν συνέχεια κρύο αλλά για την Ελλάδα που μια μέρα έχει ντάλα ήλιο και την άλλη ρίχνει χιόνι (ή το πρωί έχει ψοφόκρυο αλλά το μεσημέρι με ήλιο δεν χρειάζεσαι ζέστη) ΔΕΝ νομίζω πως κάνουν

Ας καταφέρουμε εμείς να το φτιάξουμε και με τέτοια απόδοση και όταν κάνει ζέστη την βγάζουμε στο μπαλκόνι πίνοντας μπύρες. Που στην Ρωσία τέτοια μεγαλεία.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by caftis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127561 από Gdevil

kiko73 έγραψε: To πανω μερος της κασας ηταν αρχικα 6cm αλλα φαγαμε με τον τροχο 1cm γιατι εβρησκε στο μπροστινο μερος της γυψοσανιδας και δεν εμπαινε μεσα.
Η γυψοσανιδα λογω κατασκευαστικης αποκλισης χαμηλωνει μπροστα.
Οταν μπαινει η κατασκευη ομως στη θεση της μεσα εχουμε περιπου 1cm κενο(αερα) απο πανω οπως φαινεται στη φωτο.
Να αλλαχθει ειναι πολυ δυσκολο!!!
Πως μπορουμε να το ενισχυσουμε ή να το προστατεψουμε;
Τι μπορουμε να κανουμε για να κλεισουμε το κενο με τετοιο τροπο ωστε αν χρειαστει να μπορουμε να βγαλουμε την κατασκευη ευκολα και χωρις κοψηματα εξω απο το τζακι;

Το κενό κλείνει με υαλοκορδόνι.
Η θερμική προστασία της κάσας αλλά (νομίζω το έχω ξαναγράψει) και όλου του μαντεμιού γίνεται με βερμικουλίτη.
Πως θα προστατέψεις με βερμικουλίτη την κάσα....
Κόβεις ένα κομάτι πλάτους όσο η κάσα της πόρτας.
ύψους όσο είναι η πόρτα + 4 πόντους.
Κάνεις τις τρύπες όπως στην κάσα.
Το περνάς "κολάρο" στους σωλήνες (οι 4 πόντοι περισεύουν από την πάνω μεριά)
Τώρα αυτό είναι μέσα στην εστία περασμένο στους σωλήνες και μετακινείται μπρος πίσω
ΌΤαν βάλεις την πόρτα το τραβάς μπροστά και έρχεται και προστατεύει την κάσα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σχεδιάσω αυτό που σου γράφω (είμαι παρα πολύ κακός στο σχέδιο...) αλλά αυτό που περιγράφω είναι μία "φλάντζα" από βερμικουλίτη
Ελπίζω να έγινα κατανοητός...


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127581 από Στελιος1

Stavrax έγραψε: Στέλιο θέλεις να κάνουμε ένα νέο θέμα, όπου θα μεταφερθούν τα σχετικά μηνύματα, για την κατασκευή σου και να μην χαθεί μέσα στο συγκεκριμένο νήμα?


Σ ευχαριστω Σταυραξ, οχι δεν εχει νοημα ουτε σημασια (κερδος πχ η μεροκαματο) για μενα. Θα πω ομως αυτα.. Οση ειναι η διατομη (σε εμβαδο) εξοδου του βεντυλατερ, εξ ισου τοσο ελευθερο εμβαδο συν.. κατι τις, πρεπει να εχει και το συνολικο εμβαδο των σωληνων. Εκ των πραγματων υπαρχει δεσμευση, δεν μπορει δηλαδη να ''χωνεις'' αερα ασυστολα και οπως σου γουσταρει! Ακομα κ αν.. Βιασεις.. ( απο βιασμο δεν θα παρει χαρα κανενας αν δεν ειναι ανωμαλος) κερδος δεν θα δεις. Δωσε αερα και τοτε αν αυτος ειναι υπερβολικος θα κρυωνεις-σβηνεις την φωτια, θα σβησεις την φωτια που περιμενεις να φουντωσει, να σε ζεστανει. Η φωτια σβηνει και με 200 κυβικα, δεν χρειαζονται 600 η χιλια (ονομαστικα οχι πραγματικα, πραγματικα 600 κυβικα ειναι μεγαλο ΝΟΥΜΕΡΟ). Η φωτια σβηνει ακομη και αν απομακρυνεις τα ξυλα μεταξυ τους!
Κοιμηθηκα ολο το απογευμα.. Καληνυχτα σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127603 από Gdevil

kiko73 έγραψε: Φιλε Gdevil αρχικα θελω να σε ευχαριστησω που με βοηθας με την κατασκευη,απαντας στις ερωτησεις μου και μου δινεις τα ''φωτα'' σου!!!
Σήμερα βοηθάω εγώ εσένα, αύριο θα βοηθάς εσύ άλλους, όλους μας έχει βοηθήσει ο Αστέρης... (ας μην αρχίσω όμως με ονόματα γιατί θα ξεχάσω πολλούς) έτσι πάει.. αλλιώς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη...

Gdevil έγραψε: kiko73,
Α)
O αέρας καύσης ΠΡΕΠΕΙ να είναι από έξω. Αν δεν τον δώσεις εσύ από έξω τότε το τζάκι θα έχει πρόβλημα με τον ελκυσμό (αν έχεις καλά κουφώματα) ή αν δεν έχεις καλά κουφώματα τότε αυτά θα μπάζουν για να αναπληρώνουν τον αέρα που θα φεύγει από το σαλόνι σου και θα πηγαίνει στην εστία σου.
Οπότε προσωπικά θα σου έλεγα να εκμεταλευτείς την πολύ μεγάλη τρύπα που έχεις στο κέντρο ώστε να δώσεις εκεί αέρα καύσης με άλλο αγωγό (στον οποίο θα προσαρμόσεις τάμπερ ελέγχου με ντίζα). Δλδ κάνε τον πάτο όπως τον έχεις φανταστεί αλλά άσε πχ όλο το πίσω μέρος (αν φαντάζομαι καλά 5 εκατοστά επί 30 θα είναι) διαμπερές και δώσε από αυτό το άνοιγμα αέρα καύσης
...
Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα σου πέφτουν και στάχτες κάτω από αυτή την τρύπα.
Οπότε θα πρέπει να κάνεις και σταχτοδοχείο από κάτω (και θα ρουφάς την στάχτη με σκούπα στάχτης)
Αερα καυσης δεν μπορω να δωσω απ εξω για ειδικους λογους.Η σκεψη μου ειναι να δωσω αυτον τον αερα μεσα απο το σπιτι με τρυπες στην πορτα και στο πλαινο της κατασκευης.Οποτε αν μπορεις πες μου σε ποια σημεια ειναι καλυτερο να υπαρχουν οι τρυπες ωστε να υπαρχει το δυνατον καλυτερη ροη αερα.
Κάποιοι ίσως πουν πως το καλλύτερο είναι αυτό που υπάρχει σε πάρα πολλές εστίες. Ρυθμιζόμενα ανοίγματα στο εμπρός κάτω μέρος της πόρτας και από εκεί ο αέρας θα βρεί τον δρόμο του.
Εγώ διαφωνώ.
Ο αέρας έτσι θα πηγαίνει κατά ένα μέρος στα ξύλα (που θα είναι πιο πίσω) και κατά μεγαλύτερο μέρος ίσια επάνω λόγω υποπίεσης της καμινάδας.
Οπότε θα σου έλεγα να κάνεις τα ρυθμιζόμενα ανοίγμα στο εμρπός κάτω μέρος της κάσα αλλά να οδηγήσεις τον αέρα με 3? 4? 5? σωλήνες ύψους 2? 2,5? εκατοστών στο κέντρο της εστίας εκεί που θα είναι τα ξύλα.
Αυτοί οι σωλήνες θα παίξουν και τον ρόλο της σχάρας

Β) Αέρας που πηγαίνει στο αερόθερμο.
Αν κάθε ώρα που θα δουλεύεις την εστία βάζεις μέσα στο σπίτι 500 κυβικά αυτά δεν πρέπει απο κάπου να φύγουν έξω από το σπίτι? Δλδ κάθε ώρα θα φεύγουν 500 κυβικά ζεστού αέρα. Οχι και ότι καλίτερο όταν εσύ προσπαθείς να ζεστάνεις τον αέρα και καταλήγεις τον ζεστό αέρα να τον πετάς στα περιστέρια.
Οπότε χωρίς αγωγούς (δεν είπε η "ανωτέρα αρχή" όχι στις περσίδες... :lol: ;) αυτό που έχεις να κάνεις είναι το εξής. Μία περσίδα διαστάσεων 20 χ 40 ...
στον τοίχο κάπου χαμηλά και δίπλα στο τζάκι. Αυτη η περσίδα θα καταλήγει απο έξω στην είσοδο του μοτέρ.
Θα τραβάς λοιπόν κρύο αέρα από το σαλόνι και θα τον ξαναστέλνεις στο σαλόνι ζεστό από το αερόθερμο.
(αυτές οι περσίδες που βλέπεις δεν είναι καλά φτιαγμένες. Θέλει σε βάθος πχ 30 εκατοστών να καταλήξει "κώνικα" από παραλληλόγραμμο σε στρόγγυλο. επίσης η διάσταση χρειάζεται να είναι μεγάλη γιατί στην περσίδα θα προσαρμόσεις και φίλτρο σκόνης)
Αυτη η ιδεα του ανακυκλουμενου αερα μ αρεσει πολυ!Προς το παρον ομως δεν θα το κανω γιατι εχω υποσχεθει οτι δεν θα κανω ουτε τρυπες ουτε μερεμετια.Ας κυλησει φετος η χρονια ετσι...και του χρονου θα γινει οπωσδηποτε!
Σωστή η σκέψη σου... Εγώ μόνο να σου πώ ότι όταν ξεκουμπώνω την σωλήνα που κάνω ανακύκλωση από το μοτέρ και τραβάω από έξω ΔΕΝ βλέπω κάποια διαφορά. Δεν αντιλαμβάνομαι δλδ όλα αυτά που σου περιγράφω σαν λάθος. Αλλά δεν παύω να υποστηρίζω ότι είναι λάθος να μην γίνεται ανακύκλωση.

Γ) λαμάκια εξωτερικά
εννοώ κάτι τέτοιο (δες το πάνω και το πλαινό της παρακάτω εστίας) ώστε να αυξήσεις την επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας.... (λείπει η φώτο για να μη ¨ξεχειλωνει το ποστ :) )
Εσύ έτσι πρέπει να κάνεις το έξω μέρος από τον πάτο της κατασκευής σου
(άραγε ίσως και γιατί όχι και το μέσα από την πάνω μεριά???... απορώ τώρα που γράφω...)
Αν καταλαβα καλα εννοεις στο εσωτερικου του κουτιου του πατου σωστα;Ετσι ομως δεν θα περιοριζεται η ποσοτητα και η δυναμη του αερα που θα κυκλοφορει;Τα λαμακια που ειχα προτεινει εγω για να επιβραδυνεται ο αερας και να ζεσταινεται δεν θα κανουν την ιδια δουλεια;
Τα λαμάκια που έκανες τελικά δεν νομίζω να σου δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί δεν τα έκανες σε "κλειστό" δρόμο. Πάντως αυτό που έλεγα εγώ ήταν λαμάκια μικρού ύψους. που δεν θα έπιαναν όλο το ύψος του πάτου. Θα ήταν δλδ 1 εκατοστού ύψους. Ετσι ο αέρας θα έρχονταν σε επαφή με μεγαλύτερης επιφάνειας μέταλο. Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως πρέπει να τα κάνεις τα λαμάκια "αύξησης της επιφάνειας" τουλάχιστον από έξω.
.....
ΣΤ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΜΙΟΥ
Η εστία σου είχε φτιαχτεί για να δουλεύει με ανοιχτή είσοδο αέρα.
Εσύ με το που θα την κλείσεις θα ανεβάσεις ΠΟΛΥ την θερμοκρασία μέσα στον θάλαμο.
Το μαντέμι σου ίσως δεν αντέξει.
Σκέψου ή βερμικουλίτη ή πλάκες πυρότουβλο να κολληθούν μέσα στην εστία στα πλαινά και στο πίσω μέρος. Πιθανώς να χρειαστει να ντύσεις με βερμικουλίτη και τον θόλο επάνω όπου θα υπάρχει μεγάλη θερμότητα ειδικά αν δεν βάλεις κόφτρα.
Αυτο με το μαντεμι εχεις δικαιο αλλα βλεποντας και κανοντας...
Πλάκες πυρότουβλο για τα πλαινά και το πίσω μέρος νομίζω είναι καλλύτερα. Ετσι θα έχεις ζέστη και όταν η εστία έχει σβήσει. Ο βερμικουκίτης είναι μόνο μονωτικό. Το πυρότουβλο είναι και θερμοχωρητικό και μονωτικό. Βερμικουλίτη ίσως χρειαστείς στον κώνο της εστίας. Εκεί που δεν μπορεί να μπει πυρότουβλο. Να το ξέρεις πάντος... Θα εκπλαγείς από το πόσο πιο ζεστή θα είναι η εστία σου τώρα που την έκλεισες. Ειδικά αν κάνεις και κόφτρα....
..



Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127606 από Gdevil

Στελιος1 έγραψε:

Stavrax έγραψε: Στέλιο θέλεις να κάνουμε ένα νέο θέμα, όπου θα μεταφερθούν τα σχετικά μηνύματα, για την κατασκευή σου και να μην χαθεί μέσα στο συγκεκριμένο νήμα?


Σ ευχαριστω Σταυραξ, οχι δεν εχει νοημα ουτε σημασια (κερδος πχ η μεροκαματο) για μενα. Θα πω ομως αυτα.. Οση ειναι η διατομη (σε εμβαδο) εξοδου του βεντυλατερ, εξ ισου τοσο ελευθερο εμβαδο συν.. κατι τις, πρεπει να εχει και το συνολικο εμβαδο των σωληνων. Εκ των πραγματων υπαρχει δεσμευση, δεν μπορει δηλαδη να ''χωνεις'' αερα ασυστολα και οπως σου γουσταρει! Ακομα κ αν.. Βιασεις.. ( απο βιασμο δεν θα παρει χαρα κανενας αν δεν ειναι ανωμαλος) κερδος δεν θα δεις. Δωσε αερα και τοτε αν αυτος ειναι υπερβολικος θα κρυωνεις-σβηνεις την φωτια, θα σβησεις την φωτια που περιμενεις να φουντωσει, να σε ζεστανει. Η φωτια σβηνει και με 200 κυβικα, δεν χρειαζονται 600 η χιλια (ονομαστικα οχι πραγματικα, πραγματικα 600 κυβικα ειναι μεγαλο ΝΟΥΜΕΡΟ). Η φωτια σβηνει ακομη και αν απομακρυνεις τα ξυλα μεταξυ τους!
Κοιμηθηκα ολο το απογευμα.. Καληνυχτα σας.

Το μεγάλο γίνεται μικρό (με τον ρυθμιστή στροφών)
(ασε που μικραίνει και με φίλτρο σκόνης, με σπάσιμο σε μικρότερες σωλήνες, με ηχοπαγίδες, με γωνίες, με κολλεκτέρ)
Το μικρό ΔΕΝ γίνεται μεγάλο....
Να γράψω και το εξής. Στο 99% των περιπτώσεων την φωτιά την ρυθμίζεις εσύ. Και ξέρεις πόσα ξύλα να βάλεις. Και ξέρεις πως να ρυθμίσεις τον αέρα καύσης. Ελα όμως που έλλειπες και η γυναίκα έριξε ξύλα. και έριξε "μπόλικα". Και άφησε τον αέρα καύσης τέρμα ανοιχτό. Και μετά από 20 λεπτά σε παίρνει τηλ και σου λέει..." ο ελεγκτής σφυρίζει. Τι να κάνω?" και μετά σου λέει πως σφυρίζει και ο ελεγκτής από τον εναλλάκτη καυσαερίων (δλδ έπιασε πάνω από 170 ενώ εσύ ποτέ δεν τον έχεις δει πάνω από 90). Και μετά σου λέει πως και τα καυσαέρια δείχνουν στο θερμόμετρο της καμινάδας 400 (ενώ εσύ ποτέ δεν τα έχεις δει πάνω από 250). Της λές τότε να κλείσει τον αέρα καύσης αλλά έλα που είναι diy η κατασκευή και έχεις αναπόφευκτα κάποια κενά και η φωτιά για να πέσει από μόνη της θέλει κανά μισάωρο...
Τότε ξανασκέφτεσαι τι καλά που θα ήταν να είχες μεγαλύτερο μοτέρ για να μπορεί να "κρυώσει" την εστία ΟΤΑΝ χρειάζεται.....

Και να συμπληρώσω κάποιες σκέψεις σχετικά με το μοτέρ και τα κυβικά του.
Πολλά εργοστασιακά τζάκια πολλών εταιρειών με ισχύ 15 με 20 kw έχουν όχι 600άρια αλλά χιλιάρια μοτέρ. Που τραβάνε από 2 αγωγούς Φ130. Και δε τον σπάνε τον αέρα αυτό ώστε να πέφτει η παροχή.
1000 κυβικά πραγματικά λοιπόν θα ήταν καλά να περνούσαν. Αλλά με την κατασκευή του αερόθερμου δεν χωράνε να περάσουν από 8 ή από 10 σωλήνες. Γιαυτό και ο αέρας που βγαίνει από τα αερόθερμα είναι τόσο καυτός. Γιατί δεν χωράνε να περάσουν 1000 κυβικά
600 κυβικά και πάνω θα ήταν καλό να μπορούσαν να περάσουν αλλά θα ήθελαν 2 σειρές σωλήνες. Και το κόστος αλλά και η δυσκολία κατασκευής θα ανέβαινε.
Παρεπιτπόντως η συνολική εξωτερική επιφάνεια είτε 8 αγωγών 1+1/4 ιντσας είτε 10 αγωγών μίας ίντσας που διατρέχουν πάτο, πλάτη και επάνω μέρος σε ένα τζάκι είναι ίσο σχεδόν με την επιφάνεια των πλαινών, της πλάτης, του πάτου και του κώνου του τζακιού. (για την ακρίβεια έχουν κάπου στο 20% με 25% λιγότερη επιφάνεια αναλόγως του κώνου)
(σημείωση 1: οι 8 αγωγοί 1+1/4 ίντσας όμως έχουν μεγαλύτερη συνολική διατομή άρα αφήνουν πιο πολύ αέρα να περάσει)
(σημείωση 2: Ο τύπος για την εξωτερική επιφάνεια του αερόθερμου είναι συνολικό μήκος σωλήνων επί 2πr.
(σημείωση 3: Γιαυτό πιστεύω πως και ο πάτος πρέπει να γίνεται από σωλήνες και όχι από κουτί. Οταν γίνεται από κουτί τότε οι συνολική επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας στο αερόθερμο πέφτει)

Δλδ όση επιφάνεια ανταλλαγής έχουν τα εργοστασιακά τζάκια (που είπαμε έχουν μέχρι και χιλιάρια μοτέρ) τόση επιφάνεια ανταλλαγής έχει ένα σωστά φτιαγμένο αερόθερμο. Στο αερόθερμο όμως (με μονή σειρά από 8 με 10 σωλήνες) ΔΕΝ μπορούμε να περάσουμε πάνω από 400 με 600 κυβικά.
Τα 200 λοιπόν είναι όχι απλώς λίγα αλλά πάρα πολύ λίγα και για να κρυώσουν την φωτιά αλλά και για να ζεστάνουν ένα χώρο πχ 100 τετραγωνικών.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127709 από Gdevil

Gdevil έγραψε:

kiko73 έγραψε: To πανω μερος της κασας ηταν αρχικα 6cm αλλα φαγαμε με τον τροχο 1cm γιατι εβρησκε στο μπροστινο μερος της γυψοσανιδας και δεν εμπαινε μεσα.
Η γυψοσανιδα λογω κατασκευαστικης αποκλισης χαμηλωνει μπροστα.
Οταν μπαινει η κατασκευη ομως στη θεση της μεσα εχουμε περιπου 1cm κενο(αερα) απο πανω οπως φαινεται στη φωτο.
Να αλλαχθει ειναι πολυ δυσκολο!!!
Πως μπορουμε να το ενισχυσουμε ή να το προστατεψουμε;
Τι μπορουμε να κανουμε για να κλεισουμε το κενο με τετοιο τροπο ωστε αν χρειαστει να μπορουμε να βγαλουμε την κατασκευη ευκολα και χωρις κοψηματα εξω απο το τζακι;

Το κενό κλείνει με υαλοκορδόνι.
Η θερμική προστασία της κάσας αλλά (νομίζω το έχω ξαναγράψει) και όλου του μαντεμιού γίνεται με βερμικουλίτη.
Πως θα προστατέψεις με βερμικουλίτη την κάσα....
Κόβεις ένα κομάτι πλάτους όσο η κάσα της πόρτας.
ύψους όσο είναι η πόρτα + 4 πόντους.
Κάνεις τις τρύπες όπως στην κάσα.
Το περνάς "κολάρο" στους σωλήνες (οι 4 πόντοι περισεύουν από την πάνω μεριά)
Τώρα αυτό είναι μέσα στην εστία περασμένο στους σωλήνες και μετακινείται μπρος πίσω
ΌΤαν βάλεις την πόρτα το τραβάς μπροστά και έρχεται και προστατεύει την κάσα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σχεδιάσω αυτό που σου γράφω (είμαι παρα πολύ κακός στο σχέδιο...) αλλά αυτό που περιγράφω είναι μία "φλάντζα" από βερμικουλίτη
Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Αν δεν σκεφτείς κάποια άλλη λύση και εφαρμόσεις αυτό που σου γράφω παραπάνω τότε έχε υπόψιν και το εξής.
Ο βερμικουλίτης (τουλάχιστον αυτός που είχα πάρει εγώ) γίνεται πολύ εύθραστος όταν εκτεθεί σε θερμότητα.
(και εννοώ πως με το παραμικρό χτύπημα σπάζει)
Οπότε χρειάζεται να μπει σε "σάντουιτσ" από λαμαρίνα ώστε να μη "τρίβεται" στους σωλήνες κατά την κίνηση μπρος πίσω και επίσης να μη τον χτυπήσει κατά λάθος κάποιο ξύλο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ