Εκμετάλευση αμόνωτης καμίναδας στην αποθήκη

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111073 από sakpanoss
Καλησπέρα σε όλους.Θέλω να εκφράσω μια απορία ή οποία σε κάποιους ενδεχομένως να φανεί αστεία.
Έχω στην αποθήκη στο δεύτερο όροφο και πάνω από το τζάκι μου 2,5 μέτρα αμόνωτη καμινάδα.Σε μια δοκιμή που έκανα στο καινούργιο τζάκι μου(Nordpeis Acropolis) διαπιστωσα ότι η καμινάδα είναι αρκετα ζεστή και ψάχνοντας τρόπο να το εκμεταλευτώ ρώτησα εναν λαμαρινά για καμία πατέντα.Μου είπε ότι θα μου φτιάξει 2 μετρα καμιναδα Φ250 (η δικιά μου είναι Φ180) και θα την τυλίξω.Κάτω θα έχει υποδοχή να μπει ένα βεντιλατέρ (έχω ένα αρκετά δυνατό) και πάνω μια τρύπα Φ10 που θα κουμπώσω ένα σπιράλ 4 μέτρα να σπρώχνει το ζεστό αέρα στο διαδρομο του πάνω ορόφου.
Κόστος 30 ευρώ.Για τα λεφτά που ζητάει αξίζει μια δοκιμή.
Λέτε να έχει αποτέλεσμα?Έχει καποιος κάποια καλύτερη ιδέα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #111079 από Stavrax
Και έτσι όπως είναι τώρα, θα αποδίδει κάποια θερμότητα στον χώρο. Ο τρόπος που σου πρότεινε θα έχει λίγο καλύτερη απόδοση λόγω της ταχύτερης ψύξης της καμινάδας. Αν όμως τελικά το κάνεις θα έχεις και πιο συχνό καθαρισμό της. Ο λόγος είναι ότι με την πτώση της θερμοκρασίας των καυσαερίων θα έχεις περισσότερες επικαθήσεις και πολύ πιθανόν υγροποίηση.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.049 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ