Πατεντα-Μετατροπη τζακιου σε αεροθερμο Λαρισα

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127194 από liakjim
Κομψοτέχνημα.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127195 από Στελιος1
Στην 2718 φωτο φαινεται το βεντυλατερ που τοποθετηθηκε εξω και η ηχοπαγιδα του. Στην φωτο 2719 φαινεται η φασα-καλυψη (δεξια αριστερα γεμισε η εστια με σαμοτ και πυροτσιμεντο, ετσι ολη η κατασκευη ειναι πλεον χωνευτη). Στην 2721 και 23 το συσρταρι και η εξοδος θερμου αερα δεξια κατω. Στην τελευταια (ας την πουμε πλαγια οψη-φωτο) ο ανακλαστηρας της πλατης ο οποιος αν υπαρχει χωρος (μεσα στον κωνο ψηλα φτανουν οι σωληνες) μπορει να συνεχιστει προς εμπρος και να γινει ταυτοχρονα και κοφτης. Συνολικο υψος απο το πατωψμα τ εστιας ειναι 10 εκατοστα, η διαδρομη ειναι διπλη, δηλαδη οι μισοι σωληνες ανεβαζουν τ αερα και οι αλλοι μισοι τον επιστρεφουν κατω θερμο και βγαινει χαμηλα.
Πλεονεκτηματα.. Διπλη διαδρομη που εξασφαλιζει πολυ καλυτερη απορροφηση της θερμοτητας ακομα και με ελαχιστα καρβουνα. Ελευθερο υψος στην εστια ωστε να χωραει ξυλα μεγαλου μεγεθους. Δεν σε βαραει ο αερας στην μουρη. Ολο το υπολοιπο ανοιγμα τ εστιας προσφερεται για πορτα. Οταν τελειωσει η κατασκευη ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να καταλαβει οτι εγινε παρεμβαση. Και το κυριοτερο.. Δεν καιει η φωτια μονιμως σε δαπεδο 20 βαθμων αλλα 100! Πραγμα πολυ σοβαρο για την καυση αυτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127205 από caftis
Στέλιο πολύ καλό μπράβο περιμένω βίντεο τελειωμένο και σε λειτουργία. Αν μπορείς πες μου πόσο πάει μια τέτοια κατασκευή μαζί με τη πόρτα αν όχι εδώ τότε στο μαιιλ μου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127210 από vazelos

caftis έγραψε: Τάσο εγώ είμαι περίπτωση και τώρα αν μου έμπαινε στο κεφάλι κάτι άλλο θα άλλαζα και την oliwia.Τώρα να φανταστεις σκέφτομαι να φτιάξω δικό μου τζάκι και να το βάλω στον δεύτερο όροφο.

caftis φτιαξε ρωσσικο τζακι. το εχεισ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127219 από Στελιος1

caftis έγραψε: Στέλιο πολύ καλό μπράβο περιμένω βίντεο τελειωμένο και σε λειτουργία. Αν μπορείς πες μου πόσο πάει μια τέτοια κατασκευή μαζί με τη πόρτα αν όχι εδώ τότε στο μαιιλ μου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


Ειδικα με τα βιντεο ειναι που δε τα παω καλα (λογω εξτρα κοπων και βασανων στο γιου τιουμπ) αλλα και δεν εχω και βιντεο του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127228 από Gdevil
kiko73,
Α)
O αέρας καύσης ΠΡΕΠΕΙ να είναι από έξω. Αν δεν τον δώσεις εσύ από έξω τότε το τζάκι θα έχει πρόβλημα με τον ελκυσμό (αν έχεις καλά κουφώματα) ή αν δεν έχεις καλά κουφώματα τότε αυτά θα μπάζουν για να αναπληρώνουν τον αέρα που θα φεύγει από το σαλόνι σου και θα πηγαίνει στην εστία σου.
Οπότε προσωπικά θα σου έλεγα να εκμεταλευτείς την πολύ μεγάλη τρύπα που έχεις στο κέντρο ώστε να δώσεις εκεί αέρα καύσης με άλλο αγωγό (στον οποίο θα προσαρμόσεις τάμπερ ελέγχου με ντίζα). Δλδ κάνε τον πάτο όπως τον έχεις φανταστεί αλλά άσε πχ όλο το πίσω μέρος (αν φαντάζομαι καλά 5 εκατοστά επί 30 θα είναι) διαμπερές και δώσε από αυτό το άνοιγμα αέρα καύσης
Εννοώ δώσε αέρα καύσης από εδώ (αφού βάλεις και σχάρα για τα μεγάλα κομάτια καρβουνιάς)



Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα σου πέφτουν και στάχτες κάτω από αυτή την τρύπα.
Οπότε θα πρέπει να κάνεις και σταχτοδοχείο από κάτω (και θα ρουφάς την στάχτη με σκούπα στάχτης)

Β) Αέρας που πηγαίνει στο αερόθερμο.
Αν κάθε ώρα που θα δουλεύεις την εστία βάζεις μέσα στο σπίτι 500 κυβικά αυτά δεν πρέπει απο κάπου να φύγουν έξω από το σπίτι? Δλδ κάθε ώρα θα φεύγουν 500 κυβικά ζεστού αέρα. Οχι και ότι καλίτερο όταν εσύ προσπαθείς να ζεστάνεις τον αέρα και καταλήγεις τον ζεστό αέρα να τον πετάς στα περιστέρια.
Οπότε χωρίς αγωγούς (δεν είπε η "ανωτέρα αρχή" όχι στις περσίδες... :lol: ;) αυτό που έχεις να κάνεις είναι το εξής. Μία περσίδα διαστάσεων 20 χ 40 πχ σαν αυτές



στον τοίχο κάπου χαμηλά και δίπλα στο τζάκι. Αυτη η περσίδα θα καταλήγει απο έξω στην είσοδο του μοτέρ.
Θα τραβάς λοιπόν κρύο αέρα από το σαλόνι και θα τον ξαναστέλνεις στο σαλόνι ζεστό από το αερόθερμο.
(αυτές οι περσίδες που βλέπεις δεν είναι καλά φτιαγμένες. Θέλει σε βάθος πχ 30 εκατοστών να καταλήξει "κώνικα" από παραλληλόγραμμο σε στρόγγυλο. επίσης η διάσταση χρειάζεται να είναι μεγάλη γιατί στην περσίδα θα προσαρμόσεις και φίλτρο σκόνης)

Γ) λαμάκια εξωτερικά
εννοώ κάτι τέτοιο (δες το πάνω και το πλαινό της παρακάτω εστίας) ώστε να αυξήσεις την επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας.



Εσύ έτσι πρέπει να κάνεις το έξω μέρος από τον πάτο της κατασκευής σου
(άραγε ίσως και γιατί όχι και το μέσα από την πάνω μεριά???... απορώ τώρα που γράφω...)

Δ) Σχάρα
Αν τελικά δώσεις αέρα καύσης από εκεί που σου γράφω και κολλήσεις και λάμες καλό θα είναι αυτές τις λάμες να τις κολλήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις μία "σχάρα" που θα επιτρέπει τον αέρα καύσης να πηγαίνει όπου θα υπάρχει ξύλο που καίγεται. Αν δεν κολλήσεις λάμες τότε θα δείς αργότερα ότι θα χρειαστείς σχάρα γιατί τα ξύλα δεν μπορούν να καούν μέσα στην στάχτη.

ε) ΚΌΦΤΡΑ
Αν δεν βάλεις εναλλάκτη στα καυσαέρια μία κόφτρα θα σου δώσει πολύ σοβαρή θερμότητα στο αερόθερμό σου γιατί θα καταφέρεις να περιορίσεις την ΜΕΓΑΛΗ διαφυγή θερμότητας προς τα επάνω.
Και αυτή θα πρέπει να είναι μετακινούμενη και 2 κομματιών.
(σκέψου ότι υπάρχει και το καθάρισμα της καμινάδας αλλά θέλεις να μπορείς να έχεις και έλεγχο του πόσο κενό θα αφήνεις.)

ΣΤ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΜΙΟΥ
Η εστία σου είχε φτιαχτεί για να δουλεύει με ανοιχτή είσοδο αέρα.
Εσύ με το που θα την κλείσεις θα ανεβάσεις ΠΟΛΥ την θερμοκρασία μέσα στον θάλαμο.
Το μαντέμι σου ίσως δεν αντέξει.
Σκέψου ή βερμικουλίτη ή πλάκες πυρότουβλο να κολληθούν μέσα στην εστία στα πλαινά και στο πίσω μέρος. Πιθανώς να χρειαστει να ντύσεις με βερμικουλίτη και τον θόλο επάνω όπου θα υπάρχει μεγάλη θερμότητα ειδικά αν δεν βάλεις κόφτρα.

Ζ) Δευτερογενής καύση
Ααααααν θέλεις να κάνεις δευτερογενή καύση και αααααν φέρεις αέρα καύσης από εκεί που σου λέω τότε ο caftis μπορεί να σου εξηγήσει πως θα κάνεις από την ίδια παροχή να έχεις δευτερογενή καύση.
(εγώ δστχώς ακόμα δεν το έχω καταφέρει :( )


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ